Walkera V200D01 FL, 2.4Ghz, RTF

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
corona

Re: vševědové a stádo hlupáků ?

#31 Příspěvek od corona »

Pablo2 píše:Při čtení českých fór (čtu také fóra z oblasti elektroniky aj.) se často bavím těmi naprosto jasnými a jednoznačnými názory , která někteří diskutující presentují. Mám dojem , že většina konstruktérů jsou idioti, výrobci lemplové a kupci naivní hlupáci.
Jinak nemohu pochopit, to že např. Walkera je jeden z největších výrobců RC modelů na světě, že její výrobky prodávají další firmy pod svým jménem a lidé tyto výrobky kupují. Walkera a podobné firmy podrobené nemilosrdné kritice na českých forech (na zahraničních forech je to jiné úrovni) by již měli dávno zkrachovat když vyrábí takový šmejd.
Walkeře nutno přiznat, že přináší široký sortiment modelů a snaží se neustále o zajímavé inovace. Někteří výrobci stále vyrábí své "veterány" , protože jsou dokonalé a není na nich co vylepšit.
Ať si každý vybere, co mu vyhovuje.
Dobře promyšlený marketing, účinná reklama, šikovný prodejce.
Fuk, že šmejd - ten se prodá, když hezky vypadá.
Pak něco nasype ještě kšeft s předraženými díly a je tu další NEW BOMB.... ... žádný krach, zájem neutuchá!

Na zahraničních fórech je to na jiné úrovni nejspíš proto, že ty směšné hračky jsou poměrně levnější. Místní pracující musí makat týden, aby si takový pekáč mohl pořídit, v zahraničí třeba jen den.
Mikelo

#32 Příspěvek od Mikelo »

Když to vrátím zpět k té malé 200 bezpádlu: Zajímalo by mě jak se chová tak po 30 hodinách letu, ale letu říkám, ne sáňkování na hřišti za školou. Bezpádla vyžadují perfektní serva i mechaniku a obojí jsem na Walkeráckých výrobcích ještě nikdy neviděl. Nápady jim neberu, z těch by se leckdo mohl poučit, ale praktické provedení je odsuzuje do hračkárny na tržnici.
Další problém diskusí vidím v tom, že uživatelé Walkerhraček jsou z vysoké většiny začátečníci, co mají plný voči toho aby uviseli půlminutu bez nehody. Právě tito jsou cílovou skupinou jmenovaného výrobce, což je dle sortimentu jasně prokazatelné. Sorry, ale názory takových "pilotů" nepovažuji za relevantní, protože nepoznají nic. Ti rozumnější, šikovnější a trpělivější z nich jak se naučili a sáhli na plnohodnotný model s patřičným rádiem, tak obvykle walkeršmejd prodali, strčili do skříně, nebo zahodili a už se k němu nevrátili, protože ona stačí i Schade Fobia a už se do Velorexu nevrátíte (a to Velorex fungoval aspoň spolehlivě a za levno).
Fogl

#33 Příspěvek od Fogl »

Mikelo píše:.... Ti rozumnější, šikovnější a trpělivější z nich jak se naučili a sáhli na plnohodnotný model s patřičným rádiem, tak obvykle walkeršmejd prodali, strčili do skříně, nebo zahodili a už se k němu nevrátili, protože ona stačí i Schade Fobia a už se do Velorexu nevrátíte (a to Velorex fungoval aspoň spolehlivě a za levno).

No sem rád, že jsi přiznal, že na nich začínali i zdejší špílmachři... Proto se necejtim blbě když na nich také začnu a přejdu pak na adidas mezi modelama heli:D
jmk
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od jmk »

prosim nekoho o radu.
Prispevky typu: walkera je smejd, zahod to apod. si laskave nechte do vlaken tomu urcenych.

mam V200d01. litat stim docela umim, ale venku me zlobi gyro.
gyro se vzdy snazi vyrovnat. nahnu-li packu vyskovky vpred, tak se heli nakloni a leti vpred, ale po 20ti metrech se gyro i proti me vuli a nahnute vyskovce snazi vyrovnat a pritahne vyskovku opacnym smerem, takze se heli zastavi a nasledne zase zareaguje na vyskovku a rozleti se vpred. a takto to dela porad dokola.
Nekdo psal ubrat citlivost gyra. zkusil jsem snizit na 40% potaku na prijimaci. v tu chvili pokud jen vysim tak je vse ok. heli drzi a je stabilni, ale jakmile ji pohnu vpred uleti tak 10m a pak se jako by rozhoupe vpred a vzad jak kyvadlo. takto se to da relativne srovnat a jeste pristat. s potakem na 10% a mene, se po odlepeni ze zeme v podstate rozhoupe uplne sama odsebe, houpe se vpred a vzad. co je ale horsi tak pri tomto houpani velmi malo raguje na povely vysilace. ailerony se takto nechovaji. je to ale spis tim ze do stran moc nelitam.

