Obecné psychické úvahy
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Novy vysielac od JETI
Tak s tým súhlasím.
- elektromodely
Re: Novy vysielac od JETI
LV píše:Kuba78 píše:btw litr ecek neni zas tolik, pri soucasne situaci v eurozone je mozne ze az to bude na trhu tak to bude skoro jak litr ceskych
Vidím, že makroekonomika je tvoja silná stránka. Česká koruna je tak naviazaná na euro a trhy EU, že ak padne euro, tak stiahne aj korunu. Kam by asi po spevnení českej koruny smeroval český export? Do číny?
Liter to v českých nebude nikdy, ibaže by sa škrtali nuly ako kedysi v Taliansku...
Ono kurz českej nejde presne s kurzom eura, ale riadi sa to akože trhom (nákup a predaj českej koruny oproti Euru)...
Problém majú, že keď koruna posilní, tak to nikto mimo ČR nekúpi, lebo potom je cena v EURO vyššia, viz ceny Škoda a podobne,
napr. keď prišlo euro, tak cena bola 9999€ ale kurz 36, dnes kurz 24 a cena 15000€ (cena v českých 11 rokov cca rovnaká alebo
vyššia... Stav je taký, že buď to predávajú doma drahšie než by mali = nie za 9999€*24 alebo to predávajú drahšie na export...
Prechod na euro automaticky znamená normálne ceny v euro (všetko lacnejšie o 33%, ale aj platy v euro - nižšie o 33%,
logicky ľavicový politik nikdy nepovie svojim voličom, že budú mať nižšie platy, ale urobí to inak - nenápadne dvihne ceny, teda
efekt je rovnaký, ale volič je spokojný... Pozri koľko si platil za napr. elektrinu v euro v roku 2000 a koľko dnes... Rozdiel nie je
iba plus 33%, ale oveľa viac). Podľa mňa ľuďom, ktorí ťahajú za nitky, veľmi vyhovuje, že v ČR nie je euro...
Exportérom vyhovuje slabá koruna - cena v euro je rovnaká ako minule, ale dostanú viac v českých (inak povedané predá drahšie než
to stojí doma v českých), naopak importér chce silnú korunu - za tovar v USD/EURO zaplatí menej v českých. Takže bežne máš počas
roka obdobia, kedy sa viac oplatí vyvážať a inokedy sa viac oplatí dovážať, aby si to vedel využiť, potrebuješ 'iba' kapitál, inak nadávaš,
lebo niekedy dovážaš draho a niekedy vyvážaš lacno.
Pritom štát si tu v pohodičke dvíha ceny u monopolov pod akýmikoľvek zámienkami, aby bol celkový výsledok nejaká inflácia, lebo o tú majú
valorizované platy a výsluhové dôchodky a pri vyššej cene aj vyšší výber daní, nakoľko je percentom z ceny, teda nemusia robiť nič navyše
a majú vyššie príjmy.
Výsledok je, že technicky národná banka nepustí korunu nikdy pod 20 za euro ani viac než 36 za euro - použije všetky nástroje, ktoré
dokáže použiť a keď už by nedokázala (nemá ďalšie peniaze, aby za ne nakúpila korunu, aby ju posilnila alebo už nemá koruny, ktoré
by predala, aby menu oslabila), tak tu bude ďalšie Grécko...
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Obecné psychycké úvahy
42 byla narážka na:
Odpověď na základní otázku Života, Vesmíru a vůbec.
Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything.
Odpověď na základní otázku Života, Vesmíru a vůbec.
Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
No já jsem to četl aj viděl, ale prosttě jsem si to hned nespojil, no...
Su už nejaký pomalejší...
Su už nejaký pomalejší...
Ten nazev tematu je opravdovy psycho 
Mno, koukám že ještě nezačala ani pořádně zima a nuda už řádí...

Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Nuda nemá šanci, máme přeci tohle vlákno 
Úvaha ...proč...
Mám 3 velké koníčky..rybařinu od dětství, akvaristiku také, s modelařinou jsem roky koketoval a věnuji se jí nějakých 6 let...
v akvaristice se stále řeší "jak humánně zabít nemocnou rybu " a především "udrží mi podlaha v bytě moje akvárium ?"..zejména u té druhé otázce jsou diskuze nad kterými zůstává rozum stát..jak se někdo nechá zblbnout aby si zaplatil statiky aby mu odsouhlasil 500 lt akvárium v jedné místnosti a přitom vedle za stěnou má knihovnu o 500 knížkách která váží minimálně stejně jako zamýšlené akvárium...přitom nikdo nikdy nedoložil, že by někomu propadla podlaha v domě kvůli knihovně, akváriu a nebo posteli s 2 mi 150 kilovými majiteli zvlášť když dovádí...ale přitom se diskuze strhávají až po invektivy...
v rybařině se dokážeme do krve pohádat kvůli otázce "brát či pouštět ?" ..nicméně zajímavé je že nikdo nikdy neřešil otázku která mě napadla kvůli modelařině..představte si mě jak na 3,66m dlouhém grafitovém prutu mám závaží 120gr ve tvaru bomby..do švihu dám takovou razanci, že kdyby ch se před tím nerozhýbal tak bych si určitě něco udělal s páteří..prostě do toho švihu jde energie z celého těla..hod s takovým závažím zvládám do vzdálenosti 150 metrů...má to takovou kinetickou sílu, že to 4 metry vody proletí jako raketa a zaryje se to i půl metru do písku a nebo měkkého dna..do bláta to klidně zajede i metr hluboko...co ale vůbec neřešíme je to, že pokud by se při švihu zátěž utrhla..což se taky občas stane, že pak to letí nekontrolovaně a při tomto letu to klidně může někoho (především rybáře naproti) zabít..nikdy to nikdo neřešil a nezabýval se touto otázkou..
nicméně tady když jsem napsal, že bych klidně použil watový vysílač na fpv tak jsem byl málem ukamenován ale přitom mi nikdo nedokázal říct co bych tím způsobil..co bych mohl způsobit..sestřelovat letadla ? ptáky ? politiky ? nevím...
tak jen tak úvaha..proč...
Mám 3 velké koníčky..rybařinu od dětství, akvaristiku také, s modelařinou jsem roky koketoval a věnuji se jí nějakých 6 let...
v akvaristice se stále řeší "jak humánně zabít nemocnou rybu " a především "udrží mi podlaha v bytě moje akvárium ?"..zejména u té druhé otázce jsou diskuze nad kterými zůstává rozum stát..jak se někdo nechá zblbnout aby si zaplatil statiky aby mu odsouhlasil 500 lt akvárium v jedné místnosti a přitom vedle za stěnou má knihovnu o 500 knížkách která váží minimálně stejně jako zamýšlené akvárium...přitom nikdo nikdy nedoložil, že by někomu propadla podlaha v domě kvůli knihovně, akváriu a nebo posteli s 2 mi 150 kilovými majiteli zvlášť když dovádí...ale přitom se diskuze strhávají až po invektivy...
v rybařině se dokážeme do krve pohádat kvůli otázce "brát či pouštět ?" ..nicméně zajímavé je že nikdo nikdy neřešil otázku která mě napadla kvůli modelařině..představte si mě jak na 3,66m dlouhém grafitovém prutu mám závaží 120gr ve tvaru bomby..do švihu dám takovou razanci, že kdyby ch se před tím nerozhýbal tak bych si určitě něco udělal s páteří..prostě do toho švihu jde energie z celého těla..hod s takovým závažím zvládám do vzdálenosti 150 metrů...má to takovou kinetickou sílu, že to 4 metry vody proletí jako raketa a zaryje se to i půl metru do písku a nebo měkkého dna..do bláta to klidně zajede i metr hluboko...co ale vůbec neřešíme je to, že pokud by se při švihu zátěž utrhla..což se taky občas stane, že pak to letí nekontrolovaně a při tomto letu to klidně může někoho (především rybáře naproti) zabít..nikdy to nikdo neřešil a nezabýval se touto otázkou..
nicméně tady když jsem napsal, že bych klidně použil watový vysílač na fpv tak jsem byl málem ukamenován ale přitom mi nikdo nedokázal říct co bych tím způsobil..co bych mohl způsobit..sestřelovat letadla ? ptáky ? politiky ? nevím...
jo a úvaha dne...
Jan Ziegler: Jan Hus - Cikáni jsou plémě nečisté, mravů hanebných, práce se štítící...
Archiv Parlamentnilisty.cz
30.9.2011 13:40 - Na několika webových diskusích jsem našel údajnou stať z Husova česky psaného spisku "O pražském lidu" z roku 1409, ve které se prý píše: „Cikáni jsou plémě nečisté, mravů hanebných, práce se štítící, druh druha okrádající a Boha neuznávající.“
Nemohu to nikde v seriozních pramenech najít, a tak mistr Jan Hus alespoň nebude vylučován romskými aktivisty z české kultury, jako se mělo stát kocouru Mikešovi. Ovšem jiné a věrohodně dochované zápisy jsou o cikánech v podobném duchu.
Romové neboli cikáni asi přišli na české území ve větším počtu po roce 1242, kdy sloužili jako vyzvědači tatarským nájezdníkům a píše se o nich v Dalimilově kronice.
Další zápis je z roku je z popravčí knihy Pánů z Rožmberka z roku 1399, kde se píše o černém cikánu, který byl Ondřejův pacholek. Je tedy patrné, že za Husova života cikáni v Čechách žili a můžeme se domnívat, že jim mistr Jan nemusel být, tak jako jeho vrstevníci, nakloněn. Stačí si přečíst zápis ve Starých letopisech českých z roku 1416, který je ovšem velmi výstižný: „Toho roku se po české zemi toulali cikáni a okrádali lidi."
