Nemůžu se rozhodnout

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
RolloThomassi
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od RolloThomassi »

psena píše:Jen mimochodem, diky mym intervencim lita Procko v Brne nekolik novacku a vsichni jsou naprosto spokojeni

A o tom to je .

Kolik z tech lidí , kteří dali na tvé intervence se ptalo v diskuzi , jakou walkeru si mají koupit ?

počítám že za tebou i zajdou abys jim heli pošteloval , zeptají se co a jak mají dělat .... nepotřebují se vyptávat po netu.

Kdo se ptá na diskuzním fóru , u toho předpokládám , že je to samouk . A v tom je ten rozdíl . Koupí si RTF věc a buďto se po prvních ranách rozhodne , že to kašle , nebo začne studovat problematiku ( jak správně radilo pár lidí v úvodu vlákna ) , najde někoho v okolí a bude se vyvíjet jinak , nebude se ptát na fóru na blbosti . Když si koupí normální stavebnici a podaří se mmu ji podle obrázků sestavit, tak se tu bude zase vyptávat , jak to má vlastně fungovat a kolik procent má dát tu hodnotu " nick " a "roll" - sice neví co to znamená , ale našel to v menu vysílače a jestli je normální , že když dá tu levou páku do leva , tak se ocas točí doleva , nebo by se měl točit doprava ? a proč se to furt někam točí .

Proto mi přijde hloupé někomu , kdo má k vrtulníku daleko jako já k atomovému reaktoru v ponorce radit, aby navalil do první ( a často poslední ) zkušenosti mnogo děneg .

Je to jen můj názor

A co se týče toho kardanu - jde mi o ty situace , kdy většina lidí v začátku nízko nad zemí prudce přitáhne a vrtulník v podstatě zapíchne ocasem do země . Tam je vždy lepší řemen . Teda krom HK 250 - na ten by se dal psát vzkaz pro Ethana Hunta.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od OPR »

RolloThomassi píše:
psena píše:Jen mimochodem, diky mym intervencim lita Procko v Brne nekolik novacku a vsichni jsou naprosto spokojeni

A o tom to je .

Kolik z tech lidí , kteří dali na tvé intervence se ptalo v diskuzi , jakou walkeru si mají koupit ?

počítám že za tebou i zajdou abys jim heli pošteloval , zeptají se co a jak mají dělat .... nepotřebují se vyptávat po netu.

Kdo se ptá na diskuzním fóru , u toho předpokládám , že je to samouk . A v tom je ten rozdíl . Koupí si RTF věc a buďto se po prvních ranách rozhodne , že to kašle , nebo začne studovat problematiku ( jak správně radilo pár lidí v úvodu vlákna ) , najde někoho v okolí a bude se vyvíjet jinak , nebude se ptát na fóru na blbosti . Když si koupí normální stavebnici a podaří se mmu ji podle obrázků sestavit, tak se tu bude zase vyptávat , jak to má vlastně fungovat a kolik procent má dát tu hodnotu " nick " a "roll" - sice neví co to znamená , ale našel to v menu vysílače a jestli je normální , že když dá tu levou páku do leva , tak se ocas točí doleva , nebo by se měl točit doprava ? a proč se to furt někam točí .

Proto mi přijde hloupé někomu , kdo má k vrtulníku daleko jako já k atomovému reaktoru v ponorce radit, aby navalil do první ( a často poslední ) zkušenosti mnogo děneg .

Je to jen můj názor

A co se týče toho kardanu - jde mi o ty situace , kdy většina lidí v začátku nízko nad zemí prudce přitáhne a vrtulník v podstatě zapíchne ocasem do země . Tam je vždy lepší řemen . Teda krom HK 250 - na ten by se dal psát vzkaz pro Ethana Hunta.

Nemůžu si pomoc ale tady se plně ztotožňuju. Příjde mi že dotyčný sám moc dobře ví co říká.
error414
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od error414 »

pro zacatecnika je nejhorsi kdyz si poridi nejakou HK + HK elektroniku za co nejnizsi cenu.

jesli si poridi kardan nebo reminek je uz jedno. furt je levnejsi znicit 2 prevody nez pak kupovat konverzi na kardan.
Logo 600 + spirit
OPR
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od OPR »

error414 píše:.......furt je levnejsi znicit 2 prevody nez pak kupovat konverzi na kardan.

Tohle ale přece vůbec neni o tom.

dva převody pokud pokud bude mýt smůlu zničí během jediné rány.
zdzd

#35 Příspěvek od zdzd »

Pánové, řešíte kraviny.

Ocasní trubky, kardanové trubky, převody... Ceny pro T-rex 450pro jsou řádově desetikoruny, maximálně kolem kila.

Když se letadlo při přistání na drnu převrátí na čumák, je nová vrtule dražší.

