Výběr vysílačky STARÝ

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr vysílačky

#31 Příspěvek od Kuba78 »

centusak píše:
marek 480 píše:Já uz lítám rok ale chci si koupit nevé letadlo něco lepšího a prvávě si chcu koupit vysílačku protože ta setovka asi nebude nejlepší. Tet budu lítat s nějakým modelem né moc těžkým nařízení ale něco už živějšího bude to teprv muj druhej ale potom bych chtěl lítat akrobaty .

Člověče tak nějak ti nerozumím .... asi si to zadám do překladače Google.
:cry:

umim trochu svahilsky, pokusim se o preklad.
Dobry den. Jiz rok letam RC modely. Chci si koupit novy aeroplan, jenze nemam vysilacku, jen setovku kterou sem ziskal k tomu modelu co nyni letam. Nejsem spokojen s touto vysilackou (= vubec nevim co vse obnasi porizeni nove vysilacky)
Myslim ze setove letadlo jiz ovladam, proto chci nove letadlo. Nevim jake. Ale aby se to snadno ridilo ale chci zkusit nejakou mensi akro (= vnutne mi nejaky zacatecnicky hornoplosnik z EPP s kridelky).
Az se s tim naucim (=roztriskam a opravim to tolikrat, ze uz to nebude opravitelne) stoupne mi sebevedomi natolik ze si poridim RC akrobat, tedy nova vysilacka musi splnit naroky na rizeni RC akrobatu.

zaver - vysvetlete mi jaky si mam koupit levny 6kanal.
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od vojta mansfeld »

Taky uvažuju nad vysílačem, už jsem tady jedno vlákno měl ale nebylo nic platné, mám stejnou hranici 5000,- a uvažuju nad:
novou Hitec Eclipse 7
použitou Futabou T-8J
použitou Graupner MX-16 Hott
použitou Hitec Aurora 9
použitou Futabou FF-7
použitou Spektrum DX-8
(jiný použitý vysílač, FC-16? ale na 2,4 ghz)
nebo snad T9X??

Chci létat asi všechny tipy letadel, ale vrtulníky neplánuju, vysílač má mít minimálně 7 kanálů, telemetrii-sílu signálu, stav aku v letadle, potom takové ty funkce co mají všechny-stopky, mixy...
U Aurory 9 se mi opravdu hodně líbí 5 volně přiřaditelných mixů, přiřaditelná tlačítka, velký display atd., jsem k ní zatím nejblíž, v bazarech jich je spousta, nová je moc drahá tak použitou, má i levné příjmače. Vím že MX-16 má skoro to samé jako Aurora ale ta cena příjmačů je opravdu někde jinde, u Spektrumu jsem slyšel že jsou poruchové, mají rušeí atd. T9X si asi kupovat nebudu, chci něco na co se můžu opravdu spolehnout. Vím že Futaby jsou kvalitní ale nějak pořád víc se přikláním k Auroře... Je to asi i věc vzhledu ale celkově to nastavitelné menu co jsem o ní slyšel je hodně přizpůsobitelná... Nejspíš si koupím tu ale poraďte mi prosím, cenou by to nemělo jít výš, použité vysílačce se nebráním, radši lepší použitou než obyčejnou novou...
Naposledy upravil(a) vojta mansfeld dne úte 01.01.2013 11:30, celkem upraveno 1 x.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od jyrry »

MX-16 jedine Hott a tu bazarovou asi tezko sezenes, je to dost nove a kdo to proda po chvili pouzivani za levno...
Pouzitou Eclipse (ne tu Pro), naroubovat ASSAN nebo FrSky, soft Palik* a mas celkem programove slusne radio s vysokou spolehlivosti a levnymi prijimaci, v pripade FrSky i s jakousi telemetrii (mam a letam 2 Eclipse (ne Pro) s obema systemy, tak si nevymyslim, nevarim z vody)

* soft Palik - http://jiri.palik.sweb.cz/ a v navodu najdes co vsechno je v novem softu
jyrry.webnode.cz
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od vojta mansfeld »

Aha, tak já právě myslel tu PRO ale to je jedno, pořád mi přijde lepší si koupit použitou Auroru, ono použitá Aurora vyjde na stejný peníze jako nová Eclipse (cca. 4500,-) a myslím že je to víc než slušný rádio pro moje potřeby a za ty peníze který do toho chci dát... Jinak děkuju za radu.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Woita »

S Aurorou jsem už druhý rok maximálně spokojený, ale jestli máš natvrdo pořadavek Síla signálu, tak ta tam (snad zatím?) není. Třeba to tam (doufám) časem bude, s každým novým firmwarem to vylepšujou. Mockrát jsem do Hitecu psal, i na wishlist na RCgroups s tímto požadavkem, ale ta indikace síly signálu tam prostě pořád není - jen síla signálu družic pro GPS, ale to je celkem zbytečné. Taky mi hodně dlouho chybělo Vario, ale to už zaplaťbůh je k dispozici.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od vojta mansfeld »

Woita píše:jestli máš natvrdo pořadavek Síla signálu, tak ta tam není.

