Mix směrovka-výškovka u FX-18

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od arda1 »

Patas_ píše:
arda1 píše:Za prvé nevím, na co je takový mix (směrovka+výškovka)dobrý...
Tento mix se používá na dorovnání nožového letu, prostě letadlo někdy drobet uhýbá za kabinou nebo kolama a tímto mixem to jsi schopný srovnat - mixuje se jen velmi málo výškovky do směrovky a nechává se to zapnuté trvale.
Četl jsi na co to chce on?Na to se mi zdá ten mix nějak divný :lol: :lol: :lol:
Čop
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Čop »

Hans píše:Psal jsem to už včera, myslel jsem si, že je to ukrytý někde v módu Glider. Sám ho mám aktuálně nastavený, ale zatím k takové mixu jsem nedošel, resp. mě ani nenapadl ho zkoušet.
FX-18 mám taky z Hangáru1 za Kč 3.450,- asi od května. Jak jsi poznal, že se jedná o verzi V2 ?

Když jí zapneš, naskočí na displeji FX-18 2. A potom v rozšířených modech má další funkce. Na krabici jsem měl verzi V1 a vevnitř V2 včetně návodu na ní. Respektive návod + další knížka na V2. Jsou tam třeba tyhle mixy. Ty V1 nemá.
Spíš lítač než stavěč...
Čop
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Čop »

arda1 píše:
Čop píše:Byla za 3.450,- a mix je označený ai-e. Na volný mix jsem dal potlačení výškovky v závislosti na otáčkách motoru a přidal dva vypínače. Na jednom mám tu výškovku s motorem a na druhém dvojí výchylky. Zítra to vyzkouším.
Není to náhodou AI-R?-křidýlka- výškovka? :wink:

AI-R je křidélka - směrovka. To se používá na vyrovnání skluzu nebo výkluzu v zatáčce. Já mám na mysli AI-E (křidélka - výškovka). Ten slouží k tomu, aby letadlo neklopilo čumák při náklonu na jedno křídlo.
Spíš lítač než stavěč...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od arda1 »

Tak to si gratuluj-asi někdo přehodil vysílač :lol: :lol: :lol:
koko
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od koko »

Zpet k puvodnimu dotazu. Na tyhle blbosti ma FX 18 V1 3 volne mixy. Muzes kombinovat zavislost 2 libovolnych funkcich vzajemne. Nelze mit vsechno prednastavene od vyrobce.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od arda1 »

Ano jistě tak mi popiš jak nastavíš, aby při pohybu z neutrálu nalevo i napravo byly ovlivněná výškovka na stejnou stranu-mě se to nepodařilo. :cry:
Čop
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Čop »

O tom mluvím. Na volným mixu to naprogramuješ jako lineár. To znamená že pohnu směrovkou (nebo křidélky) vlevo, výškovka jde nahoru jak má. Ale když pohnu vpravo, výškovka jde dolů. A to je k prdu. V2 má předprogramovaný mix ai-e v menu Glider, který funguje tak jak má. Směrovka vlevo - výškovka nahoru, směrovka vpravo, výškovka TAKY NAHORU. Ale jak jsem si všiml, je tam i nelineární volný mix, který by měl fungovat nějak podobně...
Dneska proběhl první letový test FX-18 s EGE. První start - fantazie! Klidný, pohodový let, jen jedna krizovka (při zapnutí mixu motor-potlačení výškovky) střemhlav na motoru k zemi, ale zvládnuto. Zmenšil jsem výchylku výškovky a maká to O.K. Zkusil jsem dvojí výchylky, expo, stopky, prostě všechno co šlo. Jsem nadšen a unešen :D :D :D A navíc mě velmi potěšilo, že si ta mašinka pamatuje i trimy u konkrétního modelu. I po vypnutí! Miluju jí 8O
Spíš lítač než stavěč...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od arda1 »

Mě to neříkej- koko honí machra s volnými mixy - tak ať řekne jak u V1 na to :lol: :lol: :lol:
koko
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od koko »

No jo no, zkousel jsem to a pohorel jsem. Kaju se a hazim tohle pitomy radio z okna. Soranz kluci.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“