Podvodník na RC manii !!!
Re: Podvodník na RC manii !!!
A já tu čet nedávno téma plný hrdinských příspěvků, jak musím dodržet "kupní smlouvu" a prodat stopky za pětikilo , i když maj hodnotu desítku. A když někdo koupil model za 350 kaček, tak zneužil neznalosti prodávajícího nebo je rovnou pitomec.
Pokud to je tak, jak je popsáno, je prodávají podvodník.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Jo no myslím že ZZ byl zrovna zastáncem toho aby dodržel slovo jo ty nárory se nám teda mění
. Vtip je v tom že Zba dostal za 350 kč to co opravdu stojí 350 kč, ale michal prodal za pětikilo věc v hodnotě 10 000. No já jsem názor nezměnil za 350 jsi dostal co v té hodnotě opravdu je, ale na odstoupení od smlouvy by jsi měl mít právo prostě to stornovat třeba se prodejce zmátoří...(Osobně si myslim, že by to prodejce za 350 Kč někomu prodal i kdyby řekl, že je to v tom a tom stavu...)
"Šmirgl to jistí!"
Chápu tvoje rozhořčení , ale ty se raduj , 500 ,- je směšná cena za poučení.
Já takhle naletěl přímo obchodníkovi - teď mám doma nelétající pomník za 18500,- sice vypadá mnohem lépe na pohled , ale sestavit se dal až po dlouhých měsících práce a asi stejně nikdy nepoletí - ten vztek ne a ne zmizet.
Každopádně já se poučil - při koupi levné věci počítám s tím,že může jít z balíku rovnou do popelnice. A pokud kupuju něco za částku kterou prostě v popelnici už nezkousnu - jedu si proto osobně - bez ohledu na vzdálenost (dnes už vím že benzín na moravu vždy vyjde levněji než důvěra "solidnímu hajzlovi" )
.
Já takhle naletěl přímo obchodníkovi - teď mám doma nelétající pomník za 18500,- sice vypadá mnohem lépe na pohled , ale sestavit se dal až po dlouhých měsících práce a asi stejně nikdy nepoletí - ten vztek ne a ne zmizet.
Každopádně já se poučil - při koupi levné věci počítám s tím,že může jít z balíku rovnou do popelnice. A pokud kupuju něco za částku kterou prostě v popelnici už nezkousnu - jedu si proto osobně - bez ohledu na vzdálenost (dnes už vím že benzín na moravu vždy vyjde levněji než důvěra "solidnímu hajzlovi" )
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Ale hoši
.
Je mi z toho celkem smutno jak se tady uživateli Zba někteří snažíte vysvětlit, že je osel a co za 350,- čekal. Jsou takoví modeláři, kteří mají opravdu doma modely, na které nemají místo a zbavují se jich za symbolické až směšné ceny a nespekulují nad tím kolik by se z toho dalo ještě vytřískat nebo někoho vojebat.
Tento model bych se styděl někomu darovat
Prodat toto za cokoliv je zlodějina.
A ještě kecáte o kafkách... Prostě jsou modeláři, kteří mají starý dobrý model, a za pár kaček to prodají někomu s vědomím, že udělají jinému modeláři radost.
Je mi z toho celkem smutno jak se tady uživateli Zba někteří snažíte vysvětlit, že je osel a co za 350,- čekal. Jsou takoví modeláři, kteří mají opravdu doma modely, na které nemají místo a zbavují se jich za symbolické až směšné ceny a nespekulují nad tím kolik by se z toho dalo ještě vytřískat nebo někoho vojebat.
Tento model bych se styděl někomu darovat
A ještě kecáte o kafkách... Prostě jsou modeláři, kteří mají starý dobrý model, a za pár kaček to prodají někomu s vědomím, že udělají jinému modeláři radost.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
AR1 píše:A já tu čet nedávno téma plný hrdinských příspěvků, jak musím dodržet "kupní smlouvu" a prodat stopky za pětikilo , i když maj hodnotu desítku. A když někdo koupil model za 350 kaček, tak zneužil neznalosti prodávajícího nebo je rovnou pitomec.
Nějak ti to nedochází. Někdo nabídnul cosi za nějaké peníze. Někdo jiný to za ně koupil. So far, so good.
