2m nadupana elektra (Daidalos, Lynx atd)

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od lakotamm »

A Dalibor, bola to ešte zábava?

Chytil si aj termiku? :lol:

Rozmýšľam, že tam dám 173g motor - síce Čínu, ale výkon s 4 čl 750W (príkon cca 1kW) a s 3 čl 400W (príkon 550W). Samozrejme účinnosť len cca 70%, ale čína baterky sú zdarma. :lol:

Motor by to mal byť tento:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=16232

Takže sa môžem rozhodnúť - axi 2217/12, alebo toto.

Cena zhruba rovnaká, keďže axík by musel ísť na renovačnú kúru do Čiech...
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Lindbergh »

Ahoj Dalibore, koukám, že má pan doktor pěknou kšiltovku :lol: No to je fajn, že dělá reklamu :wink:

lakotamm: Corado létá i v mnohem větším větru, než by se dalo uvěřit. Také jsem s ním létal na svahu kolem 12m a létal parádně. Ty ostré hvízdavé zatáčky jsou naprosto luxusní a pokud vítr nekope, tak jsou i přesné. No ovšem to přistání byla lahůdka, ale to je už o rukou a ty já zase moc vylétané nemám... :D
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od lakotamm »

Mne sa nejedná o svah - tam lieta dobre všetko. :lol:

Myslím normálnu (ok, turbolentnú) lúku. Či je to aj pri tých 6m/s ešte sranda a nie ako F3K státie na mieste a pristátie páčkovanie ako o život, aby som s tým nerachol. :lol:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Lindbergh »

lakotamm: Je to vpohodě. Samozřejmě záleží na plošném zatížení a na konfig. kterou tam máš. Předpokládám, že když funí, tak to zakřivíš opačně než na termiku. Já jsem to však použil snad jen 1-2x na zkoušku. Jinak stačilo potlačit a vždycky se MC rozjelo... V krizi jsem párkrát přistával s troškou motoru a pak s tím za hromového páčkování plesknul na přistání, ale to už funělo fakt hodně. Těch 6m/s bych se vůbec nebál.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Milan Nes »

tak kdyz upackujes F3K v sesti takt ohle bude lambada,
ja jednou lital s F3K v 7-8mi (narazy i voc ) bez dovazeni a takovej hard core sem nezazil, prusvih byly narazy jednou me jeden obratil na zada, v tu chvili sem si rek na co kravit a sel sem dom :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od lakotamm »

Ja som s F3K lietal raz 10, nárazy aj 15 a viac (podľa SHMU, nemám to ako zmerať) - ale na snehu.

Od vtedy som bol v takomto vetre ešte raz (nerátam svah) a stačilo mi. :lol:

Na svahu som bol s f3k aj tak, že pri potlačení už ani neprenikalo (cca 1:1). Vtedy som aj spadol na chybu zraku (teda moju) a už to s F3K neriskujem...

Mne ide najmä o vietor ktorý máme 80% z dní a Káčko sa síce lietať dá, ale zábava to nieje....

Čiže 900g Corado by malo byť ok? (3x ťažšie ako F3K) Chcem tam dať ten výkonnejší motor, nech budem lietať aspoň akrobaciu. :lol:
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Lindbergh »

lakotamm: Ano, je to O.K.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od lakotamm »

Tak teda vďaka. ;)
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od lakotamm »

Vieš Milan - ja nie som obmedzený veľkosťou letiska a na klapky tak moc nepozerám, aj keď sú podmienka (zakrivenie odtokovej hrany).

Keď si postavím na jednu stranu Corado a na druhú stranu Optimu alebo Iona, vychádza mi z toho toto:

Corado je menšie - horšie viditeľné, horšie obtekanie. Skladovanie je tiež horšie - Ion a optima majú 2 dielne krídlo.

Na druhú stranu Corado je superšpeciálkompozit, teda aerodinamicky by na tom malo byť lepšie, ale rozdiel 1,5 a 2,2m? Čo bude lepšie? :roll:

A toto je problém... Či aerodinamicky čistá 1,5metrovka, alebo horšia 2ka... :roll:

EDIT: Teraz po tomto videu, ktoré je na rovnako vysokej úrovni ako Corado sa neviem rozhodnúť.

