Graupner MX-12 Hott
- bayerische
Re: Graupner MX-12 Hott
Tak jsem si koupil MX-12 a jsem s ní zatím spokojen. Jen kdyby ty přijímače nebyli tak drahý...
Nemá někdo zkušenosti s nějakým kompatibilním za dobrou cenu ?(do polystyreňáků)
Nemá někdo zkušenosti s nějakým kompatibilním za dobrou cenu ?(do polystyreňáků)
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT
bayerische píše:Tak jsem si koupil MX-12 a jsem s ní zatím spokojen. Jen kdyby ty přijímače nebyli tak drahý...
Zadna oranzada HoTT se zatim nekona...
- bayerische
A asi se ani konat nebude...
bayerische píše:A asi se ani konat nebude...
Pevne verim, ze az nas budou miliony, HK nam neco vyrobi
- bayerische
Ale tomu v případě Graupnera nevěříme asi nikdo...
I když je to škoda...
I když je to škoda...
gasolin píše:bayerische píše:A asi se ani konat nebude...
Pevne verim, ze az nas budou miliony, HK nam neco vyrobi
Miliony uživatelů Graupnera? To je lokální přeprodejce "okresního formátu". Pod rozlišovací úrovní nějakého Číňana. Těch pár evropských států pod germánským vlivem ho těžko bude zajímat...
Nepodceňujte ich..
A ani "hackerov" čo si solo sadnú v noci s analyzerom nad krabičku a urobia vlastný príjmač (ako nedávno vznikol pre Hitec).
Otázka je, len či sú origo príjmače na dobrej úrovni, nechýba nejaký rozmer alebo funkcia, a sú za rozumnú cenu čo by sa ťažko podliezala - možno vtedy by sa to číňanovi zdalo neefektívne. Ale hlavne keď výrobca je tam za rohom (korea), ľahko môže protokol utiecť medzi zamestnancov a pokračovať cez hranice...
A ani "hackerov" čo si solo sadnú v noci s analyzerom nad krabičku a urobia vlastný príjmač (ako nedávno vznikol pre Hitec).
Otázka je, len či sú origo príjmače na dobrej úrovni, nechýba nejaký rozmer alebo funkcia, a sú za rozumnú cenu čo by sa ťažko podliezala - možno vtedy by sa to číňanovi zdalo neefektívne. Ale hlavne keď výrobca je tam za rohom (korea), ľahko môže protokol utiecť medzi zamestnancov a pokračovať cez hranice...
co máte pořád s tou koreí? mám doma pár týdnů soupravu MC-22 HOTT a na soupravě i každém dalším dokoupeném přijímači a čidle je nápis made in china!
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Jako úplný RC začátečník jsem si dnes koupil Betu a MX-12. Teprve se tím prokousávám a souhlasím s tím, že ten manuál není z nejlepších. Podstatné věci jsou tak různě na přeskáču. Zatím jsem z toho dost zmaten. Ale věřím, že se to časem srovná. Jinak rádio super. Teď ještě postavit tu Betu 
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12
no s oranzadou to moc nevidim ...
se podivejte ... na spectrum vznik docela po dlouhe dobe co byl na trhu a to byl na 100% nejrozsirenejsi
pak dlooouho nic a pak fasst - kde to bylo nejefektivnejsi bo mel nejdrazsi prijimace uplne a tak se to dobre prodavalo i za vetsi cenu a je to taky jeden z nejrozsirenejsich systemu
no a jestli ted je a k tomu jeste nejak lokalne hitec ... tak kolik se jich taky prodalo ...
JETi je taky lokalni .. je celkem dost rozsireny a nikoho to nezajima klonovat
takze v klon graupnera fakt neverim ... a domnivam se ze jeti je rozsirenejsi nez graupner ...
ale tak treba se pletu ... konkretni cisla uzivatelu sem nikde nenasel nebo procentualni kolace toho jake systemy se litaji a kolik asi lidi je lita
se podivejte ... na spectrum vznik docela po dlouhe dobe co byl na trhu a to byl na 100% nejrozsirenejsi
pak dlooouho nic a pak fasst - kde to bylo nejefektivnejsi bo mel nejdrazsi prijimace uplne a tak se to dobre prodavalo i za vetsi cenu a je to taky jeden z nejrozsirenejsich systemu
no a jestli ted je a k tomu jeste nejak lokalne hitec ... tak kolik se jich taky prodalo ...