Jó kdyby tak hlavní listy byly za páďo...
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od AdamProg »

Kardan opravdu neco vydrzi.

V nedeli mi Jaba pujcil Trex500(bezpadlovku), za coz mu dekuji. Opravdu jsem byl letovymi vlastnostmi prekvapen, a momentalne je ted Trex500 muj kandidat na dalsi heli. Ale bohuzel mam jinej mod a pri letu po me si zapomel prepnout mod ve vysilacce. Pri jeho nasledujcim letu nastalo rodeo pri vzletu, a bohuzel na plno nabral vrtulkou do zeme a skrtnul hlavnimy listy :(
Moc me to mrzi, je to castecne vina toho, ze si kvuli me prepinal mod ve vysilacce :(
Prelomili se oba karbonove listy vrtulky, ale kardan zustal zcela neporusen. Jeste se odreli konce hlavnich listu, ale jinak byl vrtulnik nastesti v poradku, a po vymene listu vrtulky, vrtulnik letal vesele dal.

Osobne jsem mel problem s kardanem jen u Maxira. Hlavni duvod byl v tom, ze to byl muj prvni opravdovy vrtulnik a nedokazal jsem spravne nastavit zubovou mezeru. A jednak, diky miniaturazici mechaniky predni pastorem neni umisten uplne idealne(pusobi na nej vetsi ohybovy moment, v orginale na uhlikove hridelce), a je mnohem mekci nez zabirajci plast hlavniho kola, takze je prevod nachylnejsi k problemum. Ale posledni rok jsem nemel problem s kardanem ani na Maxiru.

Samozrejme tim netvrdim ze je treba remen spatny, je asi mene narocnej na nastaveni(pouze nesmi byt moc volny, jinak hrozi z niceni zubu na remeni), mozna je nejspis odolnejsi nez kardan, jen si nemyslim ze pri spravnem nastaveni nejak zasadne.
psena
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od psena »

RolloThomassi :
No meli treba zalusk na HK450 a jeden mel uz par mesicu Blade CP.
Ti jsou dnes spokojeni s tim co maji.
Jinak ja jsem si svoje Procko nastavil a zaletal sam, pouze diky informacim z manualu, youtube a internetovych for a to bez vetsiho ptani, spis studiem existujicich temat. Osobni kontakt jsem nemel s nikym jinym.
A to nejsem zadnej expert ani na net ani na techniku.
A nejsem vyjimka, pred nejakym mesicem jsem byl za Brnem zkontrolovat a zalitat klukovi Procko...nemusel jsem na to vubec sahnout, mel to nastaveny bezvadne, jen jsme doladili krivky a drobnosti a sel do vzduchu.
Celkove je prinos, pokud nekdo sklada celou stavebnici, RTF sady maji sice vyhodu okamziteho litani, ale majitel se zacne zajimat o to jak to vlastne funguje az po bouracce a to uz vetsinou neni soucastka na soucastce, tak chytne paniku a bud to jde dat do servisu, kde oprava vyjde jak ctvrtka celyho setu, popripade se obrati na nejakyho pilota odsud, nebo zahorkne a vykasle se na to a prodava bourany set, coz je nejvetsi prohra.
Ja zkratka neverim, ze se Walkera nekomu v konecnem souctu vyplatila, vetsinou co slycham tak to jsou daleko vetsi ztraty nez s vrtulniky ktery tu jmenuju ja.
Ale at se kazdej presvedci sam, vzdyt osobni zkusenost je nejelpsi presvedcovaci prostredek.
avalanche8

#38 Příspěvek od avalanche8 »

Presne tak,skoda jen ze tyto argumenty neprectou ci neuslysi ty tuny novacku co se stejnak optaj co mam poridit za hubana :?
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
Kenny McCormick

#39 Příspěvek od Kenny McCormick »

Ondra,
Si proti kardanu jednoznacne zaujaty. Branis sa tomu zubami nechtami ako babka co nechcela vymenit petrolejku za elektrinu.
K tomu uz sa neda dodat len jedine KYM NEVYSKUSAS, NEPOCHOPIS.
Pises o cenovej nevyhodnosti pri padoch, pritom sa to nie vzdy poskodi a tych padov nemusi byt tak vela, cim skusenejsi pilot, tym menej. Za rok mojej anabazy od zaciatocnika k pokrocilemu zaciatocnikovi bolo AZ 5 /slovom päť/ padov. Procko mam 6 ci 8 mesiacov - stale panic - totiz bez padu. Cpter-kardan 2 mesiace - bez padu, jak som to nastavil, tak to je, ziadna udrzba ako remienok.
Takze ked mi to drbne, popisem skody, nebudem sa cudovat ked tam nebude to co cakas ze tam byt musi, pokial bude cela trubka...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
RolloThomassi
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od RolloThomassi »

Ještě do tohoto tématu přispěji jednou jízlivou poznámkou , protože jsem sem poprvé napsal když jsem viděl , jak některým lidem naskakuje vyrážka při slově walkera.

