laciny TREX 500

Vrtulníky do velikosti 500.
Zpráva
Autor
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od maroslong »

avalanche8 píše:Bohuzel jsme narod ktery chce usetrit za kazdou cenu :( a nekdy to hranici se zdravim...

To som rád že to napísal čech, pretože keď som si to v minulosti dovolil ja, dostal som okamžite tvrdo "po papuli". Je to tak a je to veľmi často na škodu. Ale ľudia sú bohužiaľ nepoučiteľní a tak sa to tu bude omieľať naveky stále dokola a stále budú tí "šetrní" na to v konečnom dôsledku doplácať a aj tak sa nikdy nepoučia... Aj v poslednom RC Revue je o tom zmienka v článku o benzínových motoroch.
FlyBear

#32 Příspěvek od FlyBear »

Když ono dnes v "moderní" době jaksi není dost "cool" se vůbec namáhat se starými dobrými lidovými moudrostmi. Natož aby se nich někdo aspoň trochu poučil. Například: "Nikdo není dost bohatý, aby si mohl dovolit kupovat levné věci" :)
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od JirkaA »

FlyBear píše:Když ono dnes v "moderní" době jaksi není dost "cool" se vůbec namáhat se starými dobrými lidovými moudrostmi. Natož aby se nich někdo aspoň trochu poučil. Například: "Nikdo není dost bohatý, aby si mohl dovolit kupovat levné věci" :)

To není lidová moudrost, to řekl Rotschild ;)
Ale měl recht. Rozdíl v ceně mezi levným řešením a funkčním řešením je přesně cena toho levného řešení plus cena zbytečně prodrbanýho času.
OK2WY
psena
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od psena »

Plus jeste nakonec cena toho drazsiho reseni. :)
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od JirkaA »

psena píše:Plus jeste nakonec cena toho drazsiho reseni. :)

Psal jsem rozdíl v ceně ;)
OK2WY
psena
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od psena »

Jo blbe jsem to precetl :roll:
papaya

#37 Příspěvek od papaya »

zacinat na cine je nie len ze koniec koncou drachsie, ale aj pre zaciatocnika deprimujuce
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Gattor »

promin, se mi moc libi tvuj obrazek k tvemu tvrzeni :)
OPR
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od OPR »

Víte kterej rex 500 je nejlepší ??

Žádnej... !!!
Howking
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Howking »

OPR píše:Žádnej... !!!

Pravdu díš - teď sice spustím flame rexáků (i já jim byl), ale přesto to udělám.
Za rok jsem s Rexem praštil 7x - z toho dvakrát na ruce.
1) Selhalo za letu Align servo bez jakéhokoli předešlého pádu (vyměnil jsem za savoxy a doufal, že bude už klid)
2) Za letu se rozšroubovalo smýkátko ocasní vrtulky - prodáváno jako jeden díl (když jsem koupil raději nové a chtěl jej preventivně rozebrat a zakápnout, nešlo rozebrat)
3) Za letu se vysunulo to velké ložisko v desce cykliky - kříž kuláků se potkal s dolním dílem - listy stály na fleku.
4) Za letu se z jednosměrného ložiska (volnoběžky) stalo obousměrné - pokus o autorotaci, ale co se stalo mi došlo pozdě a tak už se mi listy nepodařilo dostatečně roztočit na hladké přistání - naštěstí jen zlomený podvozek.
5) řekl jsem si no má už rex za sebou cca 300 letů, vyměním všechny namáhané časti (cca pět litrů investice) - poprvé do vzduchu a při tictoc se mi ulomily oba kuláky z gripů listů (závity zůstaly vevnitř)

Na nezaviněných havárkách mě stál provoz Rexe 500 za rok cca 30 litrů - děkuji nechci.

Inu pochopil jsem že Číňan jako Číňan a všechno je to z bláta a vytáhl jsem elektroniku - koupil draka Prôtose, narval ji do něj a zatím se cca 50 startů nic, na co bych spadl, nestalo.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od gamer007 »

Nelítá tu někdo Hurricane 425? Myslim že to může bejt kvalitní a lítavá heli. Líbí se mi váha do 1,5kg na listech 425mm. Na youtube jsou dobrý videa, ale radši bych info od někoho, kdo to měl v ruce. Dost přemejšlim o tom, že 500ku vykuchám a postavim toho Gauiho...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Kenny McCormick

#42 Příspěvek od Kenny McCormick »

Howking píše:Selhalo za letu Align servo bez jakéhokoli předešlého pádu (vyměnil jsem za savoxy a doufal, že bude už klid)
...ale to je predsa totozne servo, len ma inu farbu... :wink:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Howking
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Howking »

Kenny McCormick píše:ale to je predsa totozne servo, len ma inu farbu... :wink:

Už jsem to taky slyšel - ale jiní zase říkají, že ne. Každopádně aspoň mám kovové převody a všechny ty další havárky ty serva přešili bez ztráty kytičky :-) (taky jsem slysšl že BeasX byl původně vyráběn pro Align, ale pak se nepohodli a BeastX se osamostatnil - kdo ví, co je na tom pravdy)
youtube.com/heyingosl
OPR
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od OPR »

Howking píše:1) ....
2)....... ......
.....
.

No ono je to drobet složitější....... to kolik tě opravy vyšly s T500 sem moc netahej...... páč až bouchneš s protosem prachy to budou stejný ........ a jestli to budou rány na ruce nebo na "něco jinýho" ukáže až odstup času. A hlavně je to uplně jedno ..... stejně budeš cálovat. Jen jde o tu četnost.......

Já do protose nepůjdu ani za boha.......
na příští sezonu plánuju MOŽNÁ něco od LAheli ....... tak uvidíme
Zatím se tu radím s jedním kolegou .... (i když do jeho zkušeností mi ještě hooodně chybí - takže asi přehodnotím to slovo kolega :D ) a tak jak mi to všechno zatím vylíčil ......... LAheli bude moje dálší štace..... tak uvidíme.

Ovšem pokud se slituju tak ještě rexe podržim, byť to má plno much a neduh. Lítá to parádně. Je tam znát ta hmotnost kterou protos prostě nedisponuje.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Howking »

OPR píše:Lítá to parádně. Je tam znát ta hmotnost kterou protos prostě nedisponuje.

To já netvrdím, že Rex lítá špatně - nakonec všechny heliny lítají tak, jak kvalitní jsou ruce (i HK). Zjistil jsem ale, že hmotnost u Prôtose mi nechybí - porve se s úplně stejným větrem jako Rex a úplně stejně snadno - na druhé straně rychlost jakou vystřelí za kolektivem je s rexem nesrovnatelná.
youtube.com/heyingosl
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“