F3A mini

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od TomasC »

Na obrázku je vývrtka nakreslena "jako by pokračoval proti větru", je to rošku nešťasné. Obrat v Aresti začíná kolečkem a končí svislou čárou. Přistání je PROTI větru.

to ABU: který obrat se ti zdá těžký? Je to samá kombinace výkrutů, přemetů, tři souvraty, jeden kopaný výkrut a vývrtka. Dle mě je mnohem těžší zalétnout to v rovině a správných vzdálenostech. To je třeba natrénovat.

to ZAMI: dle mě Jirka míří na dvě skupiny:
na RCA piloty, kteří se v sestavě RCA nudí a pak si pořídí menší model a zkusí F3A mini, když to zvládnou, tak se doučí pár špeků, vezmou dvoumetrovku a mohou jít na F3A
na piloty, kteří by si zkusili akrobacii, ale nechce se jin létat proti uhlíkovým speciálům, pokud to zvládnou, tak si koupí/postaví dvoumetr, doučí se pár špeků a mohou jít na F3A

Jedna z myšlenek i byla, že se budou soutěže pořádat společně s F3A a tak bude kolem dost lidí na rady a kvalitní bodování.

Ale vše se uvidí na prvních soutěžích.

Pokud do toho chcete jít, konzultace u mě :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Abu »

Me se zdaj tezky skoro vsechny... obzvlaste ty ktery jsem nikdy snad ani nezkousel (vyvrtka na zadech, 8bod vykrut, premet s tlacenym kopacem,...).
A hlavne nemam dost sebekazne na to, abych piloval obraty do dokonalosti. Radeji zustanu u vetronu a akrobata si necham jen jako "tresnicku na nedelni odpoledne". :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od TomasC »

Doporučuju alespoň zkusit.
Novou F3A sestavu jsem nejdřív trénoval na Flashy od rcfaktory až pak s letadlem. Je to spíš o tom, že uvidíš, co letadlo dělá a jak se na něj koukat.
Případně nahradit Flashe simulátorem.
honzis

#34 Příspěvek od honzis »

Copak o to jak létat, to se opravdu musí dost trénovat. A ty obraty jdou jak říká Tomáš přibližně načvičit i s EPP čkem.
Potom nastane výběr letadla. Pan ing. Havel naznačil jaké se k této kategorii hodí a cca i za kolik. Tohle je v podstatě mezikrok do čistého F3A nebo do RCA a tak zvýšit počet zájemců o tuto kategorii.
Takže jaké éro?
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od TomasC »

Dle mě do toho DOST sedí Wind S.
Obrázek
pepin

#36 Příspěvek od pepin »

kdyby to někdo nakreslil,bylo by to fajn,jinak budu pul dne přemýšlet ,jak to autor myslel a nakonec se to stejně začnu učit blbě,podle nákresu už bych se byl alespon schopný zeptat kde být jak vuči sobě.Těch obratu je tam poměrně hodně,né že by se nedali zalítat,ale těžko si je zapamatuju jak jdou za sebou a v jakém poředí a těžko mi bude někdo na louce radit s kusem papíru za zády :cry: Dost by nám určitě i pomohlo ilustrační video zaletěné na simulátoru celé sestavy.
pepin

#37 Příspěvek od pepin »

TomasC píše:Dle mě do toho DOST sedí Wind S.
Obrázek

Zase až tak do krve s tím nepočítám,spíš asi použiju Blade xl a sámodomo Extru taky z epp.Nicméně na kolik by přišel popdobný model-pouze model,né výbava.
pepin

#38 Příspěvek od pepin »

Abu píše:Me se zdaj tezky skoro vsechny... obzvlaste ty ktery jsem nikdy snad ani nezkousel (vyvrtka na zadech, 8bod vykrut, premet s tlacenym kopacem,...).
A hlavne nemam dost sebekazne na to, abych piloval obraty do dokonalosti. Radeji zustanu u vetronu a akrobata si necham jen jako "tresnicku na nedelni odpoledne". :wink:

Ono se ale s tím akrobatem právě létá líp,když máš jasně dáno,co máš zaletět,nebavíme se samozřejmě o přesnosti,ale systémově.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od TomasC »

pepin píše:kdyby to někdo nakreslil,bylo by to fajn,jinak budu pul dne přemýšlet ,jak to autor myslel a nakonec se to stejně začnu učit blbě,podle ......

Nakresleno v Aresti na další straně. Nedovedu si představit lepší kreslení.
Jinak je samozřejmé, že ti za zády stojí člověk a čte obraty. Jak při tréninku, když se sestavu učíš, tak později na závodech, když ti panikaří mozek.
A to nemluvím, o tom, když letíš, letadlo se nějak divně kací na stranu, asi by to chtělo směrovku, ale na kterou stranu :?: :?:
A tu se ozve hlas "LEVOU!!!!!".