Pokud si někdo myslí , že potřebuje dělo , měl by si koupit Novu R5 , Gaui , Logo , Henselait. Protože majitelé těchto strojů by se mohli koukat na borce s nadupaným Trexem PRo, kteří neumí často ani couvat a stačil by jim na trenink klidně nějaký FP taky skrz prsty. Sám mám v této třídě Minititana a je to můj otloukánek , dávám na něj listy za 13 USD a je osazený obyčejnýma 3114/3154.

Všechny Aligny a Thunder tigery jsou lowendy bez vyjímky. Tak proč rovnou pohrdat jejich klony , když můžou někomu posloužit tak , jako jiným low end .
Každý jsme jiný a podle toho si kupujeme své hračky
zdzd

#41 Příspěvek od zdzd »

RolloThomassi píše:Všechny Aligny a Thunder tigery jsou lowendy bez vyjímky. Tak proč rovnou pohrdat jejich klony , když můžou někomu posloužit tak , jako jiným low end .

Máš pravdu, Aligny a Thundertigery jsou lowendy, to je bez diskusí. Taky jsou za facku.

Ovšem jejich klony jsou opravdu k pohrdání. Ne proto, že jsou to ještě větší lowendy, ale proto, že jejich kvalita je naprosto mizerná. Jejich cena je o něco nižší, ovšem jejich užitná hodnota je daleko nižší. Ty Aligny a Thundertigery totiž celkem dobře fungují. Klony ne. A jejich udržování vyjde dráže, než u originálu. Kdo levně kupuje, kupuje vícekrát...
RolloThomassi
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od RolloThomassi »

Ještě se doplním , jak jsem spěchal ráno na tenis , nenapsal jsem to dobře , chybí tomu pointa .

zdzd píše , že klony jsou k pohrdání . Zrovna člověk, který by mohl pamatovat dobu , kdy byly k pohrdání Raptory . Taky jim odcházela ložiska , spoustu dílů nemělo životnost . A přesto se díky nim vrtulníky rozšířily mezi masy , byly dostupné a lidi překousli raději postupné nahrazování ložisek lepšími, než vysokou cenu lepších strojů rovnou ze startu.

Dnes tyto značky považujeme za standard . Snad se ledacos zlepšilo .
Proto nepohrdám walkerama , hákáčkama ani alignama . Dnes je jiná doba , ale situace obdobná. Je tu sorta lidí , kteří prostě najednou 15 tisíc nevysolí , raději kupují ložiska a pájí upadlé komponenty v gyru .

Já volám sláva - díky tomu mnohem víc lidí propadne sítem, to ano , ale taky mnohem víc lidí uvízne a zůstane. Může to zachránit spoustu talentů, kteří nemají taťuldu co jim koupí několik devadesátek na třískání o zem za rok. Ale jsou schopni dát čtyři a půl tisíce a pak dokupovat postupně díly , které by pravděpodobně stejně rozbili. A nebo i mají spoustu peněz , ale nevědí , jestli je to bude bavit , jestli vydrží dost dlouho.
Jen je fér říct - počítej s tím , že ten a ten díl budeš brzo měnit.

A proto když se někdo ptá, kterou walkeru , vyberu walkeru. A nemám alergickou reakci. Tuším , že 5x dražší vrtulník dneska nekoupí a ani to nezkusí. Může to být škoda , třeba je to talent , který jste právě odradili.
Ono totiž koukat na vrtulník je pěkné , ale teprve když ho sám zavisíš , tak ti to rozpumpuje srdíčko.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od OPR »

Kenny McCormick píše:Ondra,
Si proti kardanu jednoznacne zaujaty. Branis sa tomu zubami nechtami ako babka co nechcela vymenit petrolejku za elektrinu.
K tomu uz sa neda dodat len jedine KYM NEVYSKUSAS, NEPOCHOPIS.
.......

když tak nad tím přemýšlím, máš pravdu Kenny jsem asi drobet zaujatý.
Ale musím přiznat že od doby kdy svítim petrolejem tak mám menší dluhy a dlužné pohledávky vůči "místní" skupině ČEZ. :D :) :lol:

Né teď drobet vážně. Na elektřinu hodlám přejít příští rok / možná za dva.

