Bakalářská práce stavba konstukce kvadrocopteru na 3D tis.

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

Re: Bakalářská práce stavba konstukce kvadrocopteru na 3D ti

#31 Příspěvek od Milan Nes »

honza1989 píše:uchyceni jsem myslel přes 4 šrouby ..dno toho dutého válce provrtat..to snad je možné!

http://www.modelmania.cz/index.php?page ... U3XzAwNQ==

takže třeba tenhle uchytit pomocí šroubů zespod...kolem nechat 1-2mm místa aby se mohl točit to by šlo !?

hlavně podle konkrétního motoru máš konkrétní rozteče ... optimální je tohle dělat až budeš mít jasno jak to osadíš a co je jak velké ... stejně tak celý rám ... ideálně na komponenty udělat

krásně můžeš udělat i lože na regly atp když máš 3d tiskárnu ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
slimr

#32 Příspěvek od slimr »

vem si inspiraci z quadcoptery Jinak tohle tisknout na 3D tiskárně my připadá jako ztráta času, i s ohledem na to, že až s tím řízneš o zem budeš tisknout znova. Počítej, pokud nemáš přistup k maxi tiskárně tak jsi omezen na tisknutelnou plochu cca 18x18cm a tohle monstrum tisknout je docela umění:-D. Jinak přemýšlej i o vrstvení aby to drželo v namáhaném směru. A taky plast neumí tiskárna nanášet do vzduchu. Teda moznost použít raft, což tisk samozřejmě prodlouží. Takže až zjistíš jak dlouho to tiskneš a kolik plastu a Tvého času je fuč, tak použiješ třeba hotové profily z hobbymarketu. :razz:
Turnigy 9x MOD1, frsky na displej. Qadcoptr na megapirateNG v 2.9 R7, crius AIOP v.2+3DR+GPS+sonar
honza1989

#33 Příspěvek od honza1989 »

slimr píše:vem si inspiraci z quadcoptery Jinak tohle tisknout na 3D tiskárně my připadá jako ztráta času, i s ohledem na to, že až s tím řízneš o zem budeš tisknout znova. Počítej, pokud nemáš přistup k maxi tiskárně tak jsi omezen na tisknutelnou plochu cca 18x18cm a tohle monstrum tisknout je docela umění:-D. Jinak přemýšlej i o vrstvení aby to drželo v namáhaném směru. A taky plast neumí tiskárna nanášet do vzduchu. Teda moznost použít raft, což tisk samozřejmě prodlouží. Takže až zjistíš jak dlouho to tiskneš a kolik plastu a Tvého času je fuč, tak použiješ třeba hotové profily z hobbymarketu. :razz:

díky za shrnutí problému... nicméně nenacházím ve tvém příspěvku nic co by mi mělo pomoci... :roll:
mutomas

#34 Příspěvek od mutomas »

Můj projekt Hexacoptery s GoPro kamerou, tisknuto pomocí 3D tiskárny RepRap :-))

http://youtu.be/93h9z1WvItE
honza1989

#35 Příspěvek od honza1989 »

Já si pro inspiraci koupil AR Drone 2..chtěl bych všechny jeho nosné díly vytisknout a možna trochu doladit na 3D tiskárně. No, uvídíme jak to půjde. :)
Sofin

#36 Příspěvek od Sofin »

honza1989 píše:Já si pro inspiraci koupil AR Drone 2..chtěl bych všechny jeho nosné díly vytisknout a možna trochu doladit na 3D tiskárně. No, uvídíme jak to půjde. :)

Kdybych měl k dispozici 3D tiskárnu, tak se vykašlu na kopírování něčeho co už existuje a rozhodně bych si to udělal podle sebe :wink:
JohnyzPodoli

#37 Příspěvek od JohnyzPodoli »

Tiskl jsem si oktokoptéru ;-) ...
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4890035942913.1073741865.1658172883&type=1&l=64beb54ddd

Po cca 3/4 roce létání a poučení co jde a co nejde stavím nový vrtulník. Rozhodně zde nějaký plast bude, ale výrazně to redukuji ;-) Plast, aby byl dostatečně pevný, je i relativně těžký - nesmí se uplně šetřit. Paradoxně duralové komponenty vycházejí lehčí, při lepší pevnosti ;-)
johny107

#38 Příspěvek od johny107 »

Jee to si ty Jarda Syrovy,co mu v Krkonosich uletela hexa s Gopro na palube
a pristala 5 km od Teba na koncaru vysokeho stromu?
honza1989

#39 Příspěvek od honza1989 »

Ahoj. Tak opět začínám stavět kvadrocopteru 3D tiskem.. Má někdo nějaké nové zkušenosti s tímto projektem? :) Případně byl by někdo ochoten mi pomoci při stavbě z okolí Brna?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“