Walkera V200D01 vibrující ocasní trubka
Čím častěji se lítá tím lépe, chce to dostat do krve. Heli jsou ale v rámci modelařiny trochu samostatný obor a znám dost lidí co bravurně vedou éro a s heli si přesto vůbec nerozumí. Chce to nějak jinak nastavený komp v hlavě , jiný systém prostorového vnímání a taky rychlejší reakce. Prostě jim to nesedí a nešli do toho, protože ví že by to byly vyhozené a těžké peníze, za které mají radší třeba pěknou maketu nebo super rádio. Heli stojí většinou víc než letadla, v průměru víc pádů za větší peníz. Však taky Ti zkušení tady ty začínající korektně varují ( kategorie 450 a výš ).
Ale šikovný jsme každý jinak, někdo skvěle staví ale rozbíjí, někdo naopak. Sám jsem zvědavej jak dopadnu, úplně super pocit ze simulátoru ale nemám. Ze začátku velký pokrok, pak už to jde pomaleji. A to se neřeší nervy že by se něco rozbilo
Každopádně to co zalítám po třiceti letech s érama si s heli nedovolím ani náhodou a nejspíš to nebudu ani zkoušet
Řídit heli je o koordinaci kdy se musí jet fakt naplno se čtyřmi funkcemi a neustále korigovat nebo aspoň kontrolovat a reagovat na změny. Éro může klidně letět dlouho pod plynem nějaké optimální hodnoty a letí. Když visí heli tak nikoliv, pořád korigovat. A k tomu stále náklon ve dvou osách a směrovka, éro klidně zalítá většinu na křidélka a výškovku, bez směrovky se obejde. Prostě jednodušší. Ale držím palce a vytrvej
U letadel je v naprosté většině obratů víc času a pohybují se navíc po předvídatelné dráze. Heli letí najednou ocasem napřed a k zemi, a než si to komp v kebuli přebere tak leknutí, rána a investice do dalšího pokusu..... U třídy V200D01 to je ještě zalevno, u těch větších už jde do tuhého.
Ale šikovný jsme každý jinak, někdo skvěle staví ale rozbíjí, někdo naopak. Sám jsem zvědavej jak dopadnu, úplně super pocit ze simulátoru ale nemám. Ze začátku velký pokrok, pak už to jde pomaleji. A to se neřeší nervy že by se něco rozbilo
Řídit heli je o koordinaci kdy se musí jet fakt naplno se čtyřmi funkcemi a neustále korigovat nebo aspoň kontrolovat a reagovat na změny. Éro může klidně letět dlouho pod plynem nějaké optimální hodnoty a letí. Když visí heli tak nikoliv, pořád korigovat. A k tomu stále náklon ve dvou osách a směrovka, éro klidně zalítá většinu na křidélka a výškovku, bez směrovky se obejde. Prostě jednodušší. Ale držím palce a vytrvej
U letadel je v naprosté většině obratů víc času a pohybují se navíc po předvídatelné dráze. Heli letí najednou ocasem napřed a k zemi, a než si to komp v kebuli přebere tak leknutí, rána a investice do dalšího pokusu..... U třídy V200D01 to je ještě zalevno, u těch větších už jde do tuhého.
Gattor píše:spravne, zacina se simulatorem, az pak trex 450mel jsem taky Walkeru, sice ne tenhle kus, ale ono to bude s projevem podobne. kdyz vidim, co mas za heli, opravdu mi chces rict, ze se ta Walker_a chodi tak hezky jako HK450/250? zadny rozdil v ovladani a poslouchani heli?
to urcite ano, simulator je vzdy na prvnim miste, ale ono prejit hned ze simu na TRexe bo HK neni uplne ono. on ten simulator je moc hodnej, jakoby ty modely vnem mely 3axis gyro. nauci te to ovladat to jo. ale ne udrzet kdyz ti to porad nekam utika. to se musi zazit se skutecnou heli.
pokud chce nekdo venovat se helinam vice, tak urcite Walkeru mit nebude, ale na ten zacatek to jde. ja jsem stouhle lital bez problemu ale taky je fakt ze jsem sni nic netrefil.
nevim jestli mas zkusenosti s novejsima walkerama s 3axis gyrem. ta heli je opravdu hodna. pokud mas vetsi mistnost tak ti staci jen ruka na plynu. v mensi mistnosti je to o neco vetsi problem, protoze gyro neni schopno vyrovnat mirne utikani nejakym smerem tak rychle, ono vyrovnava s mirnym spozdenim. ta heli ale utika hodne pomalu. vetsinou jsem mel v mistnosti 12m2 cca 5 vterin nez se sama priblizila ke zdi. mirne jsem pritahnul a pak jsem mel dalsich 10 vterin nez jsem zase musel zasahnout. me tento model urcite pomohl se s helinama szit.
Jojo na to už jsem na simu taky přišel že letadla jsou proti heli brnkačka ale když už se to člověk s heli naučí stojí to přece za tu námahu no ne? Doufám že mi heli opraví a všechny neduhy zmizí hlavně ty vibrace protože jsem heli koupil již zalétanou. Bohužel ta nehoda byla mladická nerozvážnost kdy jsem chtěl jít hned létat a ono to nějak nevyšlo:)
To Relax
rekl bych ze letecke modelarstvi je nejlevnejsi modelarstvi vubec. u letadla opravdu plati par hodin na simu a muzes litat v realu. letadlo se chova uplne stejne. nebyvaji tak zakerne. sam s letadlama litam hrozne rad. je to takove klidove, pohodickove. zadny stres. u heli ma clovek oci na stopkach se strachem mrknout.
u letadla das 5000-15000 za model a vybavu a pokud nejses lempl vydrzi ti tahle investice na par let.
u heli jsou zacatky vzdy hrozne do penez.
rekl bych ze letecke modelarstvi je nejlevnejsi modelarstvi vubec. u letadla opravdu plati par hodin na simu a muzes litat v realu. letadlo se chova uplne stejne. nebyvaji tak zakerne. sam s letadlama litam hrozne rad. je to takove klidove, pohodickove. zadny stres. u heli ma clovek oci na stopkach se strachem mrknout.
u letadla das 5000-15000 za model a vybavu a pokud nejses lempl vydrzi ti tahle investice na par let.
u heli jsou zacatky vzdy hrozne do penez.
jmk> pokud je rec o Phoenixu, tak tam mi naopak prijde, ze je to tezsi s nim, nez v realu. kdyz nepocitam stres.
co se tyce Walkery, pak si myslim, ze ta investice za ni by se uplatnila vice pro nahradni dily neceho co leta lepe. ale jasne, neco na tve myslence je, takze uz nebudu rejpat
co se tyce Walkery, pak si myslim, ze ta investice za ni by se uplatnila vice pro nahradni dily neceho co leta lepe. ale jasne, neco na tve myslence je, takze uz nebudu rejpat
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7