Odměrka na epoxid
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odměrka na epoxid
Váhu si koupím tak jako tak ale dík za rady nějak to zkusím, buďto ty štamprdlata nebo uříznout hrdlo a to by bylo úplně nejjednoduší.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
- pert
- Kontaktovat uživatele:
dudaj píše:pert píše:Jestli není jednodužší ta stříkačka, cenově určitě a na váze bych si nelajznul rozdělat +/- 2g.
Možná na míchání většího množství.
XX let mám stejný postup a nikdy se mi nepovedlo aby epoxy nezatvrdlo.
míchám dávky 1g ku 0.4g a žádný problém, ale když se někdo rád patlá se stříkačkou jeho věc.
Není těch 0,4 trochu moc?
Někdo tady psal že je poměr 100:4
Na 10g je to tedy 0,4 a na 1g by to mělo být 0,04g. Nebo se pletu?
To jen aby řeč nestála
Myslím, že se nepleteš. Taky mě to včera trklo, ale neměl jsem chuť hledat epoxyd.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
mluvím o laminačním epoxy tam je poměr 100/40 ale i různé jiné poměry.
Záleží na tom jaký kdo používá epoxy a hlavně jaké tužidlo.
Pro 1200 a tužidlo P11 je poměr 100/6,5 hmotnostních dílů.
Takže se tady plete dost lidí, a ještě pletou ostatní
Záleží na tom jaký kdo používá epoxy a hlavně jaké tužidlo.
Pro 1200 a tužidlo P11 je poměr 100/6,5 hmotnostních dílů.
Takže se tady plete dost lidí, a ještě pletou ostatní
AR1 píše:A pryskyřici přenášíš asi telepaticky, ne? Jinak nechápu, proč by mělo být nabrání pryskyřice pomocí stříkačky patlání. Neznám jednodušší způsob, bez rizika ukápnutí.
Takže 1 stříkačka na pryskyřici, druhá na tužidlo (nebo přesně kapat nepřesně velké kapky)
Pak stříkačky vyčistit nebo vyhodit?
1ml je cca 1g. jakou přesnost a dodržení vlatností epoxydu asi tak bude mít dejme tomu tak 3g rozmíchaného lepidla.
Tomuhle říkám se s tím patlat. Neměl jsem na mysli že jseš ulepenej až za ušima.
Než natáhneš do stříkačky já mám namícháno.
Clapci žijeme v 21 století a technologie pokročily
Definuj velikost kapky, sám si potom odpovíš.
Stříkačku zahodit, to jo. Opravdu jednorázovky 2ml nevymývám. Jinak nevím, jakou máš představu o složitosti natáhnout pryskyřici do stříkačky, kdyř si myslíš, že máš mezitím umícháno, ale řekl bych, že špatnou.
Poměr 2 kapky tužidla na 1ml epoxy je u CHS1200 osvědčený způsob, pokud se ti takto nedaří míchat lepidlo, tak je to tvůj boj. 3g lepidla nechápu, pokud myslíš 3ml, je to 6 kapek tužidla
Stříkačku zahodit, to jo. Opravdu jednorázovky 2ml nevymývám. Jinak nevím, jakou máš představu o složitosti natáhnout pryskyřici do stříkačky, kdyř si myslíš, že máš mezitím umícháno, ale řekl bych, že špatnou.
Poměr 2 kapky tužidla na 1ml epoxy je u CHS1200 osvědčený způsob, pokud se ti takto nedaří míchat lepidlo, tak je to tvůj boj. 3g lepidla nechápu, pokud myslíš 3ml, je to 6 kapek tužidla
Nevím jestli to tu nebylo, tady jsou cejchovaný kalíšky.
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... a-na-epoxy
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... a-na-epoxy
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXK360&P=7
používám to roky, zaschlý epoxyd z toho lehce vymáčkneš a jedeš znova, když ti nějakej praskne o nic nejde za tu cenu.
používám to roky, zaschlý epoxyd z toho lehce vymáčkneš a jedeš znova, když ti nějakej praskne o nic nejde za tu cenu.