A s tim "kardanem" co neni kardan .... noooo to uvidim ale asi novou sezonu začnu na něm....... ovšem uvidim. Muselo by se něco stát do tý doby (crash) abych měl důvod T500 rozebírat a následně měnit za "Torque Tube Drive"

Ale řekl bych že do nové sezony ještě spadnout stihnu ........ takže :wink:
jakotlik

#44 Příspěvek od jakotlik »

RolloThomassi píše:Ještě se doplním , jak jsem spěchal ráno na tenis , nenapsal jsem to dobře , chybí tomu pointa .

zdzd píše , že klony jsou k pohrdání . Zrovna člověk, který by mohl pamatovat dobu , kdy byly k pohrdání Raptory . Taky jim odcházela ložiska , spoustu dílů nemělo životnost . A přesto se díky nim vrtulníky rozšířily mezi masy , byly dostupné a lidi překousli raději postupné nahrazování ložisek lepšími, než vysokou cenu lepších strojů rovnou ze startu.

Dnes tyto značky považujeme za standard . Snad se ledacos zlepšilo .
Proto nepohrdám walkerama , hákáčkama ani alignama . Dnes je jiná doba , ale situace obdobná. Je tu sorta lidí , kteří prostě najednou 15 tisíc nevysolí , raději kupují ložiska a pájí upadlé komponenty v gyru .

Já volám sláva - díky tomu mnohem víc lidí propadne sítem, to ano , ale taky mnohem víc lidí uvízne a zůstane. Může to zachránit spoustu talentů, kteří nemají taťuldu co jim koupí několik devadesátek na třískání o zem za rok. Ale jsou schopni dát čtyři a půl tisíce a pak dokupovat postupně díly , které by pravděpodobně stejně rozbili. A nebo i mají spoustu peněz , ale nevědí , jestli je to bude bavit , jestli vydrží dost dlouho.
Jen je fér říct - počítej s tím , že ten a ten díl budeš brzo měnit.

A proto když se někdo ptá, kterou walkeru , vyberu walkeru. A nemám alergickou reakci. Tuším , že 5x dražší vrtulník dneska nekoupí a ani to nezkusí. Může to být škoda , třeba je to talent , který jste právě odradili.
Ono totiž koukat na vrtulník je pěkné , ale teprve když ho sám zavisíš , tak ti to rozpumpuje srdíčko.

Já kupříkladu koupil HK 450 pro. Vím že je to mrdka. Nikdy jsem o heli neuvažoval ale řekl jsem si že za 4tk to zkusím. Postupně jsem vyměnil ložiska u vrtulky, volnoběžku a řemínek. Po několika ranách i hlavní hřídel i hřidel vrtulky. Kupoval jsem již díly Align. Lítá to . Jsem rád že visím a dělám boční přesuny. Peru s tím o zem jak se dá .Jako startovací je to radost za míně peněz. Až to budu umět a bude mě to bavit třeba postoupím na vyšší level ale z heli za 15000 by mi bylo líto řezat o zem.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od OPR »

jakotlik píše:Já kupříkladu koupil HK 450 pro. Vím že je to mrdka. Nikdy jsem o heli neuvažoval ale řekl jsem si že za 4tk to zkusím. Postupně jsem vyměnil ložiska u vrtulky, volnoběžku a řemínek. Po několika ranách i hlavní hřídel i hřidel vrtulky. Kupoval jsem již díly Align. Lítá to . Jsem rád že visím a dělám boční přesuny. Peru s tím o zem jak se dá .Jako startovací je to radost za míně peněz. Až to budu umět a bude mě to bavit třeba postoupím na vyšší level ale z heli za 15000 by mi bylo líto řezat o zem.

Hele víš co je nevíc na tom všem nejlepší??
že jsi zřejmě nikdy nesimuloval na simulátoru.

protože takovouhle s odpuštěním (a nic ve zlém proti tobě) blobost bys nenapsal. Víš nebo dovedeš si představit jak já byl vysranej z přestavy že si sám svůj první vrtulník zalítávám já sám s praxí pouze na simulátoru??

Ty frďo a čuměl jsem jak puk když jsem první den s heli ve vzduchu úspěšně "odvisel" a odskákal asi čtyři baterky. přesnej počet netušim ale byli asi čtyři. Na podrobnosti se zeptej Radka. byl tam tenkráde se mnou a byl to právě on kdo mi to zkouknul a pomohl nastavit a napípat do rádia.
A mužu ti s klidem říct že pokud nesereš na přípravu a neni to jen tak halabala tak se to dá.
A argument že "drahý vrtulník na začátek je blbost" neni argumentem....... nýbrž jen leností dotyčného se na něco připravit. Dneska ty možnosti tady jsou. Simulátor je bezva věc.

Jiná věc je když nejsou peníze. Pak je to absolutně o něčem jinym a ty kompromysy prostě nastanou. těm se neuhneš.
Pokud člověk nemusí mýt hned teď a všechno a je ochoten počkat je zase třeba lepší počkat - našetřit na stroj kterej už má smysl pořizovat a tu dobu čekání simulátorovat. Nespočtně krát se ti tréning na simu vrátí v penězích.

No nic to byl jenom muj postřeh

a ať to lítá.......
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“