A zase ten 9100 Hover, vypadává signál..

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
EvzEn

Re: A zase ten 9100 Hover, vypadává signál..

#31 Příspěvek od EvzEn »

No, toho stavu co je youtube jsem mockrát nedocílil.. Zkusil bych přejít šroubky.. A hlavně se podívej na zadní rotor jestli je vrtulka kolmo.. Další věc je baterka mrkni, jestli neni nějak nakřivo.. musí být "na středu". Ono taky nevím jak přesně startuješ ono když se startuje ze země vzduchovej polštář lecos ovlivní. Zkusil bych chytit vrtulník v přední části zadního rotoru a pustit z ruky. Ale pozor platí pravidlo, že vrtulník se vždy přicucává k blízkým překážkám!!
Další věcí je, že vrtullník se vždy bude trošku klonit, je to dáno jeho jednorotorovou konstrukcí..
Možné řešení je přilepit matičku nebo nějaké závažíčko na lyžinu na straně s vypínačem..
Dej vědět, jestli se ti to podařilo vyřešit :)
Tsisters

#32 Příspěvek od Tsisters »

Ahoj,tak nevím jestli kolmost zadní vrtulky má nějaký vliv na padání do boků,možná tak na zatáčení
.Je to sice divné,že ti 3 CH padá bokem,ale jestli jo tak já osobně bych ho odnesl zpět na reklamaci.
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
kenda

#33 Příspěvek od kenda »

Na baterku jsem se díval, byla nakřivo. Je tam taková ta lepenka, je tím přilepenej i drátek k přední LED diodě. Diodu jsem sundal, baterku dal na střed. Ještě mrknu na tu zadní vrtulku a vyzkouším.
Taky jsem musel sundat táhlo ze serva a trošku to posunout. Letěl sám dopředu a ty štelovátka jsem měl na doraz.
EvzEn

#34 Příspěvek od EvzEn »

Super:) Ono ta zadní vrtulka při startu asi zas takový vliv mit nebude,ale jednou sem boural a měl ji trošku ohlou d os tou tyčí a dálo to to, že to letalo dokola.. Jsem to poradil spíše jen tak pro jistotu :-)
kenda

#35 Příspěvek od kenda »

Už startuje docela dobře, asi nemá rád starty z trávy. Zkoušel jsem z pevnýho podkladu a celkem dobrý. Pro změnu se mu nechce moc lítat dopředu, budu asi muset trochu vrátit to táhlo. Už jsem ho taky stačil poslat na strom, ale přežil. Synek ho měl taky na stromě a spadnul z něj na zadní vrtuli a celý se to i motůrkem ohnulo dopředu. Těsně mezi motůrkem a těma šroubkama :( doufam že to nezlomím až to budu rovnat
EvzEn

#36 Příspěvek od EvzEn »

Koukám, těžké začátky, že :) No nevadí.. Ono dopředu se todá i vytrimrovat, spíše doporučuju dám trim na střed a táhla nastavit tak, aby to samo drželo "ve visu". Jinak bacha v tech nárazech při větším nárazu odcházi gyro..
S tím zadním rotorem bych se toho nebál, když to praskne aspon ti zbyde motůrek do zásoby.. jelikož ty fakt odcházej docela často.
Jinak mě létání z trávy taky moc nešlo brzdilo to zadní rotor a taky se nakláněl.. vždy jsem startoval z nějakého místa s hlínou
Tsisters

#37 Příspěvek od Tsisters »

Já jsem s ním startoval z dlažební kostky 30x30 cm :-)
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
nancak

#38 Příspěvek od nancak »

Ahoj.
Prosím kde se ta deska dá objednat?
nancak

#39 Příspěvek od nancak »

Myslím PCB desku k Hover 9100.
EvzEn

#40 Příspěvek od EvzEn »

Zdravím, no, já jí koupil na ebay, ale v čechách se dá objednat třeba zde: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

Záleží, jakou máš verzi, já měl 40Mhz :)
nancak

#41 Příspěvek od nancak »

Dík.Cena dobrá.
Mám 40,680.
Ty drobný se myslíš daj něčim donastavit?
EvzEn

#42 Příspěvek od EvzEn »

S těma drobnýma si nedělej starosti, to je přesně ta deska, pokud máš tu 40Mhz verzi ;)

A z alfy to máš doma za chvíli ;)
nancak

#43 Příspěvek od nancak »

Tak objednávám a naperu jí do lodě,co už mám připravenou.
EvzEn

#44 Příspěvek od EvzEn »

Jo takhle, ty chceš mít jednu vysílačku na víc RC modelů, chytré :D
Hlavně si dej pozor, jaký tam máš motory, abys tam nemel moc silný, nevím, jestli by to neodpálilo regulátor na PCB :)

Nejlepší by bylo,dát tam motor 180, jako je ve vrtasu, klidně i starší, kterej už na vrtulník nestačí ;) Ale nevím, jak hodně našlapanou loď stavíš:)
Kdyby se ti rozbilo gyro ve vertasu aspon budeš mít náhradní ;)

Good luck se stavbou ;)
nancak

#45 Příspěvek od nancak »

Už se nemůžu dočkat Vánoc,až malýmu nadělim Hovera a já si budu bastlit.
Ještě jednou díky.A výdrž v nelétání.Prý pod 10 stupňů teploty venku křehnou plasty.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“