Moc jsem s nima nenalítal, buď není počasí, nebo se v poslední době věnuju stavbě nové coptery, kde už mám FPV vybavení přemontované. Na ní to pak už pofrčí o sto šest.
Co jsem zatím zjistil:
Celkově jsem hodně spokojený. Udělal jsem několik letů, sám bych se zatím bál, takže vždy s "kopilotem" za prdelí, tj. kamarád mi říká, jak jsem vysoko, jak jsem natočený atd. Čisté FPV je hodně drsná věc, zvlášť když člověk nemá plnohodnotné OSD, včetně vylítané kapacity baterek, výšky, atd atd.
Druhý způsob jsem provozoval více, a to je když sám řídím klasicky podle očí, a kamarád má brýle a kochá se. V tom případě druhý pozorovatel s FPV je vždy nadšen, všichni prohlašují že je to jako pohled z letadla, některým se dělá trochu blbě na blití

Jeden kopilot si byl tak jistý, že mě nutil lítat dost daleko, že prý mě bezpečně povede. Sám pilot vrtulníků i letadel, věděl co a jak, ale já se daleko bál. Už jsem neviděl jak jsem otočený a kopilot mě naváděl "...pomalu směrovkou doprava, teď dopředu, trochu nahoru, ..."
Poznatky: Nikdo nepotřebuje dioptrické vložky. Kdo blbě vidí na blízko (brýle na čtení), nemá problém, obraz je zdánlivě vzdálen několik metrů. Kdo má brýle na dálku (a je bez nich schopen koukat na 3 metry), taky bez problémů. Mě nejvíce vadí, že absolutně ostrý obraz je jen cca na 50% obrazovky, a to ve středu, kdežto u okrajů je již mírně rozostřený. Když začnu brýlemi posouvat a lovit ty okraje, tak ostře vidím i v těch okrajích. Můžu se tak podívat úplně doprava nebo doleva atd. Ale nikdy nedokážu absolutně ostře vidět celý rozsah displeje. Možná kdybych měl jiné oči (nějak vypouklé jako žába nebo co), tak bych měl ostrou celou plochu?
Spustil jsem i trochu omezené OSD, výšku, napětí, proud, vylítanou kapacitu, výška, rychlost, šipka Home, atd:
http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=19482Písmena jsou dobře čitelná, je to použitelné a o hodně lepší než bez OSD.
No ale teď na nové copteře to budu předělávat na jiné OSD, mám tam desku APM a k té se hodí kvůli jednoduchosti propojení minim OSD, tak na něj přejdu, funkce to má podobné, ale líp se mi to bude připojovat k řídicí jednotce.
Další zkušenost: Originální baterka je 2s tuším 1100 mAh. Tato nebyla, tak jsem si udělal vlastní, 2s 600 mAh, kterou jsem měl v šuplíku. Je menší a lehčí a kapacita dostačuje na dost dlouho, nikdy jsem jí nevylítal.
Brýle se mi nemlží. Fakt ale je, že ještě nebyly žádný vedra

Na FPV používám minikamerku Sony, jednu z těch lepších. Obraz je fajn, dobře se vyrovnává s přechody světlo/stín.
Na FPV kamerku nepoužívám žádný gimbal, a při řízení je nepříjemné, že když letím dopředu, coptera se sklopí a já čumím do země. Naopak při couvání čumím do nebe. Toto velmi zhoršuje orientaci. Myslím že na pohodové lítání by byl gimbal fajn, stačil by i nějaký jednoosý (náklony do stran mi nijak nevadí).
Antény mám takové ty kloboučky "jetelový lístek", nikdy jsem se nedostal tak daleko, že bych ztrácel signál (několik set metrů O.K.). Se standardními pendreky se po pár desítkách metrů signál horšil, s těmi jsem raději nikdy neletěl.
Takže celkově za mě palec nahoru, vlastně nedokážu na nich najít skoro žádný zápor, snad trochu to rozostření u krajů, ale není to nijak zásadní. Když si to uvědomím, tak když člověk čumí před sebe, tak vlastně ostrý má taky jen určitý prostor přímo před sebou, a u krajů, to co vnímá periferně, taky není 100% zaostřené. Každý si to může zkusit...
Suma sumárum spokojenost velká, a určitě stojí za to to vyzkoušet. Kdo na to máte chuť a máte zrovna rozbité prasátko s mincema, hurá do toho! Já nelituju.

FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz