simPhoenix - nastavenie heli podobne realu

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zablabla

#31 Příspěvek od zablabla »

psena píše:Normalne mam krivky nastaveny jak v realu, samozrejme vcetne autorotace a packu pro autorotaci mam na vysilacce taky pridelenou jak v realu, tim padem vse sedi a vsechno funguje.

Jak říkáš...... taky jsem nastavil křivku motoru ve vysílači jako normálně u IDL a funguje to teď na ten správný přepínač.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
FlyBear

#32 Příspěvek od FlyBear »

psena píše:Normalne mam krivky nastaveny jak v realu, samozrejme vcetne autorotace a packu pro autorotaci mam na vysilacce taky pridelenou jak v realu, tim padem vse sedi a vsechno funguje.

Taky tak. Mám křivky a jednotlivé režimy nastaveny na vysílači pro sim stejně jako pro reál. Ovládání, přepínání módů i autorotace pak fungují stejně jako v reálu.

Jenom IDLEUP3 mám nastavený jinak:

- V reálu tam mám kopii režimu NORMAL s jedinou výjimkou: pro gyro je tu vypnutý HL. To proto, aby šlo v případě potřeby jednoduše odstartovat bez HL funkce kvůli seštelování středu vrtulky.

- V simu tam pak mám nastaveny lineární křivky -100,-50,0,50,100 pro oba kanály plynu i kolektivu. To proto, aby bylo možné snadno nakalibrovat vysílač pro Phoenixe.
Gartik

#33 Příspěvek od Gartik »

pánové, vůbec netuším o čem se tady bavíte :D :D

U mě jako začátečníka je rozhodně 100% rychlost jako už zmíněná postřelená veverka :D takže lítám cca na 70% pokud ale se to vzdaluje realu, uvítal bych nějaké rozumné nastavení třeba t-rex 500 se kterým lítám v simu abych si mohl dát rychlost simulace alespon na 90%

Pokud dám na 90% ted a lítám, tak to ani nejde držet poradne ve visu. Potřeboval bych ty páčku rázně otupět, nelítám 3D jen se chci naučit lítat čumákem k sobě apod. ;)
FlyBear

#34 Příspěvek od FlyBear »

Já jsem si u 600 elektro v Phoenixu nastavil trochu expa na cykliku.
V simu - ne na vysílači.

Přijde mi to pak právě trošku tupější, víc podobné reálu ve visu. Ale nemám moc velké zkušenosti, takže zatím jen experimentuju.

Taky jsem musel v nastavení na simu vypnout governor a nechat to létat podle křivek, tak jak to mám v reálu. Defaultně byl totiž governor zapnutý na 2150 RPM a držel to fest - to snad tak neumí ani Kontronik :)
avalanche8

#35 Příspěvek od avalanche8 »

Ja teda treba expa davam na vysilacce ne v simu,governor samo zapnutej,rpm nastavim jako ve sktecnosti ma rychlost simulace je 87%,vse ostatni jako v realu tj krivky,D/R prepinace atp i autorotace,ale chapu vse je o vkusu a preferencich,treba sniprera2 tam nemam tak ladim protose,rexe550,500.Jinak dobrej je take outrage 550 8).Pro zacatecnika doporucuju rexe 600,vis a presuny,osmy,
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
FlyBear

#36 Příspěvek od FlyBear »

V žádném případě nejde o osobní vkus a preference.

Já mám například v reálu elektro Rexe 600 s originál osazením od Alignu. No a governor u jeho ESP nemá dobrou pověst, prakticky každý radí lítat raději na křivky. Tak lítám (pardon, zatím jen visím) na křivky.

No a abych simulaci přiblížil reálu, musel jsem v modelu na simu vypnout governor, nastavit rozsah kolektivu tak jak ho mám na reálné mašině a mírné otupení jsem zatím ošidil těmi expy v Phoenixu. Netvrdím, že je to ideální a že je to vůbec dobře - ale víc zatím neumím, musím to lépe prozkoumat a zaexperimentovat. A to bude chvíli trvat, zvlášť když se teď venku nedá lítat a nemůžu tedy dál průběžně porovnávat pocit z reálné a simulované mašiny.
Gartik

#37 Příspěvek od Gartik »

Tak verze 3 beta bez problému nainstalovaná na poprvé a funguje. Změna fyziky, neznámá :) S tou šestistovkou to vyzkouším. Taky "otupuju" ovládání přímo v nastavení sim u ovladače dám ty křívky -50 (nebo +) to už nevim :)
psena
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od psena »

Kde nastavujete otupovani cykliky v simu? Ja jsem to resil rozsahem serv ve vysilcce, nic jinyho jsem nenasel...nebo jsem slepej?? Dik za rady.
FlyBear

#39 Příspěvek od FlyBear »

Asi jsem to našel.

