První zařízení pro FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gasolin

Re: Prvni zarizeni pro FPV

#31 Příspěvek od gasolin »

silcom píše:No áno, ale ten tvar na stojáka... ten by ma odrádzal. Aké sú rozmery kamery?

Kamerku před pár minutkama dovezl kurýr...jakmile se zasune výstup pro telku, přepne se obraz do prohlížecího režimu a nelze nahrávat. Pokud by někdo věděl jak to odstranit, tak by dejte vědět. Obraz spokojenost, uvidim co to udělá až to bude v letadle. Dá se uchytit na stativ pomocí šroubu a co mě dostalo je příslušenství...datový kabel, který se zásuvkovou koncovkou slouží i jako nabíjecí, hdmi kabel, A/V kabel, poutko, americká koncovka. Krom toho se z těla kamerky vysune USB a může se tedy připojit rovnou k PC. Dokoupit se dá i dálkový ovladač :)

Rozměry jsou:4 x 9,9, x 1,5 cm
Váha:95g (možná budu kuchat)

Já to mám do Bety 1400, takže zasunu kameru do trupu a nechám koukat pouze objektiv.

Zatím tedy spokojenost.
robinj
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od robinj »

gasolin píše:
silcom píše:No áno, ale ten tvar na stojáka... ten by ma odrádzal. Aké sú rozmery kamery?

Kamerku před pár minutkama dovezl kurýr...jakmile se zasune výstup pro telku, přepne se obraz do prohlížecího režimu a nelze nahrávat. Pokud by někdo věděl jak to odstranit, tak by dejte vědět. Obraz spokojenost, uvidim co to udělá až to bude v letadle. Dá se uchytit na stativ pomocí šroubu a co mě dostalo je příslušenství...datový kabel, který se zásuvkovou koncovkou slouží i jako nabíjecí, hdmi kabel, A/V kabel, poutko, americká koncovka. Krom toho se z těla kamerky vysune USB a může se tedy připojit rovnou k PC. Dokoupit se dá i dálkový ovladač :)

Rozměry jsou:4 x 9,9, x 1,5 cm
Váha:95g (možná budu kuchat)

Já to mám do Bety 1400, takže zasunu kameru do trupu a nechám koukat pouze objektiv.

Zatím tedy spokojenost.

jen Tě upozorním že nejde o outdoorovou kameru.tzn. že když s ní špatně přistaneš tak se rozbije a záruka propadá má pěkné parametry ale já si už vybral ta moje se naklání spolu s FPV fatshark kamerou
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
gasolin

#33 Příspěvek od gasolin »

[/quote]
jen Tě upozorním že nejde o outdoorovou kameru.tzn. že když s ní špatně přistaneš tak se rozbije a záruka propadá má pěkné parametry ale já si už vybral ta moje se naklání spolu s FPV fatshark kamerou[/quote]

Vzhledem k tomu, že ji budu asi kuchat a moc z ní nezůstane, tak toho stejně na záruku moc neuhraji :D
Pro mě je otázka nejvhodnější kamery jasně odpovězená - GoPro Hero 2, všechno ostatní je kompromis. Tohle beru jako dočasné udělátko a šidítko :D
robinj
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od robinj »

gasolin píše:

jen Tě upozorním že nejde o outdoorovou kameru.tzn. že když s ní špatně přistaneš tak se rozbije a záruka propadá má pěkné parametry ale já si už vybral ta moje se naklání spolu s FPV fatshark kamerou[/quote]

Vzhledem k tomu, že ji budu asi kuchat a moc z ní nezůstane, tak toho stejně na záruku moc neuhraji :D
Pro mě je otázka nejvhodnější kamery jasně odpovězená - GoPro Hero 2, všechno ostatní je kompromis. Tohle beru jako dočasné udělátko a šidítko :D[/quote]
tvé hero stojí 8 400 tak bych si rozmyslel jestli to má cenu protože pokud se chceš přes to dívat tak je to stejně blbost pokud je to rybí oko pokud ne budiž ale ta hmotnost a to že není outdoor tak to bych dal minimálně do letadla typu Skywalker ale o rozpětí min 2 metry pak jo :D
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
robinj
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od robinj »

robinj píše:
gasolin píše:

jen Tě upozorním že nejde o outdoorovou kameru.tzn. že když s ní špatně přistaneš tak se rozbije a záruka propadá má pěkné parametry ale já si už vybral ta moje se naklání spolu s FPV fatshark kamerou