No tak to já spíš jen pro klid, když už jsem dost daleko od sebe tak se začínám bát abych neztratil signál :D ale co jsem slyšel tak to dosáhne dál než kam člověk vidí takže bych si měl pak místo nějaké pokročilé telemetrie pořídit spíš brýle na dálku :D tak asi půjdu do Aurory, je i hodně rozšířená mezi modeláři tak to špatná volba nebude... Nějaké další názory?
JMalik

#37 Příspěvek od JMalik »

vojta mansfeld píše:Taky uvažuju nad vysílačem, už jsem tady jedno vlákno měl ale nebylo nic platné, mám stejnou hranici 5000,- a uvažuju nad:
novou Hitec Eclipse 7
použitou Futabou T-8J
použitou Hitec Aurora 9
použitou Futabou FF-7
použitou Spektrum DX-8
nebo snad T9X??

Chci létat asi všechny tipy letadel, ale vrtulníky neplánuju, vysílač má mít minimálně 7 kanálů, telemetrii-sílu signálu, stav aku v letadle...........

Při Tvých požadavcích předloženém výpisu to máš dost jednoduché.
- kupovat dnes novou Eclipse je dost na zvážení, současné TX mají podstatně lepší soft.
- Futabu T-8J Ti rozhodně nedoporučuji, přečti si dobře její popis
- MX - 16 Hott je celkem solidní volba
- Aurora taky
- Futabu FF-7 ne, nic to neumí
- Spektrum ? I s tím se létá

Pokud chceš létat všechno (větroně), tak si dobře zvaž počet kanálů, protože těch osm, devět je naprosté minimum a nemuselo by Ti to stačit.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od vojta mansfeld »

No tak na víc kanálů pochybuju že za tu cenu něco seženu, jinak si myslím že těch 9 mi dost dobře stačí (do začátků) nechci létat žádné složité větroně, asi nejvíc mě táhnou letadla typu Piper nebo cessna ale chtěl jsem tím říct že to neznamená že občas s nějakým tím větroněm létat nebudu ale ne žádný složitý, měl jsem limit 7 kanálů (směr., výš., mot., křid., klapky, a dvě další funkce-např. pumovnice, vypínatelný vlečný háček nebo osvětlení, atd.) 7 kanálů by mi stačilo ale přesto ta Eclipse 7 mi přijde taková nesladká neslaná, hlavně co jsem viděl ten display tak ty znaky co tam je než rozluštíte Vám model spadne :D je takový malý atd., komfort rozhodně vede Aurora a vzhledem k tomu že stojí stejně jako nová Eclipse (já nevidím problém v tom kupovat použité věci) tak si myslím že není co řešit, a když se mi podařilo nasyslovat těch 5 táců s mým kapesným tak si je chci aspoň pořádně užít, u eclipse se bojím že bych jí musel brzy vyměnit :( Aurora mi přijde jako výhodná investice do budoucna, nevím, možná máte jiný názor tak napište proč se mýlím :)
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od vojta mansfeld »

JMalik píše:
vojta mansfeld píše:Taky uvažuju nad vysílačem, už jsem tady jedno vlákno měl ale nebylo nic platné, mám stejnou hranici 5000,- a uvažuju nad:
novou Hitec Eclipse 7
použitou Futabou T-8J
použitou Hitec Aurora 9
použitou Futabou FF-7
použitou Spektrum DX-8
nebo snad T9X??

Chci létat asi všechny tipy letadel, ale vrtulníky neplánuju, vysílač má mít minimálně 7 kanálů, telemetrii-sílu signálu, stav aku v letadle...........

Při Tvých požadavcích předloženém výpisu to máš dost jednoduché.
- kupovat dnes novou Eclipse je dost na zvážení, současné TX mají podstatně lepší soft.
- Futabu T-8J Ti rozhodně nedoporučuji, přečti si dobře její popis
- MX - 16 Hott je celkem solidní volba
- Aurora taky
- Futabu FF-7 ne, nic to neumí
- Spektrum ? I s tím se létá

Pokud chceš létat všechno (větroně), tak si dobře zvaž počet kanálů, protože těch osm, devět je naprosté minimum a nemuselo by Ti to stačit.