Zrušil jsem nastavení expa v simu a místo toho jsem stáhnul odezvu cykliky na 93%. Myslím, že je to ono.

V Phoenixu 2.5.v je to menu: Model/Edit, Fine tuning (druhá záložka), Cyclic tuning.
Kenny McCormick

#40 Příspěvek od Kenny McCormick »

naco otupovat cykliku?
Aby neskor/s omeskanim reagovala?

Ja trenujem na 450PRO, tam proste rychlost simulacie na 100 je blbost. Teraz som zvysil z 83 na 87 a znizil otacky na 2600, viac sa to podoba mojmu realu aj ked v skutocnosti tocim cca 3000.

Ako je to mozne, ze ked zvecsim pastorok, otacky sa znizia?
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Kenny McCormick

#41 Příspěvek od Kenny McCormick »

Gartik píše: takže lítám cca na 70% pokud ale se to vzdaluje realu, uvítal bych nějaké rozumné nastavení třeba t-rex 500 se kterým lítám v simu abych si mohl dát rychlost simulace alespon na 90%

Pokud dám na 90% ted a lítám, tak to ani nejde držet poradne ve visu. Potřeboval bych ty páčku rázně otupět, nelítám 3D jen se chci naučit lítat čumákem k sobě apod. ;)
rychlost simulacie pre 500-vku 90% je v pohode. V sime nemusis na zaciatok nic ladit, pokial sa len ucis zaklady.
Len ci nemas vo vysielacke nejake velke vychylky.
psena
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od psena »

Nevim jak mas nastavenou vysilacku na Procko v realu, ja mam na Spektru dx7 rozsahy serv 100% a swash vse na 60%.
Potom je pri 100% rychlosti simulace cyklikla rychleji nez mam ja, mam to zmereny v premetech.
Podle myho realu to lita kdyz dam na vysilacce pro sim 85% rozsahy serv a samozrejme jeste menim rychlost otaceni ocasu, kterou mam cca kolem 400°/s
Rychlost simulace je podle me v poradku, jak pisu uz drive, hodnotim to podle padani heliny v obratech. Kdyz snizim simulaci tak bude helina viset ve vzduchu i pri svisle poloze dele jak ve skutecnosti.
Radsi teda omezuju vykon motoru a vychylky serv, helina je ted naprosto podle mych predstav, nebo se to aspon dost blizi.
Kenny McCormick

#43 Příspěvek od Kenny McCormick »

rozsahy a swsh v reale mam v podstate takisto.
Skusim sa s tym pohrat ako pises, znizit vykon mot. a rozsahy serv.
Co mi vadi pri nastaveni 100% simulacie je nie rychlost padania, ale horizontalneho letu, alebo sialene rychle vyrezanych zataciek, ktore v reale nedosiahnem.
Ledazeby som skusil podla vzoru pkotatka zvysit v reale ot na 3600 :lol:
psena
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od psena »

No, taky litam bez autozoomu, ale s priblizenim (koleckem mysi) na cca prostredek rozsahu. Kamera aspon nedela rybi oko a lip se a podle me verneji se tak lita.
Rezko se posuzuje v simu rychlost modelu, kdyz ani nejsme schopni poznat jak daleko litame.
Jinak jeste mam nastevnou hodnotu v Main rotor / pitch curve hodnotu 0,9
Priostril jsem tim stred kolektivu, protoze pri originalni hodnote to bylo moc meky a v realu me to kolem stredu beha svizne az moc.
Je tam samozrejme dalsich x nastaveni, ale verim, ze je to od vyrobce slusne nastaveny a nechci si s tim zas hrat az tak do detailu.
Myslim, ze by nam mely sedet predevsim rychlosti premetu (aile i elev), vykon motoru (myslim, ze jsem dal 0,25kw) a rychlost otaceni ocasu.
Jo abych nezapomel, hover stability mam na 90%.... ale to spis jen kvuli tomu abych to mel trosku tezsi.
Kenny McCormick

#45 Příspěvek od Kenny McCormick »

psena,
Vdaka za tipy a rady, skusil som to nastavit podla teba, viac veci to ma do seba, ako vykon motora pri lopingu je realnejsi, rychlost padania, aj to s mysou /som ani nevedel ze sa to da/. Nastavil som aj ten pitch a stabilitu, vyzera to byt lepsie.
Len ta rychlost v zatackach a osmickach je stale nejaka vysoka 8O , myslim ze v tomto je real o dost pomalsi, no skusim par dni takto, mozno je to len subjektivny pocit :roll:
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“