Pro mě je otázka nejvhodnější kamery jasně odpovězená - GoPro Hero 2, všechno ostatní je kompromis. Tohle beru jako dočasné udělátko a šidítko :D[/quote]
tvé hero stojí 8 400 tak bych si rozmyslel jestli to má cenu protože pokud se chceš přes to dívat tak je to stejně blbost pokud je to rybí oko pokud ne budiž ale ta hmotnost a to že není outdoor tak to bych dal minimálně do letadla typu Skywalker ale o rozpětí min 2 metry pak jo :D[/quote]
jěště doplním kde ji maj za tu cenu i s poštovným
http://www.gokamery.cz/0,15,KAMERY.html
Robbe FutabaFX 20
petr64
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od petr64 »

Už jsi ji kuchnul? Zajímalo by me jaký je tam aku a kolik váží.
Dik
SITECH

#37 Příspěvek od SITECH »

Koukám že lidi přijdou na všechno, ale kuchat běžné kamery s nejistým výsledkem je docela alchymie :o))
já osobně používám kameru RC Logger PRO a jsem po dlouhém pátrání docela spokojen, cena je sice lehce nad průměr, ale zas úměrná tomu co stavebnice poskytuje, obzvláště software který je ke kamerce zdarma je naprosto vymakanej !lze připojit GPS modul (mimo jiné)a let modelu se zobrazuje v programu pomocí google earth.
výrobce www.rclogger.com

pokud někdo máte nějaké info nebo dokonce zkušenost s UAV létáním...sem s tím !!!
hezkou neděli
petr64
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od petr64 »

Používám kameru Contour GPS (ne pro FPV ale pro Full HD záběry a sbírání dat GPS) --- takže super výsledek v Google Earth (3D trajektorie letu, grafy s výškou a rychlostí). Bohužel daň za kvalitu Contoura je jeho váha: 160g :(

Velké modely to unesou v pohodě, ale přemýšlím o nějaké druhé kamerce (populární MD80 "klíčenka" ne, to je nekvalitní šunt) - pro menší modely - proto jsem se ptal kolik váží aku té malé mršky od Kodaku. Kdyby se odstrojila a napájela se z aku v modelu, tak by to mohlo být váhově ok. Obraz má celkem ucházející.
Přílohy
ContourGPS.jpg
petr64
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od petr64 »

gasolin

#40 Příspěvek od gasolin »

petr64 píše:Už jsi ji kuchnul? Zajímalo by me jaký je tam aku a kolik váží.
Dik

Ty parchanti tam dali misto krizaku nebo hvezdicek takove tri zarezy, takze si chci nekdy udelat cas a odvrtat to...sroubovak jsem nikde prodavat nevidel...
petr64
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od petr64 »

Vybrousit ze starého šroubováku ?
gasolin

#42 Příspěvek od gasolin »

Co nejde silou jde vetsi silou...vzal jsem malinkaty a radne mekky sroubovak a vrazil ho doprostred a otocil...povolilo...dostal jsem se pomerne na malinkaty rozmer kamerky. Pri natoceni ovladani jsem ji zmensil skoro o tretinu a pokud by baterka byla umistena nekde mimo, nebo jsem kameru napajel primo z lipo letadla, vaha by byla nula nula nic...samozrejme se vse pos...az v samotnem zaveru...kde jsem neopatrnou manipulaci omylem prestrihl spoj zalitych dratku. Vse slo jak melo a kdyz jsem chtel ustrihnout prebytecny plech, tak me sjely nuzky :twisted: tezce to rozdychavam jeste ted, protoze kamera je funkcni, zapne se, ale nemuzu ji ovladat tlacitky, jen takovy maly detail! :twisted: Nejhorsi na tom je ze vzhledem ke krachu firmy kodak mi nikde neposlou nahradni dil, ktery by stacilo vymenit. Dva litry vyhozene, ale s tim jsem do toho sel, ze bud to vyjde nebo ne...skoda...dale pokouset stesti nebudu a poridim gopro.

https://picasaweb.google.com/103775968927508112987/Rc
petr64
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od petr64 »

:( no jo, to se stane. A nešlo by to nějak přece jen zachránit?
gasolin

#44 Příspěvek od gasolin »

petr64 píše::( no jo, to se stane. A nešlo by to nějak přece jen zachránit?

Kdyby se mi podařilo mikropájkou napájet na kontektor drátky, tak by stačilo zjistit co se jak má spojit aby to vyslalo signál, jako stisknuté tlačítko a prakticky by stačilo udělat jen jedno tlačítko a tím je to prostřední. Slouží totiž jako potvrzovací a zároveň jako start a stop při nahrávání...jako nouzové řešení by to asi šlo...ale práce to je více než titěrná....bez lupy se to nedá....boj nevzdávám, pustím se do toho až nebude s čím letět....
petr64
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od petr64 »

To dáš, určitě to nevzdávej.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“