Guardian 2D/3D stabilizace

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

Re: Guardian 2D/3D stabilizace

#31 Příspěvek od Pucmeloud »

Serva nejsou specifikována...cokoliv.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Dejfak »

Guardian je super, teď jsem to testoval na deskovém akrobatu a super. Je to pro staršího pána jako taková záchrana.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Pucmeloud »

Jsem rád, že tu kde kdo napíše, jak je spokojený, ale že by někdo odpověďel na předešlé dotazy...asi žádný zkušenější pilot to ještě netestoval. Ono to vždycky bude nějak fungovat, bohužel většina ale neví proč a jak :roll:
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Dejfak »

Ono je vše popsané v manuálu
Co je důležité na připojení
Připojit kablíky VOP,SOP,KRIDÉLKA a MOD
Na Gain se vyprdni.
Mod musí být na kalibraci na 3polohový přepínač, po ni to můžeš dát na dvoupolohový a zapínat a vypínat jeden z režimů. Tedy nejčastěji 2D. V 2D režimu nefunguje SOP
Dobré je to dát třeba do nějakého plackoleta a ozkoušet to venku. A nelaborovat s tím na stole. Nastavit poťákama správné výchilky a doladit to na louce. Jak se s tím takto seznámíš můžeš to dát s malíma výchilkama do éra co potřebuješ a tam už bueš vědět co a jak s čím hýbnout. Ta jednotka funguje hned po vybalení. Jestli ti na tom zlobí serva zkus jiná. Ale mě to funguje na všech co jsem doma měl. Tak to kdyžtak vrátit přes PC do továrního nastavení a musí to fungovat. Hlavně nezapomenout na kalibraci.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Pucmeloud »

Dejfaku,tak toto je naprosto zásadní informace: V 2D režimu nefunguje SOP !!! Díky, to jsem nevěděl a to mě trápilo (v návodu jsem to asi přehlídl). Ptal jsem se tu na to, ale kromě Tebe mi nikdo neodpověděl (dokonce ani u Hořejšího mi to neřekli !!!!!) Takže díky, to je dobrá informace.
Jinak relativní polalost serv jsem pořešil nastavením frekvence pro serva: je tam implicitně nastaveno 50Hz pro analogy, ale já mám digitály. Tak jsem nastavil 200Hz a ejhle, fungují o poznaní svižněji.
Petlok

#36 Příspěvek od Petlok »

No nevím, ale odkud, pánové, berete jistotu, že ve 2D módu nefunguje směrovka? Ta přece musí fungovat jak "na knipl", tak i stabiliziovaná Guardianem ...
Z manuálu:
"Subrežim 2D Heading Hold Submode
V subrežimu 2D Heading Lock udržuje Guardian směr letu. Páka křidélek musí být nehybná, v neutrálu. Když pákou pohnete, model reaguje běžným způsobem. Po přesunutí páky do neutrálu se udržení směru letu opět aktivuje.
Automatická koordinace zatáček
Pokud je tato funkce povolena, Guardian řídí směrovku tak, aby v zatáčce nedocházelo ke změnám výšky. Během zatáčky s náklonem se nastavení směrovky koriguje tak, aby model letěl ve stálé výšce."
Podotýkám ovšem, že jsem si "hrál" s Guardianem zatím opravdu jen v dílně a stále čekám na vhodné počasí...
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Dejfak »

Ne v 2D opravdu směrovka nefunguje. Tedy funguje na knipl. Ale Guard do ni během letu nezasahuje. Vše se kompenzuje křidélky.
Petlok

#38 Příspěvek od Petlok »

Ahoj, Dejfaku. Patrně jsme si dost dobře nerozumněli. Při letu a při zásahu pouze do křidélek asi opravdu směrovka nic zásadního dělat nebude. Zkus ale načíst polohu (třeba na stole) a pak ručně pootočit model kolem svislé osy - bez dotyku vysílače. Směrovka se bude vychylovat (ve 2D režimu) tak, aby vyrovnala směr zpět. Guardian mám v původním natavení režimů.
Jirka M

#39 Příspěvek od Jirka M »

Petlok: Mě to funguje přesně tak, jak to popisuješ ty, akorát tu koordinaci zatáček mám vypnutou. A to, že Guardian ve 2D režimu neřídí směrovku je nesmysl, docela mě "Dejfak" vyplašil, tak jsem to hned znovu vyzkoušel, páč jsem si nebyl jistej :D
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Dejfak »

Tak to je zvláštní, testoval jsem to několikrát a jsem přesvědčen že směrovka nefunguje. Samozřejmně jestli to jde vám tak to tak bude a máte pravdu vy. Za což se všem omlouvám.
Když mám zapnutý 2D režim a otočím s letadlem tak se směrovka nehýbe ale hýbou se mi křidélka. Takhle by to vypadalo že mám přehozené kanály Přitom mám vše nastavené jak má být. A při přidání Gain na křidélkách se přidávají křidélka. Tím chci říct že mám vše správně. A ve vzduchu to letí při bočáku jak po provázku.
Schválně to zkusím dát na tovární nastavení a znovu se v tom povrtat.
Takže se ještě jednou omlouvám za klamnou informaci.
Jirka M

#41 Příspěvek od Jirka M »

A nemáš třeba ten potencoimetr Yaw, nastaven v nule, nebo jen s malým ziskem? Pak by se směrovka nehýbala vůbec, nebo jen nezřetelně. V manuálu je obrázkový návod, jakým směrem se mají hýbat kormidla při správném nastavení Guardianu, platí to pro oba režimy (2D/3D) stejně. Pohyb směrovky je uveden také, ale nemrská ssebou tak živě, jako křidélka, toť moje dosavadní postřehy, naživo jsem s tím ještě neletěl...
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Dejfak »

To mám naplno. No jak budu mít čas mrknu na to.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Dejfak »

Tak jsem tam šoupnul baterky a zkusilto.
Směrovka opravdu funguje, ale jinak než by se zdálo.
Funguje tehdy pokud éro hodím do nožáku. Pokud s ním otáčím na stole tak se nehne. A otáčením na stole to kompenzují křidélka. Přitom křidélka reagují jak mají. Toto jsem přehlédl a vycházel jsem z toho že to nefunguje. Když jsem ladil křidélka tak jsem sledoval křidélka a né směrovku. Zkusím to připíchnout na PC a kouknout co jsem tam vše nastavil. Na druhou stranu mi to tak vyhovuje, nebo spíš jsem to takhle naladil a na FPV mi to přijde nejvhodnější. Jeden zdejší kolega mi tu radil s nastavením a já to pak doladil ke své spokojenosti.
Vím že mi ten tovární setup nevyhovoval na FPV.
Tohle to mi to dělá http://vimeo.com/63479966
FeriGGGG

#44 Příspěvek od FeriGGGG »

:idea: treba v guardianovi nastavit automatic turn coordination na minimum, a nebude sa to spravat cudne :!:
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od davelbc »

již tu podobná otázka padla, ale zkusím to... mám podobný problém jako měl kolega s nastavením přepínání režimů do vysílače. rozdíl je jen v tom, že já mám pouze optica. zná někdo možnost jak to nastavit, nebo odkaz někam kde se to konkrétně pro toto rádio řeší? nebo mi někdo dokáže rovnou říct ať se o to nesnažím, poněvadž to u tohoto rádia nejde. za odpo díky moc!
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“