Jo dobře vycvičený pomocník, to se hodí. Snad to David nečte :wink:
pepin

#40 Příspěvek od pepin »

TomasC píše:
pepin píše:kdyby to někdo nakreslil,bylo by to fajn,jinak budu pul dne přemýšlet ,jak to autor myslel a nakonec se to stejně začnu učit blbě,podle ......

Nakresleno v Aresti na další straně.

:oops: :oops: :oops: :oops: já málo točil kolečkem a omdlel už u toho popisu těch obratu :lol:
pepin

#41 Příspěvek od pepin »

Kdepak tim se neprokoušu,nejen že ty náčrtky většinou moc nechápu,ale ani nevim v které fázi bych měl být uprostřed letové plochy,docela jsem zvědavý na počet soutěžících a jestli to budou létat stejně.Mosel bych to vidět letět va videu,nebo by mi to musel někdo obrat po obratu vysvětlit.Nevím,jestli to k akrobacii přitáhne široké masy soutěžících,moc si jistý nejsem :cry: Speciélně to písmeno M jsem nikdy nepochopil ani z té staré modelářské brožury :cry:
pepin

#42 Příspěvek od pepin »

čím víc o tom přemýšlím,tak si nejsem uplně jistý jaký byl záměr této kategorie-v halové F3P je obratu bodovaných 11,létají to nejlepší z nejlepších-cca 6 lidí,ostatní létáme jednodušší sestavu-B1,nebo B2-7 obratu,pokud nepočítám start a pžistání.Koho má nalákat 17 bodovaných obratu v této nové kategorii-F3 péčkaře?,ti ale létají čistokrevné F3A :lol: Kdyby ty obraty byli alespon z té 100 let provařené brožury,kde je to kompletně s popisem co kde a jak dělat a podle mého ji doma dost těch,co honí zájmově nějakého svého skoroakrobata ale na klasickou F3A soutěž si netroufnou.Jestli bude na soutěži foukat vítr,jako že určitě bude,tak to bude opravdu lahudka s tím malým modelem těch 17 obratu odletět.Těch obratu je podle mého na samouka moc.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od TomasC »

Ale to bude v pohodě. Sestavu si zapamatuješ rychle.

Výhoda téhle sestavy je, že je na 70% shodná s F3A sestavou. V F3A je třeba taky jako první obrat M-ko, ale s 3/4výkruty a v dolní části není tlačený přemet, ale 1/2 přemet ze zad s intergrovaným 1/2 výkrutem.
......
A končí to vývrtkou ze zad, ale 2,25otočky na jednu a 2,25otočky na druhou stranu. Výlet na zádech.

Dle mě to chce zkusit, jak to půjde. Zajet na soutěž a tam se podívat. Pokud ti něco nebude jasné, tak se zeptáš. Předpokládám, že tam bude Jirka Havel a není povolanější člověk ohledně výkladu jak co správně létat.

Samozřejmě doporučuji zajít na školení rozhodčích. Tam se člověk dozví na co si mají dávat pozor rozhodčí a dá si na to pozor taky. :wink: Je to totiž hodně o tom "Uvidět svoje chyby".
pepin

#44 Příspěvek od pepin »

[quote="TomasC"]Ale to bude v pohodě. Sestavu si zapamatuješ rychle.

Výhoda téhle sestavy je, že je na 70% shodná s F3A sestavou.

To je právě ten podle mého problém,tak proč vubec mrhat časem a investicema do něčeho-JAKO F3A

bude to vyžedovat top výbavu a časovou náročnost přípravy-tréninku a k čemu?-odletím jedno kolo,zjistím třeba že by to šlo,opadne stud a rovnou pujdu do F3A-teda tak to vidím já,prostě si myslím,že tam moc lidí z haly nepotkám a o to mi v podstatě šlo,polétat a pokecat s těmi,co potkávám v zimě v hale.-Jednou za rok v létě-a na to dřu jak blbej jeden obrat za druhym,tam mi řeknou co dělám blbě a do příštího roku to zase zapomenu.-NÁROČNÉ-MOOOC NÁROČNÉ :cry: podle mého.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od TomasC »

Náklady jsou zlomkem F3A. Jde o získání návyků a letového stylu. ALE pokud chceš, tak samozřejmě přijeď rovnou na soutěž F3A. Nejen po Čechách, ale i na Slovensko, Rakousko, Německo...

Budeš překvapen, jak to tam chodí.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“