spolehlivost/chybovost FrSky
Re: spolehlivost/chybovost FrSky
Nemala to riešiť práve telemetria?
Konkrétne, ešte pred štartom vrieskať že je slabý signál?
Či ide zrovna o prípad že to je takmer vždy pripojené a chodí, a len pohrkaním vysielačom za letu sa to môže na moment odpojiť...?
Ono letovať anténku je trochu riziko aby si človek neodsmahol vf nejakou statickou elektrinou, a než letované ručne (!!) v číne by sa dalo povedať že konektor je lepší, ale možno keby to človek doma zaletoval bolo by po probléme.
Konkrétne, ešte pred štartom vrieskať že je slabý signál?
Či ide zrovna o prípad že to je takmer vždy pripojené a chodí, a len pohrkaním vysielačom za letu sa to môže na moment odpojiť...?
Ono letovať anténku je trochu riziko aby si človek neodsmahol vf nejakou statickou elektrinou, a než letované ručne (!!) v číne by sa dalo povedať že konektor je lepší, ale možno keby to človek doma zaletoval bolo by po probléme.
Teoreticky by mohlo stacit overit, ze konektor drzi fest a pak to zakapnout tavnym lepidlem, pokud se tam nekdo boji hrabnout pajkou.
//z mobilu
//z mobilu
Poznamenám že životnosť tých konektorov je oficiálne tuším 5 (slovom päť) pripojení. Tak aby to niekoho nenapadlo na skúšku vyťahovať a zasúvať len tak..
coro píše:Poznamenám že životnosť tých konektorov je oficiálne tuším 5 (slovom päť) pripojení. Tak aby to niekoho nenapadlo na skúšku vyťahovať a zasúvať len tak..
Záleží jak který kus. V datascheetu U.FL konektorů viz tento odkaz píšou ohledně životnosti Durability (mating/un-mating, with corresponding plug) ... 30 cycles.
coro píše:Poznamenám že životnosť tých konektorov je oficiálne tuším 5 (slovom päť) pripojení. Tak aby to niekoho nenapadlo na skúšku vyťahovať a zasúvať len tak..
coax z antenky lze na DPS pripajet...
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
No jo, za pokus nedám nic!
Kissman píše:coax z antenky lze na DPS pripajet...
Aj ne-coax, len anténky.. Načo tam každý chce ten koax predlžovák...
(a je to predlžovák, aj keď je to jeden kus!)
Ja preventívne odletujem koax a dávam len drátik na stred.. (a zamrštený v tenkej zmršťovačke, nech drží formu).
coro píše:Kissman píše:coax z antenky lze na DPS pripajet...
Aj ne-coax, len anténky.. Načo tam každý chce ten koax predlžovák...
(a je to predlžovák, aj keď je to jeden kus!)
Ja preventívne odletujem koax a dávam len drátik na stred.. (a zamrštený v tenkej zmršťovačke, nech drží formu).
Já myslím, že mu jde o kablík u modulu ve vysílačce a ne u přijímače... Nebo snad děláš tento postup i u vysílače?
Šiki
siki - máš pravdu, na vysielači nie, to som si nevšimol.
Ale na vysielač nie sú vhodné ani tie FrSky antény čo predávajú k príjmačom (s takým konektorom.. pasujú aj do Futaba príjmačov), lebo nemajú tú trubičku na konci (balun)..
Ale na vysielač nie sú vhodné ani tie FrSky antény čo predávajú k príjmačom (s takým konektorom.. pasujú aj do Futaba príjmačov), lebo nemajú tú trubičku na konci (balun)..
jyrry píše:Kissman píše:....chysta se ceska distribuce vc. servisu FrSky...
.... aby nezašel na oubytě, jako ASSAN, ten uz tu takhle byl... chvili .... Cemech ....
Kissman píše:... www.facebook.com/FrSkyCz
Tak to prozatím vypadá fajnově. Připravuje se na stránkách http://www.frsky-rc.cz i cenově přijatelný e-shop? Já teď plánuju nákup nějakého frsky vybavení na HC, tak jestli mám s nákupem počkat
Šiki
v realitvne brzkem casovem horizontu nikoliv... prozatim nevydelecna cinnost
netreba cekat.
Nedávno byl při psaní novinek problém s tím, jestli nejseš náhodou frsky dealer. Když už sis založil eshop, tak to už nikomu asi nevymluvíš
Doufám ale, že tím nepřijdeme o novinky.
No, uvidíme. Nápad je to zajímavý a pokud budou ceny z pohledu českého modeláře přijatelné, tak by to nemuselo být špatné. Dost lidí dá přednost si něco koupit a mít to hned, než na to měsíc čekat...
Když už tě tu mám na drátě, tak jeden OT: Nevíš jak to vypadá s novým čidlem pro vario?
No, uvidíme. Nápad je to zajímavý a pokud budou ceny z pohledu českého modeláře přijatelné, tak by to nemuselo být špatné. Dost lidí dá přednost si něco koupit a mít to hned, než na to měsíc čekat...
Když už tě tu mám na drátě, tak jeden OT: Nevíš jak to vypadá s novým čidlem pro vario?
Muzes mi rict, kde jsi nasel onen eshop (ja o zadnem nevim)? Mam k jistemu cloveku ve FrSky blizko, proto delam, to co delam... Vario vyzjistim.