Obal na přenášení 3m větroně

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomashr

Re: Obal na přenášení 3m větroně

#31 Příspěvek od tomashr »

Murmandam píše:A co zkusit rybářský obal na pruty?http://www.usumce.cz/chub-pouzdro-na-pruty-super-deluxe-12ft-rod-holdall.html

Zkoušel jsi nějaký konkrétní anebo je to jen takový "výkřik do prázdna"?
Já jsem totiž aktivní rybář a nenapadá mě, že bych potkal futrál na pruty, který by byl pro větší RC větroň vysloveně vhodný - moc nesedí šířka, často jsou tam rozšíření na naviják, které na modely nepotřebujeme atd.

Netroufám si vyloučit, že by se něco použitelného našlo, ale pokud ano, tak to bude spíš v oblasti obalů pro závodní rybařinu jako jsou tzv. "obaly na děličku", viz třeba http://www.tropicliberec.cz/pouzdra-na- ... am-mivardi anebo na tzv. "match pruty", které už nebývají zas tak extra levné.
Když si vezmu, že profesionální obal přímo na model třeba od Vladimira - http://www.hyperflight.co.uk/products.a ... glider-bag vyjde na něco přes 2000, tak mi nepřijde laborování s rybářskými v cenách tak od 1200 nahoru jako zas tak atraktivní.
M1
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od M1 »

Murmandam píše:A co zkusit rybářský obal na pruty?http://www.usumce.cz/chub-pouzdro-na-pruty-super-deluxe-12ft-rod-holdall.html

...no vidíš, to vypadá taky zajímavě, něco takovýho s vnitřníma přepážkama pro křídla bych si představoval, muselo by se to ale vidět in natura :wink:
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
M1
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od M1 »

...Tome, je mě jasný, že když jezdíš na soutěže, třeba se 3-mi, 4-mi větroni, tak to bude problém to do toho auta nacpat nějak tak pokupě, já mám taky Fabku kombika, ale to není muj případ, já převážím jen jedno éro, tak chci jít tou cestou nějakýho šikovnýho polstrovanýho vaku :wink:
JETI DC-16
tomashr

#34 Příspěvek od tomashr »

Proti vaku celkem nic nemám, sám uvažuji o něčem, jako je ten od Vladimira, na který jsem dal odkaz.
Pochybnosti mám spíš o té pevné papírové krabici, tam prostě v autě u dost modelů narazíte i s jedním :-(
M1
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od M1 »

tomashr píše:Proti vaku celkem nic nemám, sám uvažuji o něčem, jako je ten od Vladimira, na který jsem dal odkaz.
Pochybnosti mám spíš o té pevné papírové krabici, tam prostě v autě u dost modelů narazíte i s jedním :-(

...no já už u 3m Vikinga na kterého čekám taky nechci jít do tý krabici (tu jsem si dělal na 2m éro, je to sice velice bytelný, ale i poměrně těžký). No uvidíme po těch Vánocích, když mě něco zaujme z těch vaků co uvidím na vlastní vočka, tak dám vědět :wink:
JETI DC-16
M1
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od M1 »

V-tail sailplane bag - no něco takovýho si nechat ušít u Koeniga v Plzni
Přílohy
4677974_orig.jpg
JETI DC-16
tomashr

#37 Příspěvek od tomashr »

Popravdě jsem asi před hodinou neměl co dělat a tak jsem pro zajímavost poslal na Koeniga odkaz na tu tašku ud Vladimira http://www.hyperflight.co.uk/products.a ... glider-bag , ať napíší, zda to dokážou a za kolik.
Nechám se překvapit, pokud by dali nějakou zajímavou nabídku, tak to možná zkusím. Nejde jen o cenu, těch v přepočtu cca 2350 bych za to klidně dal, problém je ale v tom, že Hyperflight má na tohle už poměrně vysoké poštovné, což to znatelně zdraží. Občas to jde sehnat i napřímo, třeba se domluvit s někým na mezinárodních závodech, nicméně kdyby byla "domácí alternativa", tak to zkusím.

Nechám se překvapit, co odepíše...
M1
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od M1 »

...noooo tak to jsem taky zvědavej, dej pak vědět, do toho bych šel taky ;-)
JETI DC-16
rumcajs

#39 Příspěvek od rumcajs »

Ondro, Sharon má 3-dílné křídlo, centroplán je 1200mm, stejně jako trup. Nevíš, jestli je má Valenta skladem a co stojí?...Děkuji za info..

