Male F3Acko

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Radim Hnilica: Jo, s tim bych souhlasil. Zakladat rovnou soutezni kategorii z voleje, to je asi kravina. Navic me by se vazne libilo, kdyz by to bylo spise v takovem volnejsim "sranda" stylu.

Ja jsem zatim mizerny pilot, ale na nejakou mini soutez v teto kategorii bych se mozna z jara uz citil. Samzorejme s tim, ze obsadim hodne zadni pricky.

Samzorejme, kdyz by byl casem zajem, tak se to muze povysit na neco vic, ale jak rikas - ze zaatku asi zajem nebude kdovi jaky.

Vigo: Taky bych rekl, ze ten druhy model neni pravy akrobat. Urcite s nim pujde zaletet vic veci, nez ja dovedu, ale je to hornoplosnik a s tim budou soviset jeho vyhody i nevyhody... Jiste, trener to neni, ale hard core akrobat taky ne. Nicmene na zimu bude skvelej :wink:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Svata: Ano jiste Brio 10 - to je model, ktery se mi zda idealni. Je krasny, zrejme i dobre leta a presne zapada do pozadovanych parametru... ALE! Ukaz mi jeste aspon 2 jine. Preci nebudem vsichni letat s Briem!

Od E-Flite je jeste Mini Edge 3D a Mini Funana 3D, ale ty uz jsou mensi.
http://www.e-fliterc.com/Search/Default.aspx?SearchTerm=3dbalsa&CatID=AA

Jeste tu mame Veloxe a Su 31 od Topmodel CZ, ale ty jsou jeste mensi.

Paklize budou povelene EPP (a nevidim duvod, proc by nemohly byt), pak se situace nastesti trochu zlepsuje, ale i tak to chce toleranci. Spise bych to videl na horni hranici (max ten 1.1 metr) - dolu bych to nechal volnejsi. Mensi model ma jen nevyhody, takze bude pilot sam proti sobe.

Jinak samozrejme souhlasim se vsim. Take bych to chapal jako odrazovy mustek do vyssich soutezi. Rozhodne bych z toho nedelal hi-tech blazinec. Viz priklad s mrazenim bombicek - to je dobra uchylarna!
Svaťa
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Svaťa »

jasně lítat všichni brio je asi blbý...ale čaeem jistebudevíc modelůů

Nota bene kdysi se jezdil třeba Fiesta cup A tam jezdili samý Fiesty a taky to byl závod..a mělo to svý kouzlo...tak proč ne třeba Brio cup?
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od RadimHnilica »

modelů je až až

jen taknamátkou pár modelů se kterými by se dalo!

http://www.jr-models.cz/modely_detail.p ... =8&lang=cz

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kat ... zbozi=1225

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kat ... zbozi=1501

http://www.lsmodel.wz.cz/dynamic.html

http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... &kat_typ=0

http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... &kat_typ=0

adad. Mužeme se bavit o tom která jsou více či méňe vhodná ale dokud jde o Sranda Cup je to jedno a stejně má li to být kategorie začátečníků rozhodují především a především Ruce!!!
Radim
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Radim Hnilica: Ano, pokud bude vetsi tolerance na rozmery a nebudou vadit letadla s rozpetim 850 mm nebo 1200 mm, pak tebou uvedena letadla se daji pouzit. Ja jsem pro...
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od RadimHnilica »

podívej ono to 1x1m +-10% jsou jakože max rozměry s menším přijít mužeš tak to funguje všude a hlavně můj názor je takový! ono se to stejně nechytně teď se o tom tady krásně dlouhosáhle píše! ale dokud se do toho nevrhne parta lidí která se tím bude hlavně bavit a na ně se nabalí další tak se to nechytne!
Radim
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Radim Hnilica: Jo to je mozne. Bud jak bud, ja si stroj teto kategorie rozhodne nadelim k Vanocum. Jeste nejsem presne rozhodnut ktery, ale do Vanoc to vymyslim...