JETi je taky lokalni .. je celkem dost rozsireny a nikoho to nezajima klonovat
takze v klon graupnera fakt neverim ... a domnivam se ze jeti je rozsirenejsi nez graupner ...
ale tak treba se pletu ... konkretni cisla uzivatelu sem nikde nenasel nebo procentualni kolace toho jake systemy se litaji a kolik asi lidi je lita
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Tak první lety mám úspěšně za sebou. Teď už třetí den procházím návod k vysílači a jsem z toho zatím zmatený. Chápu to správně tak, že pokud chci dvě separátní serva pro křidélka a zároveň použít telemetrii (jediné co mně zatím zajímá je napětí baterie), tak musím buď pořídit druhý přijímač (telemetrie je vždy na posledním spárovaném přijímači) nebo nějak zařídit aby bylo druhé servo křidélek připojené na kanál číslo 6. To ovšem netuším jak. Procházel jsem menu, ale zatím jsem nepřišel na to, jak to přemapovat. Další možnost jsou asi uživatelské mixy, ale možností je plno a hlava mi z toho jde kolem 
Graupner MX-12
Graupner MX-12
Rádio sice nemám, ale protože jsem o něm uvažoval, tak jsem si manuál studoval dost podrobně a myslím, že v menu TELEMETRY se dají výstupům z přijímače nastavit jednotlivé kanály z rádia. Koukni do manuálu, tam to určitě bude.
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se, že reaguji takhle pozdě, ale zatím jsem to nepotřeboval, tak jsem to ani moc nezkoumal. Asi budu muset napsat ježíškovi o nějaký telemetrický modul 
Mám teď trochu jiný problém. Osazuji své první F3K. Už před nějakou dobou jsem koupil nový přijímač GR-12. Dnes jsem se konečně dostal k prvnímu testu. Přijímač se bez problémů svázal s vysílačem, serva fungují, vidím napětí přijímačové baterie a teplotu. Ale nefunguje servo křidélka na pátém kanálu. Ten bych potřeboval přepnout z Telemetrie na servo, ale to mi bohužel nejde. První obrazovka telemetrie (nastavení) je prázdná. Nezobrazí se vůbec nic, žádný text, prostě prázdný display. Jediné co můžu, je vrátit se zpátky. Hledal jsem v manuálu i na netu, ale nic podobného jsem nenašel.
Zkoušel jsem nové spárování, upgrade firmware vysílače, ale to nepomohlo. Zítra zkusím upgrade firmware přijímače. To je poslední věc, co mne napadá, zatím jsem to nedělal, tak to snad půjde bez problémů. Nesetkal se s tím někdo?
S přijímačem dodaným k rádiu to funguje jak má a tam jsem ještě žádný upgrade firmware v přijímači nedělal. Pouze ve vysílači.
Update: Tak upgrade FW v přijímači nepomohl. Sice vše bylo OK, ale přijímač se chová stejně. Navíc se mi nedaří provést factory reset. Má se stisknout tlačítko SET a připojit napájení. Po cca 5 sekundách má LED na přijímači zhasnout. Mně ale nezhasne, svítí stále. Musím odpojit napájení přijímače. Takže to vypadá na reklamaci
Mám teď trochu jiný problém. Osazuji své první F3K. Už před nějakou dobou jsem koupil nový přijímač GR-12. Dnes jsem se konečně dostal k prvnímu testu. Přijímač se bez problémů svázal s vysílačem, serva fungují, vidím napětí přijímačové baterie a teplotu. Ale nefunguje servo křidélka na pátém kanálu. Ten bych potřeboval přepnout z Telemetrie na servo, ale to mi bohužel nejde. První obrazovka telemetrie (nastavení) je prázdná. Nezobrazí se vůbec nic, žádný text, prostě prázdný display. Jediné co můžu, je vrátit se zpátky. Hledal jsem v manuálu i na netu, ale nic podobného jsem nenašel.
Zkoušel jsem nové spárování, upgrade firmware vysílače, ale to nepomohlo. Zítra zkusím upgrade firmware přijímače. To je poslední věc, co mne napadá, zatím jsem to nedělal, tak to snad půjde bez problémů. Nesetkal se s tím někdo?
S přijímačem dodaným k rádiu to funguje jak má a tam jsem ještě žádný upgrade firmware v přijímači nedělal. Pouze ve vysílači.
Update: Tak upgrade FW v přijímači nepomohl. Sice vše bylo OK, ale přijímač se chová stejně. Navíc se mi nedaří provést factory reset. Má se stisknout tlačítko SET a připojit napájení. Po cca 5 sekundách má LED na přijímači zhasnout. Mně ale nezhasne, svítí stále. Musím odpojit napájení přijímače. Takže to vypadá na reklamaci
Graupner MX-12
Graupner MX-12
-
peto.peto202
Nazdar chlapi, potreboval by som nutne poradiť ! Ako zapnem "spustím" vyhľadávanie signálu na Graupner Mx-16 Hott.Všetko šľapalo ako hodinky, kým som tam niečo neposral.
Ďakujem
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
peto.peto202 píše:Nazdar chlapi, potreboval by som nutne poradiť ! Ako zapnem "spustím" vyhľadávanie signálu na Graupner Mx-16 Hott.Všetko šľapalo ako hodinky, kým som tam niečo neposral.Ďakujem
Nechápu. Potřebuješ to znova spárovat?
Graupner MX-12
Graupner MX-12