Ion a Optima má rýchlejší profil ako Corado kukám.
graup15

#40 Příspěvek od graup15 »

lakotamm píše:Corado je menšie - horšie viditeľné, horšie obtekanie. Skladovanie je tiež horšie - Ion a optima majú 2 dielne krídlo.

Na druhú stranu Corado je superšpeciálkompozit, teda aerodinamicky by na tom malo byť lepšie, ale rozdiel 1,5 a 2,2m? Čo bude lepšie? :roll:

A toto je problém... Či aerodinamicky čistá 1,5metrovka, alebo horšia 2ka... :roll:

EDIT: Teraz po tomto videu, ktoré je na rovnako vysokej úrovni ako Corado sa neviem rozhodnúť.

Ion a Optima má rýchlejší profil ako Corado kukám.

Jsi :-) nerozhodný jako prvnička...dám tomu, nebo tomu :-) Sorry to jinak nešlo :-) :-)
Ale vážně, Co tě vede k myšlence, že je Ion horší než Corado? Letově jsou každý model jiný, technologicky je Corado samozřejmně jinde, ale jen díky křídlu. Ion má taky kompozitový trup. Kdyby Ion měl kompozitové křídla, asi bych ho měl taky...:-)
Problém výběru vyřešíš, když si pořídíš třímetrovku F3x...ta splňuje vše co si jen představíš.
PS..taky mám problémek, vybírám svoji první polomaketu ..cca okolo 4 metrů a nějak se mi nechce zahučet 60 litry do celokompozitu :-( Co teď?
Jde o to, že např Orlice od Diblíka stojí cca 23 litrů, když si k tomu připočtu SLS pohon a vybavení..tak je to opět raketa jako hrom. Takže zatím se kochám videjíčky, jak víc než polovina polomaket létá blbě a pečlivě vybírám :-) :-)
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Lindbergh »

Čekal jsem, jestli se Dalibor vyjádří k tomu názoru Lakotamm trochu víc zeširoka :lol: No škoda. Základní dotaz při tom tvém názoru je pro mě tento. Když posuzuješ obtékání a profil, lítals již s Coradem, nebo i s ostatníma érama? Ono něco jiného je technický parametr a subjektivní pocit. Z mého pohledu (lítal jsem jen IONpro a Coradem) jsem se rozhodl pro Corado.

Jistě máš pravdu, že větší éro bude asi lépe viditelné (ve stejném barevném provedení) Naopak ta barva co jsem IONem lítal já byla mnohem hůře vidět než moje menší Corado v mé barvě :wink:
Křídlo: Opět subjektivní pocit...Ať už jsem s dvoudílným křídlem lítal jakkoliv, vždycky jsem podvědomně měl v zátylku fakt...to může rupnou..., je to dvojitý...Asi nesprávný subjektivní pocit, ale VŽDY tam byl. Nedokázal jsem se ho zbavit. S Coradem za něj vemu co to jde a vím, že to křídlo prostě vydrží... Pro mě byl naopak rozhodující fakt, že je to jednokřídlo a až si budu pořizovat velký éro, budu i když asi nesprávně chtít zase jedno křídlo (mimochodem dělené křídlo nikdy nevyrobíš za ty samé prachy jeko jednokřídlo, ale to v mém případě nehraje roli)
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od lakotamm »

Hmmm...

Väčší model má vždy lepšie obtekanie. Ale na druhej strane je tu kompozit... :roll:

Keby som lietal myslím už len s jedným z nich, asi by som sa ho dosť dlho nepustil. :lol:

Neviem sa rozhodnúť.... Či menšie čistejšie alebo väčšie...

Už len z tohto snímku vyplýva, že o pevnosť sa báť nemusím. :lol:
Obrázek

Všetko má svoje pre a proti - myslím, že ten rýchlejší profil nebude taký dobrý na termiku. Ale zase pôjde vyššia rýchlosť... :roll:
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Lindbergh »

Já jsem pevně přesvědčený, že moje Corado létá rychleji, než kamarádův IONpro. je to ale opět subjektivní pocit. A když jsem kámošovi půjčil Corado, byl jeho závěr shrnutej jednou větou... "Hmmmm, čéče ten Ion je proti Coradu těžká cihla, hned bych ho vyměnil" :lol:
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od lakotamm »

Ale zase späť - tehla má viac energie. :lol:
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od lakotamm »

No v termike bude horšie...

Jednoducho sa chcem čo najviac priblížiť k Vikingovi. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Větroně“