Ve své knize o českých městech se pak spisovatel Zikmund Winter věnuje v kapitole o chudině a tuláctvu také cikánům a píše, že byli něco mezi tuláky a škůdci. Obecně se v té době o cikánech píše, že žebrali a kradli.
Takže to pro Jan Husa to dopadne dobře, zato Staré letopisy české a kniha Zikmunda Wintra to mají nahnuté. Až si jich všimnou romští aktivisté s pseudohumanistickými spřízněnci, jistě vznikne komise pro správné multi kulti pojetí české historie a vše co se jí bude protivit, zmizí do stoupy. Staré pověsti české přežijí za podmínky, že budou doplněny o důležitou postavu praotce Roma, na kterou Alois Jirásek jaksi nedopatřením zapomněl.
Jan Ziegler: Jan Hus - Cikáni jsou plémě nečisté, mravů hanebných, práce se štítící...
Archiv Parlamentnilisty.cz
30.9.2011 13:40 - Na několika webových diskusích jsem našel údajnou stať z Husova česky psaného spisku "O pražském lidu" z roku 1409, ve které se prý píše: „Cikáni jsou plémě nečisté, mravů hanebných, práce se štítící, druh druha okrádající a Boha neuznávající.“
Nemohu to nikde v seriozních pramenech najít, a tak mistr Jan Hus alespoň nebude vylučován romskými aktivisty z české kultury, jako se mělo stát kocouru Mikešovi. Ovšem jiné a věrohodně dochované zápisy jsou o cikánech v podobném duchu.
Romové neboli cikáni asi přišli na české území ve větším počtu po roce 1242, kdy sloužili jako vyzvědači tatarským nájezdníkům a píše se o nich v Dalimilově kronice.
Další zápis je z roku je z popravčí knihy Pánů z Rožmberka z roku 1399, kde se píše o černém cikánu, který byl Ondřejův pacholek. Je tedy patrné, že za Husova života cikáni v Čechách žili a můžeme se domnívat, že jim mistr Jan nemusel být, tak jako jeho vrstevníci, nakloněn. Stačí si přečíst zápis ve Starých letopisech českých z roku 1416, který je ovšem velmi výstižný: „Toho roku se po české zemi toulali cikáni a okrádali lidi."
Ve své knize o českých městech se pak spisovatel Zikmund Winter věnuje v kapitole o chudině a tuláctvu také cikánům a píše, že byli něco mezi tuláky a škůdci. Obecně se v té době o cikánech píše, že žebrali a kradli.
Takže to pro Jan Husa to dopadne dobře, zato Staré letopisy české a kniha Zikmunda Wintra to mají nahnuté. Až si jich všimnou romští aktivisté s pseudohumanistickými spřízněnci, jistě vznikne komise pro správné multi kulti pojetí české historie a vše co se jí bude protivit, zmizí do stoupy. Staré pověsti české přežijí za podmínky, že budou doplněny o důležitou postavu praotce Roma, na kterou Alois Jirásek jaksi nedopatřením zapomněl.
Vidíš, na rozdíl od vás dole v ČR, tady na severu by odpověď byla naprosto jednoduchá. Přitom by to byla odpověď každému pochopitelná a nikdo by se nad ní nepozastavoval.
Ta odpověď by zněla: Protože to není legální, porušuje to platné zákony a předpisy.
Člověk, který by se potom domáhal pochopení od ostatních pomocí argumentů, že přeci on poruší "jen tak trošičku" nebo že "takový zákon je na ho..." nebo že "komu by to vadilo" - tak takový jedinec by tu byl automaticky považován za vyvrhele, který chce úmyslně porušit zákon a pochopení by se dočkal jen stěží.
Jinak dobrý pokus argumentovat pomocí odlákání pozornosti na jiné lidské činnosti by tu taky neprošel. Nikdo by totiž nechápal, proč někdo do diskuse o porušování radiokomunikačního zákona tahá nějaké rybáře s jejich udicema
Ale to je zas jen taková moje úvaha
Aneb vymejvání mozků a překrucování zkutečností... Čeho jsme se to dožily? Jedinej rozdíl je, že dřív jsme se bály říct pravdu o politicích a dnes o cikánech...
Říkat pravdu o politicích nestačí. To je nebolí.
Musel bys je vyměnit... A to už nikdo z nás neumí, usnuli jsme na vavřínech a zpohodlněli
Musel bys je vyměnit... A to už nikdo z nás neumí, usnuli jsme na vavřínech a zpohodlněli
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Už dlouho jsem tak PŘESNĚ netrefil název vlákna...

To máš tak, lítat se už nedá a stavět jsme ještě nezačli... 
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
...jak nedá...?!