Proc detonacni motory?

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
VTjr

Re: Proc detonacni motory?

#31 Příspěvek od VTjr »

Nejen švih, ale i nacvičený postup. ;)
Kolibri má, podle mne zásadní problem v tom, že při své malé kubatuře má zbytečně velký objem klikové skříně, tim pádem nízkou tzv. "spodní kompresi", co způsobuje menší účinnost vyplachování. Ta se projevuje negativně předevšim v nízkých otáčkách a zejména při startu. A tyhle jevy se mnohem víc projevuji v malých motorech nez velkých. Je to dáno kinetikou proudění tekutin, kde začiná převladat viskozita nad setrvačností.
Jinak, já jsem na dvou kusech Kolibri realizoval úpravu zadního víka tak, abych ten objem klikové skříně zmenšil na minimum. Moje úpravy jsou detailně popsány i s fotkama zde: viewtopic.php?p=1520668#p1520668. Taky jsem pro Kolibri vyráběl nové ojnice, zmínka o nich i s obrázky je zde: viewtopic.php?p=1513879#p1513879.
Ale musím se poctivě přiznat, že jsem si zatím nenašel čas abych výsledek mých úprav vyzkoušel. Takže zatím je to stále jen moje teorie, i když myslím, že na racionálním základu. 8-)
Naposledy upravil(a) VTjr dne úte 23.09.2025 18:48, celkem upraveno 1 x.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od DAF »

Dr. Ničitel, máš SZ. P.S. bude to aktuální necelé dva dny.
Hitec Aurora 9X
DAF
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od DAF »

Dr. Ničitel sen zřejmě chodí jako do houslí. Hledá motor do budoucího Pluta, ale SZ si doposud nepřečetl. Na Aukru je nyní k prodeji Modela 2G, ovšem bez RC karbecu a tlumiče (karbec jsem někde v nabídce rake viděl, s tlumičem to může být horší). Také je tam v nabídce MVVS 1,5D, také jen s difuzorem a bez tlumiče (ten byl v prodeji až po r. 1990. V tuhle chvíli je do konce aukce cca 24 hod.
Hitec Aurora 9X
VTjr

#34 Příspěvek od VTjr »

DAF píše: úte 23.09.2025 17:04 Dr. Ničitel sen zřejmě chodí jako do houslí. ... V tuhle chvíli je do konce aukce cca 24 hod.
DAFe, je to jeho věc, když to prošvihne budou někdy zas další podobné aukce. Nebudeš se přece trápit kvůli nějakému Ničiteli! :lol:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od DAF »

Máš pravdu, protože ale jedu z tabletu a apky, nejde mi nějak zkopírovat odkaz. Ale oba motory vypadají "nově", že v nich ještě nebylo palivo. Byla by proto škoda to propásnout, přeci jen aukce je časově omezena a motorů v takovém stavu na trhu rapidně ubývá.
Hitec Aurora 9X
DAF
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od DAF »

Jestli se Dr. Ničitel podíval sem, to nevím a ani nezjistím, ale do SZ se nepodíval určitě a ty motory jsou samozřejmě už pryč. Už v minulosti se mi stalo, že jsem někomu posílal SZ a dotyčný si jí ani přes upozornění ve vlákně nepřečetl ani po víc jak měsíci, tak jsem jí smazal. Tuhle smáznu také, neb je už bezpředmětná, chtěl jsem jen pomoct.
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“