Ale, svinstvo je pokud si prodávající uprostřed procesu klidně změní cenu. Navita zase je předpokládat, že za nesmyslnou cenu koupím něco jiného jak nesmysl. Může se podařit, ale taky nemusí a pak je pozdě si stěžovat.
Zkrátka prodávající něco nabízí. Možná seriózně, možná z neznalosti, možná podvodně. A na kupujícím je aby si vybral. Možná to bude dobrý kup, možná ne. Pokud až po koupi začne prodávající měnit podmínky, je hajzlík. Pokud kupující koupil šmejd může ho po dodání rozporovat. Pokud ovšem něco koupil za nesmyslnou cenu a dostane nesmysl, může to buď rozporovat, nebo vyhodit. A pak jde o to, jaká ta cena byla a o co šlo. Buď to stojí za spor a nebo ne. V případě dodání šmejdu je samozřejmě šmejd i prodejce. Ale pokud podmínky nákupu byly podivné, musí kupec krapet hledat zádrhel i ve svém přístupu k obchodu.
Pořád je to o serioznosti a předpokladu. Příliš levný prodej naznačuje, že prodávající o věci buď nic neví, nebo se toho chce zbavit bez ohledu na cenu, nebo vědomě prodává šrot. Příliš levný nákup znamená, že jdu do risku a buď chci oškubat hejla, nebo musím počítat se šmejdem. Pokud jde o cennou věc, stojí za to se potom s prodávajícím tahat. Pokud jde o obnos zvící pár litrů benzínu, tak je asi jednoduší si přiznat, že jsem chtěl s někým vykývat a bylo vykýváno se mnou. A do takových obchodů už nechodit. Nebo do nich chodit s tím, že se třeba někdy podaří a vrátí se mi to. Každého volba. Volba, ne věc na fňukání.
Nějak ti to nedochází. Někdo nabídnul cosi za nějaké peníze. Někdo jiný to za ně koupil. So far, so good.
Ale, svinstvo je pokud si prodávající uprostřed procesu klidně změní cenu. Navita zase je předpokládat, že za nesmyslnou cenu koupím něco jiného jak nesmysl. Může se podařit, ale taky nemusí a pak je pozdě si stěžovat.
Zkrátka prodávající něco nabízí. Možná seriózně, možná z neznalosti, možná podvodně. A na kupujícím je aby si vybral. Možná to bude dobrý kup, možná ne. Pokud až po koupi začne prodávající měnit podmínky, je hajzlík. Pokud kupující koupil šmejd může ho po dodání rozporovat. Pokud ovšem něco koupil za nesmyslnou cenu a dostane nesmysl, může to buď rozporovat, nebo vyhodit. A pak jde o to, jaká ta cena byla a o co šlo. Buď to stojí za spor a nebo ne. V případě dodání šmejdu je samozřejmě šmejd i prodejce. Ale pokud podmínky nákupu byly podivné, musí kupec krapet hledat zádrhel i ve svém přístupu k obchodu.
Pořád je to o serioznosti a předpokladu. Příliš levný prodej naznačuje, že prodávající o věci buď nic neví, nebo se toho chce zbavit bez ohledu na cenu, nebo vědomě prodává šrot. Příliš levný nákup znamená, že jdu do risku a buď chci oškubat hejla, nebo musím počítat se šmejdem. Pokud jde o cennou věc, stojí za to se potom s prodávajícím tahat. Pokud jde o obnos zvící pár litrů benzínu, tak je asi jednoduší si přiznat, že jsem chtěl s někým vykývat a bylo vykýváno se mnou. A do takových obchodů už nechodit. Nebo do nich chodit s tím, že se třeba někdy podaří a vrátí se mi to. Každého volba. Volba, ne věc na fňukání.
Tak ti Zdenku mám pocit, že je tenhle thread krásná sonda do dušiček dnešních peoples
Nechci se zastávat prodávajícího, neznám pozadí a pohnutky, ale kupující je přesný prototip (odrbného dúchodce), viz týden co týden ve zprávách. Je to fakt zarážející naivita chtít (super brus) za 350kč
Jojo ušetřím ať to stojí co to stojí.
Zdzd děkuji za pomoc s vysvětlováním oximoronu dlouho ho nedokázal pochopit.