na youtube jsem videl videa jak stim lidi litaj svizne. v popisu maji napsano nastavit mensi citlivost gyra a vetsi vychylky serv. pokud to takto udelam litat se stim neda.

letuschopne je to tak od 90% gyra a vice. lita ale zastavuje se. :/

nejsem, v letani uplna lama. heli v pohode udrzim ve vzduchu, litam do vsech stran bez problemu.

dik za jakoukoliv radu.
jmk
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od jmk »

jeste jsem to ted byl znova vyzkouset. a neco me napadlo. heli totiz prvnich 20 vterin letela dobre, ale po chvili zase zacala delat brikule.

mohlo by to byt mrazem? ze by to gyro mohl mraz ovlivnit?
ale proc by zase blblo jen to gyro na vyskovce a zbyle 2 se chovaly ukaznene.
FlyBear

#36 Příspěvek od FlyBear »

jmk píše:...mohlo by to byt mrazem? ze by to gyro mohl mraz ovlivnit?

Mohlo. Jde o to, že teplotní kompenzace gyra nemusí zvládat už teploty, kterým to vystavuješ. Opravdový mráz - tedy teploty pod nulou - už nezvládají ani některá celkem drahá gyra na větších mašinách.

Otázka tedy zní, co myslíš tím mrazem?
jmk
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od jmk »

mno vcera bylo -5°C. predtim kolem -2°C

zase ale vedle toho prijimace je teply regulator. tezko rict. budu muset sehnat nejakou halu a zkusit to.
FlyBear

#38 Příspěvek od FlyBear »

To už je dost hodně chladno. Teplo od reglu, si myslím, v tomto případě nepomůže :wink:

Vždyť si vem, že to máš celý zavěšený pod pořádným větrákem :D
jmk
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od jmk »

mno to je fakt :)

to se musi vzdy vysr... pocasi kdyz si poridim neco ven? :)
FlyBear

#40 Příspěvek od FlyBear »

Tý jo, co jsi čekal v prosinci 8O
Helina na venek se kupuje na jaře. Přes zimu máš mít sim...

A nebo teda něco, co pak budeš celou zimu stavět :D :D
Fogl

#41 Příspěvek od Fogl »

jmk píše:...
mam V200d01. litat stim docela umim, ale venku me zlobi gyro.
gyro se vzdy snazi vyrovnat. nahnu-li packu vyskovky vpred, tak se heli nakloni a leti vpred, ale po 20ti metrech se gyro i proti me vuli a nahnute vyskovce snazi vyrovnat a pritahne vyskovku opacnym smerem, takze se heli zastavi a nasledne zase zareaguje na vyskovku a rozleti se vpred. a takto to dela porad dokola.

Mam asi dost podobnej problém. Lítal jsem s tím párkrát. A ve vzduchu už to taky docela udržim ale jednou jsem už řešil podobný problém co popisuješ... Chtěl sem aby letěla do zadu a ona se po chvíli ledu do zadu rozhodla, že poletí dopředu.. pal zase do zadu...takto se mi to přetahovalo asi 5x za sebou a kejvala se mi ve vzduchu jak splašená. Rozhoupala se mi tak že byla skoro čumákem kolmo k zemi :-) V tu dobu jsem jí měl ve vzduchu asi 7 minut.
Ale hlavně bylo to už tak před měsícem a to mrazy nebyli.. Takže bych neřekl, že to je namrzlím gyrem. Ale nevylučuji:-)
Každopádně pokud si tuto doměnku potvrdíš budu rád když se podělíš.
FlyBear

#42 Příspěvek od FlyBear »

Jmk má problém po půlminutě v mrazu, Fogl v lepším počasí po delší době letu.

Ten mráz tomu rozhodně neprospívá v každém případě.

Ale problém může být i jinde, to nevylučuju (Jmk má dobrý nápad zkusit to v hale, tím se to v jeho případě prověří). Víc ale neporadím, já sám Walkeru nemám - jako levnější stroj na polítání jsem měl akorát Blade a ten se choval trochu jinak.
Fogl

#43 Příspěvek od Fogl »

jmk píše:... budu muset sehnat nejakou halu a zkusit to.

Ahoj, chci se zeptat zda jsi otestoval v hale? Případně identifikoval co způsobuje tento problém?
jmk
Kontaktovat uživatele:

je to mrazem.

#44 Příspěvek od jmk »

V hale se to chovalo dobre. Nekyvalo se to. Muselo to byt tou zimou.
taiza

#45 Příspěvek od taiza »

hola. Uz jsem psal na foru k CB180, ale tady to bude vic na miste:

Az se nekomu povede dat do toho stroje jiny ozubeny kolo (i s pastorkem), ktery by konecne neco vydrzelo, tak dejte vedet. Kazdej mensi pad mi par zubu sebere.. celkove uz asi deset rozbitejch kol za tech 30 letu.
Jinak by to i slo... ´)
Orca f5j, Beta1400+stormOSD, HKquad kk2.0, hk450ttpro,,Scout,atd & Dx8
YouTube.com/Taizaman
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“