F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Dáva

Re: F45 - motorky

#31 Příspěvek od Dáva »

Na žádnou jsem zatim nepřišel,ale nemam srovnání s jinými listy tohodle typu a velikosti.Jestli mají stejný profil,úhel,plochu,váhu atd.Nehledě,že listí neni nikdy dost :mrgreen: a vědět o náhradě(třeba lepší) za origo neni taky k zahození.
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
corona

#32 Příspěvek od corona »

Dáva píše:Na žádnou jsem zatim nepřišel,ale nemam srovnání s jinými listy tohodle typu a velikosti.Jestli mají stejný profil,úhel,plochu,váhu atd.Nehledě,že listí neni nikdy dost :mrgreen: a vědět o náhradě(třeba lepší) za origo neni taky k zahození.

Pro HB V2 jsou dřevěný 8° a 10°.

Jinak už jsem jednou sondoval dotazem na někoho tady a a DH-9104 by měl mít taky podobný uchycení.
Ještě existujou (drahý) AIRy, taky s dírou cca 5 mm. Ale zají se mi dost podélně ohebný a úhel náběhu velikej, možná 15°.
Dáva

#33 Příspěvek od Dáva »

Kolik stupňů maj ty xtreme plastový pro HB?Změřil jsem novej náhradní origo list F-45 co mam a ukazuje to 12stupňů.Měřeno úhloměrem co mi zbyl po 6ch.Pro stříďák by menší úhel náběhu byl výhodnější alespoň by se nemusely zkracovat nebo jinak upravovat listy viď.Ale rozdíl 4stupně je už skoro moc myslim.Jsou to jen mé úvahy takže fakt nevim.
corona

#34 Příspěvek od corona »

Dáva píše:Kolik stupňů maj ty xtreme plastový pro HB?Změřil jsem novej náhradní origo list F-45 co mam a ukazuje to 12stupňů.Měřeno úhloměrem co mi zbyl po 6ch.Pro stříďák by menší úhel náběhu byl výhodnější alespoň by se nemusely zkracovat nebo jinak upravovat listy viď.Ale rozdíl 4stupně je už skoro moc myslim.Jsou to jen mé úvahy takže fakt nevim.

Xtreme má malý náběh, cca 7°, se mi to jeví - nemám tu úhloměr.

Origo HB má v nejširším místě možná 15° a na konci 5°.

Airy II má v nejširším možná 25° a u konce tak 15°.
Dáva

#35 Příspěvek od Dáva »

vlkodlak píše:...Děkuji tímto zaměstnavateli za "jeho proud" při celodenním nabijení :) , stejně tak za letové prostory na odpoledne. Šéf snad nelítá - jinak asi letím já....

Tak jestli chceš,dej mi na něj kontakt a já mu poděkuju za Tebe :mrgreen: .
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

F45 - Odolnost

#36 Příspěvek od vlkodlak »

Dnes u nás fouká tak, že by nelítala asi ani Cobra.....Přesto jsem neodolal. Chvilku jsem se pral s větrem a pak už viděl, že prohraju.
Heli na úrovni střechy haly, asi 7 metrů a za rohem.... :) Když už bylo jasné, že s tím nic neudělám, prostě jsem pustil plyn. Rána...s obavami k ní...Vydržela a nic (mimo škábanutí na kabince) se ji nestalo.....Já vím, že sem "vůl" chodit ven když takhle funí, ale vrťas je fakt skoro nerozbitnej.....Tak jdu jen viset, hala je vyklizená...
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
kolaCZek

#37 Příspěvek od kolaCZek »

vlkodlak: Ja dneska nasoukal novy serva (na rady zdejsich heli matadors Savoxy SH-0253) do MiniProtose. Stromy se sice ohybaly az k zemi, ale i v tom vetru jsem neodolal a musel to zkusit. Byla to sranda prat se s vetrem. I kdyz to bylo spis trapeni, nez let a pristani nebyla zadna prca, kdyz vrtas v poryvech nahodne skakal nahoru a pak se propadal... :D Ale nejsi sam, kdo neodolal. :P I kdyz je pravda, ze se ctyrkanalem jsi mel boj trochu drsnejsi... :wink:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
corona

F45 - kapotáž E HB KING 4

#38 Příspěvek od corona »

vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od vlkodlak »

.....Kapotáž E HB K 4:
Viděl jsem to na stránkách RC monarchy, už se to tam "válí" nějakou dobu....Nebýt té kapotáže, je to trošku drahé....Kontrétně u tohoto modelu (tak jako u všeho) je na netu rozdíl až 1000 Kč....Koupil jsem nový za 2100 Kč, ale prodejce už ho taky o 300 Kč ohulil. Asi je o něj zájem.
Dáva

#40 Příspěvek od Dáva »

Pomalu jsem začal připravovat ostříďákování a trochu špekuluju jak to nejlíp udělat.Chtěl bych dát napájení střídavého réglu na konektory jst/bec,kvůli případné demontáži.Takže bych rozdvojil přívod k réglu a dal tam samce a samici(do jednoho pak píchnu baterku a do druhého napájení přijímače).Ale hlavně bych se chtěl zeptat jestli mi stačí použít na to rozdvojení kabely 20awg(průřez 0,6mm).Baterie má 18awg(průřez 0,9mm) a střídavý motor 18A,200w.Když jsem blbej,tak se zeptám :mrgreen: ...
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od vlkodlak »

Asi nebudu sám, kdo u tohoto modelu točí víc akumulátorů. Nějak mě ta výměna ale štve. Vývod z boku je dost něšťastně řešený. Aku se tam špatně pasuje a ještě to provlékání vývodů... Nezkoušel někdo úpravu ? Trošku upravit držák aku ? Vypárat a suchý zip ?
Pajavlk
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Pajavlk »

Dáva: jak hodně je znát odlehčení a zkrácení flybaru ? jak se to chová teďka ?
Dáva

#43 Příspěvek od Dáva »

Pajavlk píše:Dáva: jak hodně je znát odlehčení a zkrácení flybaru ? jak se to chová teďka ?

Psal jsem o tom na předchozí stránce.
Dneska jsem ho rozstřelil a vůbec nevim co se stalo.Udělal mi to už po třetí(i před tim s origo flybarem),že se najednou splaší,veme směr k zemi,já páčkuju proti solim plyn ale je to marný,marný,marný.Když lítám v klidu tak nic,ale jak ho pořádně rozdivočim a prutce změnim směr,tak se sesere k zemi a nezmůžu s tim nic.Dělá ti to taky?Mam free spirita a ten má stejně řešený flybar a nikdy mi tohle neudělal.Tak fakt nevim..nemůžu na to přijít proč to dělá.
19052012250.jpg
19052012251.jpg
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od vlkodlak »

.....odnesla to jenom kabinka ? Nebo i něco víc ? Chci taky flybar upravit. Teď mě to trochu zvyklalo. Ale přesto bych mu to nepřikládal. Že by jsi byl první se závadou na elektronice ? Sice s tím asi nedivočím jako ty, ale vše je bez problémů.
corona

#45 Příspěvek od corona »

Dáva píše:... se najednou splaší,veme směr k zemi,já páčkuju proti solim plyn ale je to marný,marný,marný.

Má F-45 "poloautomatickej start" v podobě vychýlení cykliky vpravo?
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“