AR1 píše:Definuj velikost kapky, sám si potom odpovíš.
S mícháním epoxydu fakt nebojuju
S tou rychlostí představu samozřejmě mám, míchal jsem takhle epoxy před 10 rokama asi tak 20 let
Neříkám, že to není nemožné 1ml/2kapky.
Poměr u 1200 je 100/6,5 hmotnostních dílů.
Sám jsem se přesvědčil, že přesnost tohoto poměru není nijak kritická.
Ale uznejte, že s váhou na setiny gramu je to sranda.
Položím nádobku na váhu, vytaruju.
Špachtličkou naberu pryskyřici,
dovážím kapátkem s tvrdidlem.
A je to přesné tak jak je přesná váha.
Poměr u 1200 je 100/6,5 hmotnostních dílů.
Sám jsem se přesvědčil, že přesnost tohoto poměru není nijak kritická.
Ale uznejte, že s váhou na setiny gramu je to sranda.
Položím nádobku na váhu, vytaruju.
Špachtličkou naberu pryskyřici,
dovážím kapátkem s tvrdidlem.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
A abych do toho vnesl ještě větší chaos tak napíšu, že velikost kapky není vždy stejná:) ... liší se podle toho z čeho ji odkapávám. Z kapátka dodaného v sadě s epoxi je to v pohodě, ale párkrát jsem použil skleněnou pipetu, která měla vytažen konec opravdu do špičky a pak jsem dlouho řešil proč mi epoxi nevytuhnul ................. a tak mám dneska váhu 
kombat na kopci i s motory :-)
Victronix píše:....
Presneji receno jak dobra je jeji linearita :-)
Protoze se odmeruje pomer slozek, mohla by klidne ukazovat treba 60% oproti realu, ale pokud bude mit linearitu v cajku, ten pomer mezi slozkami bude OK.
jyrry.webnode.cz
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
dudaj píše:AR1 píše:A pryskyřici přenášíš asi telepaticky, ne? Jinak nechápu, proč by mělo být nabrání pryskyřice pomocí stříkačky patlání. Neznám jednodušší způsob, bez rizika ukápnutí.
Pak stříkačky vyčistit nebo vyhodit?
Vyhodit klidně, u nás stojí 1,5,-Kč tak to mě snad nezabije, míchám málo nikdy toho nemíchám moc tak si jich koupím pár desítek a budu je házet do koše, není to tak neekonomické jak se zdá tak se s tím čistit nebudu.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
-
Curtiss
- Kontaktovat uživatele:
Tak teď ještě já
Používám stejnou metodu, jako AR1 s tím rozdílem, že používám 20ml stříkačku, u níž mám odříznutý celý předek. Pak jednoduše vtáhnu píst do stříkačky tak daleko, jak je třeba, naměřím množství pryskyřice, přidám tvrdidlo, rozmíchám, zalepím co ptřebuji, zbytek lepidla vytlačím ven do nějakého hadříku, stříkačku otřu a mám ji připravenou na další použití. Jedna 20 ml stříkačka vydží několik let běžného lepení. Mám samozřejmě na mysli Epoxy chs 1200, a běžné lepení, ne nějaký laminování 2m křídla
Používám stejnou metodu, jako AR1 s tím rozdílem, že používám 20ml stříkačku, u níž mám odříznutý celý předek. Pak jednoduše vtáhnu píst do stříkačky tak daleko, jak je třeba, naměřím množství pryskyřice, přidám tvrdidlo, rozmíchám, zalepím co ptřebuji, zbytek lepidla vytlačím ven do nějakého hadříku, stříkačku otřu a mám ji připravenou na další použití. Jedna 20 ml stříkačka vydží několik let běžného lepení. Mám samozřejmě na mysli Epoxy chs 1200, a běžné lepení, ne nějaký laminování 2m křídla
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
Já mám 5 ml to vymývat opravdu nebudu, to bude lítat do koše, bude to znít jako že jsem postiženej ale uříznout hrdlo mě nenapadlo