Jestli se pak podari usporadat sranda cup nebo ne, to uz je pro me podruzne... :wink:
HonzaS

#38 Příspěvek od HonzaS »

Ahoj Radime,
nojo, ale to je to, proč jsem chtěl 1,1m +- 7%, aby se vešel Acro master. myslím, že je to docela létavé éro, se kterým si mnoho pilotů zalétá jak tuto skoroakrobacii, tak v poho za barákem 8)
okapes

#39 Příspěvek od okapes »

Ahoj,
tak to vypadá, že si budu muset pořídit něco, s čím bych tam mohl mezi Vás. Tato kategorie je přesně mezi velikostmi mých letadel. UZI XL od Potenských má rozpětí jen 780 - to je asi málo a ještě k tomu je dvouploch z EPP a Arrow už má 1,5m a to už je moc. Uvidíme, ale něco jako sranda cup bych rozhodně rád navštívil.
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od RadimHnilica »

ono je to právě o tom že bys mohl i stou Uzinou samozžřejmě projev sestavy nebude takový jako když bude někdo lítat třeba s Briem nebo Acromasterem ale jde o to že to je jen Sranda Cup.Něco jako Pohoda Cup (který měl být otevřem modelů jakýchkoli rozměrů jsem se pokoušel uspořádat loi i letos na Jaro nakonec jsem to ale pro nedostatečnou účast vždy zrušil
Radim
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Okapes: UZI by byl v v toleranci - jak jsem pochopil - limit je jen smerem nahoru. Arrow je na spalovak, takze mimo. A tva Katana, to uz je uplne jina trida :lol:

Radim: No Pohoda Cup to uz je zase moc volne. Nejake limity by to mit melo.
eset

#42 Příspěvek od eset »

Tak pokud se to nejak rozhejbe, jdu do toho. Akrobacie me rozhodne zajima a vzhledem k moji (a hadam ze nejen moji) financni situaci je to podle me naprosto suprovej napad.
Easy Glider Electric
Super Zoom 4D
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od RadimHnilica »

Ono Klucíí nechci vypadat že Vám to nadšení kazím ale. Ono je potřeba počítat i stím že nemalé naklady jsou i na Cestování po soutěžích během sezóny a pokud se na soutěžích této kategorie nebude scházet minimálně 10 a více pilotů nemá to smysl ve čtyřech si to mužete lítat i sami na letišti takže je potřeba počítat i stím.Můj názor je takový že teď se kolem toho tady diskutuje a to je tak vše.Protože Někdo musí soutěž uspořádat a organizovat aaa pro čtyři to nikdo dělat nebude.Přesto můj navrh zní! Jsem ochoten zajistit takovou "sranda Akci" u nás.nebo mám spoustu kontaktů kamrádů na letištích ruzně po republice kde bych mohl takovou akci zajisti mužu sehnat bodovače mužu se o to postarat toť má nabídka ale to vše je trochu předčasné řešil bych to až na jaro a všem kdo mají zájem se něčeho takového úšastnit vzkazuju ať přes zimu nachystají stroje.
Radim
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Muj nazor zni! K Vanocum kupuji stroj a pres zimu budu intenzivne trenovat... Dal to zatim neresim. :wink:
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od j3nda »

Jirko, ono se tu o tom hezky mluvi, ale u toho to take zustane. Uz te vidim, jak cestujes s letadlem do Znojma abys mohl obsadit jedno z poslednich mist na sranda cupu. Uvazuj realne. Nerikam, ze jednou nebo dvakrat by to neslo, ale pokud by bylo soutezi vic, jsem zvedav jak dlouho by te to bavilo. Vzdyt vyblbnout se da s par kamarady vsude, na to nepotrebujes specialni kategorii.
Naposledy upravil(a) j3nda dne pon 23.10.2006 15:41, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“