pohon pro speciální plavidlo :-)

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
paplik

Re: pohon pro speciální plavidlo :-)

#31 Příspěvek od paplik »

no a cokdyby jsme dejme tomu, motor jakože máme jen motor. Ale co teď? jak udělat hřídel? Vzít ocelovou kulatinu strčit jido trubky a přidělat na moor bybylo k motoru asi trochu nešetrné a neůčinné.
MarthiR

#32 Příspěvek od MarthiR »

Vem si toho remorkera a máš hned motor :-)
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
pepin

#33 Příspěvek od pepin »

paplik píše:no a cokdyby jsme dejme tomu, motor jakože máme jen motor. Ale co teď? jak udělat hřídel? Vzít ocelovou kulatinu strčit jido trubky a přidělat na moor bybylo k motoru asi trochu nešetrné a neůčinné.

on bude hlavně problém s lodním šroubem,všechny co seženeš se budou točit na druhou stzranu,než potřebuješ,teda pokud na to pujdeš přez spalovací motor,páč klasické přívěsné motory mají dole převod,takže bud seženete šroub z timlera,kde to je také na přímo,nebo budete ohýbat nějaký plocháč do nějakého tvaru,tak jsem začínal já :D trošku se obávám,že tady jen chut do práce stačit nebude,pokud nebudete mít dobrý motor,tak ho s vrtulí ve vodě ani nenastartujete,uplně jednoduchý to není,jinak stačí jako hřídel duralová trubka,u motoru kardan a vzadu uchyt s kluzným ložiskem ponořeným ve vodě kuli mazání.pokud chcete opravdu tvořit,doporučoval bych pro sranda akci na to jít přez elektromotor,jen se obávám,že tisícovka je velice nízký rozpočet.
siki
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od siki »

Taky si můžeš pro inspiraci pustit TopGear Vietnam special (S12E08) :)
Šiki
paplik

#35 Příspěvek od paplik »

oj tak to mě nenapadlo :oops: škoda že nejde lodní šroub otočit. Možná i do 2000 ale nevím nevím, hřídel, duralová trubka a v nějaké druhé trubce? vzít velkou matici a přivařit na ni lopatky z pozinkovaného plechu?
pepin

#36 Příspěvek od pepin »

já se obávám,že to prostě fungovat nebude,já mám motor 4 takt,méně otáček,vyšší výkon i tak je ta vrtulka poměrně malá,ale výkon motoru je k ní tak akorát,jenže ty kajaky se bez problému rozjedou,takže vrtule zabírá i při plném výkonu motoru-----po rozjetí na určitou rychlost,pokud bych přidal okamžitě,vrtule si nasaje vzduch a netáhne-začne sekat vodu-----to bude váš případ s plavidlem z gum,pokud použijete dvoutakt,bez převodovky nemáte šanci se vubec pohnout,ono to ani s tím výkonem motoru 100ccm není tak hrozný,v klidu ten motor zastavím tím,že chytím hřídel a motor chcípne :cry: jít na nějaké plavidlo přez duše jde tak maximálně do voru na řeku,aby se tam dal dát sud s pípou a vzít si na plavbu řádsky dlouhou dovolenou,on i na raft musí být už motor o sakra nějakém výkonu.Jinak ten šroub jde ohnout jen z plocháče,doprostřed vyvrtáš díru,šroubem to nějak spojíš s hřídelí,no a pak poruznu ohýbáš ,samozřejmě učinost výtvoru odpovídá plocháči,místo origo šroubu at ohybáš,jak ohýbáš.
paplik

#37 Příspěvek od paplik »

hmm tak to vyřešíme basi tak že se na motor vyhašlem :( a uděláme z toho vor :D prtože základ hoši už dělat nový nechcou
cilek

#38 Příspěvek od cilek »

Ještě zkus někde pohledat na inzerát nějaký el. závěšáček. Já jsem jeden takový loni prodal kamarádovi za 1200,- i s člunem.
paplik

#39 Příspěvek od paplik »

cilek píše:Ještě zkus někde pohledat na inzerát nějaký el. závěšáček. Já jsem jeden takový loni prodal kamarádovi za 1200,- i s člunem.

8O 8O tak to určitě pohledám za hubičku 1200,-
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“