Jinak já teda jsem nepochopil jak jste to myslel s tou eclipse, myslel jste to tak že eclipse má dobrý nebo špatný soft? Ale to že třeba Aurora má vlastně přiředitelné menu podle uživatele by ovládání i s lepším softem nového rádia si myslím vynahradilo... Mýlím se? Dále jak to tu bylo tak je to pravda, MX-16 použitou těžko seženu, a potom Spektrum, tím že i s tím se létá jste myslel že to jde ale aurora je lepší? Nezlobte se za mojí nechápavost, já v tom jen chci mít opravdu jasno.
JMalik

#40 Příspěvek od JMalik »

vojta mansfeld píše:Jinak já teda jsem nepochopil jak jste to myslel s tou eclipse, myslel jste to tak že eclipse má dobrý nebo špatný soft? Ale to že třeba Aurora má vlastně přiředitelné menu podle uživatele by ovládání i s lepším softem nového rádia si myslím vynahradilo... Mýlím se? Dále jak to tu bylo tak je to pravda, MX-16 použitou těžko seženu, a potom Spektrum, tím že i s tím se létá jste myslel že to jde ale aurora je lepší? Nezlobte se za mojí nechápavost, já v tom jen chci mít opravdu jasno.

Eclipse nemá dobrý soft a neřeší to kompletně ani ten soft od Palika.
Aurora je jedno z možných řešení, přečti si tady o tom něco ve vlákně o tomhle TX.
MX-16Hott je dost nový TX, nevím, jak snadno to bude dostupné jeté.
Spektrum se normálně létá, já osobně bych do toho nešel.
Nová čtrnáctikanálová Futaba s telemetrií by ideálně splňovala Tvé požadavky na funkce a telemetri, ale je mimo Tvůj cenový limit a jetou jí zatím prakticky neseženeš.
Prostě TX kolem osmi, devíti kanálů je hodně o kompromisech, protože už vyžaduješ funkce, kde narazíš na limity a samozřejmě od toho požaduješ něco jiného než od základních začátečnických TX.
Pokud na to máš cca 5 tisíc, budeš muset zvolit něco z toho o čem uvažuješ a jenom čekat až se to za tu cenu v bezvadném stavu objeví někde v nabídce.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Woita
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Woita »

Tady jeden zdejší RCManiak prodává A9 i s přijímačem, kufrem, přijímačem a HPP-22 (to je fajn věc):
viewtopic.php?f=98&t=54841
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od vojta mansfeld »

Takže z toho co tu zatím bylo napsáno usuzuji Auroru, teda jak jsem psal použitou, zrovna teď jsem jí viděl za 4700,- v dobrém stavu ale nebudu si jí kupovat úplně teď hned. Nechci tu rozpoutávat válku mezi těmi co jí mají a těmi kterým se nelíbí ale co říkáte na T9X, asi se jí nedá věři natolik aby se mohla dát do modelu za několik tisíc, nehledně na nevyčíslitelnou hodnotu práce a na to že padající model je přece jen zbraň co? Já jsem jí teda po chvíli zavrhl no ale stejně mě to trochu vrtá hlavou...
A proč byste nešel do spektrum, já jí teda taky nechci, i proto že je horší a dražší (mýma očima horší) ale přesto v tom chci mít jasno.
Naposledy upravil(a) vojta mansfeld dne úte 01.01.2013 18:36, celkem upraveno 1 x.
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od vojta mansfeld »

Woita píše:Tady jeden zdejší RCManiak prodává A9 i s přijímačem, kufrem, přijímačem a HPP-22 (to je fajn věc):
viewtopic.php?f=98&t=54841

Viděl jsem ale přeci jen bych se prostě chtěl dostat pod 5000,- :D
JMalik

#44 Příspěvek od JMalik »

vojta mansfeld píše: ............T9X..................

Kdybych pádloval v penězích, přehazoval to vidlema z jedné hromady na druhou, tak bych Ti předvedl, že s tím budu řídit éro za 100k.
Protože si ale vydělávám peníze prací, kam musím dost pravidelně docházet a usilovně pracovat, tak jsem tuhle možnost zavrhnul.
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od vojta mansfeld »

JMalik píše:
vojta mansfeld píše: ............T9X..................

Kdybych pádloval v penězích, přehazoval to vidlema z jedné hromady na druhou, tak bych Ti předvedl, že s tím budu řídit éro za 100k.
Protože si ale vydělávám peníze prací, kam musím dost pravidelně docházet a usilovně pracovat, tak jsem tuhle možnost zavrhnul.

Aha takže nespolehlivá...
Zamčeno

Zpět na „Výběr vysílače“