TwinStar II

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
pepin

Re: TwinStar II

#31 Příspěvek od pepin »

Jak jsem to upravil tak to vcelku fungovalo. ,jen by to chtělo trochu vic zvednout ty vyrovnavaci plovačky.
Letově ale znatelně horši než bez uprav. Tak jsem to zkusil sednout s tim na vodu bez uprav a jde to v pohodě.

[youtu_be]http://youtu.be/M2JsGYVmwWY[/youtu_be]
pepin

#32 Příspěvek od pepin »

Večer jsem motory na V kabelu dal na samostane kanaly tak snad zitra zkusim dojezd ke břehu mixem motoru přiřazenem ke směrovce. Ještě by to asi chtělo nějak jinak pořešit nasavani vzduchu štěrbinou před kabinou kudy mi tam šploucha voda.

Po záletu jsem plánoval že dodělam ještě klapky ale asi to nebude potřeba ,zatim se mi přistavaci rychlost zdá v pohodě, zkusil jsem i křidelka nepatrně dolu jako klapky a tendenci vrtnout to nemělo.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od blesk »

Bacha na ten mix ve vzduchu, ze začátku to nic nedělá a potom se nestíháš divit jak se to rychle točí :-D na vodě to funguje perfektně.
pepin

#34 Příspěvek od pepin »

blesk píše:Bacha na ten mix ve vzduchu, ze začátku to nic nedělá a potom se nestíháš divit jak se to rychle točí :-D na vodě to funguje perfektně.

Jooo mam to na přepinači po dosednuti se doplacat ke břehu.
pepin

#35 Příspěvek od pepin »

Mix motoru je na dojezd ke břehu naprosto super. Krásně jde model řídit a jet pomalu.
pepin

#36 Příspěvek od pepin »

66C19C40-39A9-4A1D-9C54-D8169414C6FF.jpeg
Už moc fouká tak vyměnim modely :D
pepin

#37 Příspěvek od pepin »

Nakonec jsem vyměknul a plováky cestou domu koupil, si myslím, že vnoučata spíš ocení starty , přistání a pojíždění po vodě, než jesli s erem zaletím nějakou akrobacii.

Origo plováky Multiplex za cca 2500 kč mi přišlo už opravdu hodně peněz, tak jsem u Domanskýho koupil Hobbyzonácký za 1000kč, to ještě jde a velikostně by to mělo plus mínus odpovídat.

https://www.peckamodel.cz/hobbyzone-plovaky
blesk
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od blesk »

Jako s těma plovákama jsou fakt šáhlí, cena skoro celého letadla...
pepin

#39 Příspěvek od pepin »

blesk píše:Jako s těma plovákama jsou fakt šáhlí, cena skoro celého letadla...

Prodej plovaku asi žádnou firmu moc nevytrhne tak tu cenu i chápu, ale pro čecháčka už opravdu hodně peněz.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od blesk »

Když vezmu že FMS prodává Pipera 1,7 nebo 1,8m plně vybaveného i s plovákama a lyžemi za cca 8tis, tak proti tomu MPX je fakt drahé. Ano, MPX je zavedená značka se super kvalitou, ale popravdě to FMSko mě s tím Piperem překvapilo, lítá líp jak Funcub.
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Yeah »

Hele, dovolim si nesouhlasit. MPX ma svuj elapor i letadla fakt vymazleny, mam a mel jsem nespocet jejich stroju i spoustu jinejch pěn, ale MPX je podle myho fakt jednicka. A za jednicku se proste plati, samotnyho me to stvalo, ale ty prachy fakt nejsou vyhozeny...
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
pepin

#42 Příspěvek od pepin »

Tak uz ma za sebou prvni poctivy start z vody.

Tocil jsem video ze stativu ale jediny co jsem natocil byl muj zadek bo jsem si neuvedomil ze stojim přesně ve smeru startu.

Jen jsem přidal plyn a ostatni už se stalo samo, ale vubec nefoukalo, hladina jako zrcadlo tak až budou vlnky muže byt vše jinak.

Křiž na ty plovaky jsem si udělal vlastni nizky ze smrku balsy a nerez drazu do vypletu kola.
14A7FC08-929B-4011-A823-77B5864E533B.jpeg
Přílohy
473ECBE0-7ADE-4A05-9360-CA71E2C5536D.jpeg
305C9A5B-F2BA-469F-8EB8-966A6AC050F1.jpeg
pepin

#43 Příspěvek od pepin »

Plovakovou verzi s pokorou vzdávám. Při rozjezdu a pojižděni cáká voda od plovaku do vrtulí a od vrtulí ví buh kudy dovnitř do trupu. Větrací dirou vepředu v trupu ne, tu jsem zkusil přelepit.
Možná okolo kabiny, ale prdim na to. Zustávám u varianty suchy start z ruky do vzduchu a přistani na vodu bez plovaku jen pod trupem s lyžinou z epp.
Libor
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Libor »

Však ty plováky měly nohy z drátu. Takhle to máš posazené moc nízko.
pepin

#45 Příspěvek od pepin »

Libor píše:Však ty plováky měly nohy z drátu. Takhle to máš posazené moc nízko.

Zatim jsem nechtěl ten dratovy podvozek vrtat do trupu, ale prdim na to. Sice by to startovalo z vody—— stejně vždy s rizikem že dovnitř nacákala nějaká voda, ale diky narustu vahy a odporu vzduchu už by to bylo tak maximalně na přemet tak by mi s tim zase nebavilo létat. Tak trochu začarovany kruh. Ale hlavně mi vadi to riziko že tam při startu stejně nacaka voda. Občasné hodiny při startu jsou tady u těch prcku celkem běžné. Něco tady na ty plovaky možná dám, ale twinstara nechci rozmetat na vodu v elektronice ledva jsem ho koupil. Na ruce mi to nevadí.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“