"Šmirgl to jistí!"
- MarthiR
i kdyby to stálo i 20 korun, prodejce je podvodník, protože záměrně zkreslil informace o stavu zboží. Netuším co tady řešíte 
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
MarthiR píše:i kdyby to stálo i 20 korun, prodejce je podvodník, protože záměrně zkreslil informace o stavu zboží. Netuším co tady řešíte
Nevidím, že by se tu někdo zastával prodejce. Jen vidím komentáře v tom smyslu, že je li nějaká nabídka příliš pěkná na to aby to byla pravda, tak to asi pravda nebude. Trocha kritického myšlení a opatrnosti by mnoha podvodníkům vyrazila zbraně z ruky. O tom to tady je.
Hunger píše:Zdzd děkuji za pomoc s vysvětlováním oximoronu dlouho ho nedokázal pochopit.
??? Nepochopit co? Oximoron? Co to je? Nepletou se ti pojmy s průjmy?
Předně děkuji zdzd za jeho rozepsaný příspěvek, který je tu na místě.Ale také chci upozorni ty jedince, kteří píší, že jsem vůl já a že mi to mělo být hned jasné.Takže.Opravdu si myslíte, že za čínský model s nepoužitelným motorem a vrtulí je 350kč tak nízká cena.Spousta z nás si myslí, že nejcenější je na modeu ta elektronika.Pak si jí vyndá a samotné bublinky prodá za symbolickou cenu.Takže jestli si někdo myslí, že 350kč za toto je dobrá cena nechťi napíše na SZ svou adresu a já mu model za 350kč velice rád zašlu.
Vsechno je to o lidech.
Ja prodaval pres Aukro F6F, dojebany, s natrikrat zlomenym kridlem, ale opraveny. S komplet elektronikou a otlucenou vrtuli. Vse jsem detailne popsal, prodalo se. Kupujici si pro to prijeĺ, nabizel jsem mu predvadecku. Tu nechtel. Pokecali jsme a odvezl si to.
Ja nelhal o stavu a on byl spokojeny. Je to o lidech.
Ja prodaval pres Aukro F6F, dojebany, s natrikrat zlomenym kridlem, ale opraveny. S komplet elektronikou a otlucenou vrtuli. Vse jsem detailne popsal, prodalo se. Kupujici si pro to prijeĺ, nabizel jsem mu predvadecku. Tu nechtel. Pokecali jsme a odvezl si to.
Ja nelhal o stavu a on byl spokojeny. Je to o lidech.
- petrcorrado
- Kontaktovat uživatele:
hmm, je to o lidech, já bych si 2m letadlo za 350,- z druhý ruky a ještě poštou nikdy nekoupil. Ono vůbec, nedávno jsem prodal pár letadel a vždycky osobně, zásadně nic poštou neposílám. Mám za to, že hobby záležitost za smluvní cenu je lepší vyřídit vždy osobně. Pokud je něco daleko, tak to raději oželím.
Co se týče prodávajícího - každej prodávající se snaží co nejméně hanobit svoje zboží, sice je to tenký led, kdy do podvodu je velmi blízko, ale to je úhel pohledu - osobního a na místě. Pak nemůže vzniknout problém.
No nic, chceme si teď pořídit zánovní MB ML, tak se jdu mrknou na tipcars, jestli tam není nějaký za desetinovou cenu, třeba se nějakýmu důchodci válí doma bez užitku....

Co se týče prodávajícího - každej prodávající se snaží co nejméně hanobit svoje zboží, sice je to tenký led, kdy do podvodu je velmi blízko, ale to je úhel pohledu - osobního a na místě. Pak nemůže vzniknout problém.
No nic, chceme si teď pořídit zánovní MB ML, tak se jdu mrknou na tipcars, jestli tam není nějaký za desetinovou cenu, třeba se nějakýmu důchodci válí doma bez užitku....
therccustomjets.cz
customwings.cz
customwings.cz
Bohužel i takový lidi jsou, já osobně kdybych to udělal styděl bys ukazat i na tomto forum
, taky jsem viděl podezřele levné věci, ale nekoupil bych to ani zaboha. I když je pravda že všichni lidi nejsou svině a takovou cenu opravdu dají.