Dále mě zajímá přepravní taška na 3m Ceres s motýlem...ta červená brašna od M1 je super.. pokud něco zjistíte, kde to koupit, prosím o info....

Jinak cena do 2500,- je myslím dobrá.. na to kolik stojí celé letadlo... a nejvíce se letadlo poškodí při přenášení z garáže do auta
kovaco

#40 Příspěvek od kovaco »

Když máš 3-dílné křídlo a v těchto rozměrech, tak to bude v pohodě. Je to fakt supr přepravní obal a když koukám na to, co tady dávají kluci do fooooora, tak si myslím, že s poštovním a dalšími úpravami to bude mnohem dražší, nežli od Valenty. U něj to vyjde do 3kkč. Já tam měl slevu, protože už to bylo použitý a bral jsem to společně s RAYem X. Na Volcano používám obal na snowboard a zatím to je OK. Mezi křídla dávám molitanové obdélníky a trup mám uchycený vně na obalu. Jestli se mi bude hooooodně chtít, nafotím to, ale až v sobotu. Tak vydržte.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
M1
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od M1 »

...no nejvíc problematická část u Vikinga i Cerese na přenášení bude holt ten motýl, který se vpodstatě nedemontuje, asi by bylo nejlepší mít ten trup nahoře jako na tý fotce (motýl bude orientovanej dolu jako střecha) a ne na straně jako třeba u těch Vladimírovejch obalů na křížový ocasy, který jsou skladnější
JETI DC-16
kovaco

#42 Příspěvek od kovaco »

Marku, na to Véčko to bude vždy o držku. Prostě to budeš vozit v obalech jako Dalibor. Žádná bedna, nebo to co mám od Valenty. Ještě je řešení dát to na gumicuk (přední a zadní madla) a tam to nacpat. Tak to taky vozím, myslím Volcano a to je skoro o metr větší jako Vikouš a vozím to v Peugeotku 206.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
M1
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od M1 »

kovaco píše:Když máš 3-dílné křídlo a v těchto rozměrech, tak to bude v pohodě. Je to fakt supr přepravní obal a když koukám na to, co tady dávají kluci do fooooora, tak si myslím, že s poštovním a dalšími úpravami to bude mnohem dražší, nežli od Valenty. U něj to vyjde do 3kkč. Já tam měl slevu, protože už to bylo použitý a bral jsem to společně s RAYem X. Na Volcano používám obal na snowboard a zatím to je OK. Mezi křídla dávám molitanové obdélníky a trup mám uchycený vně na obalu. Jestli se mi bude hooooodně chtít, nafotím to, ale až v sobotu. Tak vydržte.

...nafoť to Ondro ;-). Ale 3 táci za obal by se mně už fakt dávat nechtělo, když třeba ten značkovej Vladimir's bag stojí kolem 2.300,-, tak myslim, že v tý Plzni by to klidně do 2 tisíc zmákli, v podstatě je to i cena velmi slušných snowboard obalů od K2, který se polsrtrovaný pohybujou kolem 1600,- ;-)
JETI DC-16
M1
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od M1 »

kovaco píše:Marku, na to Véčko to bude vždy o držku. Prostě to budeš vozit v obalech jako Dalibor. Žádná bedna, nebo to co mám od Valenty. Ještě je řešení dát to na gumicuk (přední a zadní madla) a tam to nacpat. Tak to taky vozím, myslím Volcano a to je skoro o metr větší jako Vikouš a vozím to v Peugeotku 206.

...jo, jo ten gumicuk u stropu je Ondro super nápad ;-). Jinak já to samozřejmě v těch Sodomkáckejch obalech jako Dalibor budu mít taky ( včetně trupu), jak jsem psal, ten vak chci hlavně kvůli skladování aby se na to neprášilo a přenášení z a do auta, někdy holt plocha na lítání nemusí bejt vedle auta ;-)
JETI DC-16
rumcajs

#45 Příspěvek od rumcajs »

Ondro... obal jsem viděl u Valenty, když jsem si bral Sharona... mel tenkrát jeden kus pro sebe...
Byl opravdu pěkně udělaný a letadlo je v něm dostatečně ochráněné. Údajně se do něho vejdou i dva modely...

M1
Jinak Cerese mám taky ve futrálech, ale na letiště jezdím někdy na kole, tak by se hodil futrál jako batoh.. pokud to v Plzni jsou schopni ušít...hlásil bych se taky.. On Viking bude hodně podobný myslím
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“