Kde se smí létat

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pepiks

Re: Kde se smí létat

#31 Příspěvek od Pepiks »

Zdarec modeláři. Máme to štěstí, že můžem létat na letišti Czech heaven v Budkovicích u Ivančic které vybudoval za podpory EU Honza Dašovský.Létá se podle řádu a nemá vliv na blízké vojenské letiště.
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od thegrid »

kope: no právě proto když jsem viděl poprvé ta letadla, tak už se bojím tam chodit, nechceš někdy tam zajít společně pokecat a třeba polítat? (tedy pod tím kopcem raději už)
www.quadcopter.8u.cz -popis stavby quadrokoptéry
mnov

#33 Příspěvek od mnov »

Jsem taky z okolí uvedeného letiště a nechápu proč s copterem musíš jít zrovna do blízkosti letiště Letňany. :?: Já toto sice nelítám, ale v Ďáblickém háji jsem viděl, že tam s tím bez problémů poletují. Je to sice určitě CTR Ruzyně, ale létají tak, že to nevadí.
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od thegrid »

mnov píše:Jsem taky z okolí uvedeného letiště a nechápu proč s copterem musíš jít zrovna do blízkosti letiště Letňany. :?: Já toto sice nelítám, ale v Ďáblickém háji jsem viděl, že tam s tím bez problémů poletují. Je to sice určitě CTR Ruzyně, ale létají tak, že to nevadí.

Jasně, dyď píšu, že už tam na kopeček nahoru nepůjdu. Najdu jiný plac.
kope
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od kope »

thegrid píše:kope: no právě proto když jsem viděl poprvé ta letadla, tak už se bojím tam chodit, nechceš někdy tam zajít společně pokecat a třeba polítat? (tedy pod tím kopcem raději už)

Člověče, já teď zrovna nemám nic, s čím by se tam dalo lítat. S větroněm se tam nedá a EPP fokker teď nemá motor. Ale potkat se tam někdy můžem, to jo.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od thegrid »

OK, tak až to budeš mít ready, tak můžeš napsat SZ. Jsem ze Střížkova, tak to tam mám kousek.
mnov

#37 Příspěvek od mnov »

thegrid píše: Jsem ze Střížkova, tak to tam mám kousek.

Tak to máš do Ďáblic stejně daleko jako na letňanské letiště. Tady je spoustu prostorů, kde se dá s uvedeným modelem v pohodě lítat. :)
JMalik

#38 Příspěvek od JMalik »

Pepiks píše:Zdarec modeláři. Máme to štěstí, že můžem létat na letišti Czech heaven v Budkovicích u Ivančic které vybudoval za podpory EU Honza Dašovský.Létá se podle řádu a nemá vliv na blízké vojenské letiště.

To není o štěstí, pozeptej se na to, jak to máte vykomunikované s Náměští. To bylo o tom, že se tomu někdo usilovně věnoval, dohodnul konkrétní podmínky a zatím to nikdo nepo.ral.
(A to EU bych možná radši nechal stranou, protože někteří, kdo neměli ty konexe to komplet zacvakali za své)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Lukas
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Lukas »

JMalik píše:
Pepiks píše:A to EU bych možná radši nechal stranou, protože někteří, kdo neměli ty konexe to komplet zacvakali za své

Já plochu financoval z brigády :D
http://rcmapy.com/?locid=1100
JMalik

#40 Příspěvek od JMalik »

Lukas píše:Já plochu financoval z brigády :D

Tu v Budkovicích nebo v Třinci ? :lol:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
jardah62

#41 Příspěvek od jardah62 »

Pepiks píše:Zdarec modeláři. Máme to štěstí, že můžem létat na letišti Czech heaven v Budkovicích u Ivančic které vybudoval za podpory EU Honza Dašovský.Létá se podle řádu a nemá vliv na blízké vojenské letiště.

A o tom to je. To "podle řádu" znamená, že jste s lidma od "velkých" domluvený nebo máte jakousi rámcovou dohodu nebo jsou pro daný prostor napsaná přesná pravidla. A že to zatím nikdo nepos.al. Bohužel, některá "modelářská" individua nehodlají respektovat nic ke škodě celé modelářské obce. A případné sankce dopadnou daleko víc na ty poctivé než na ně.
Problém je totiž i v případném sankcionování dotyčných prů...ářů. U nás je pro Aeroklub kvůli Ruzyni stanovený výškový strop. Když se onehdá podařilo aeroklubákům tenhle strop větroněm narušit, do vyšetření (kdo to byl, proč,...) byl letový provoz zaražený a dotyčný měl docela problém. V případě zejména divokého modeláře nemají letecké orgány žádný nástroj jak dotyčného usměrnit. Proto případné reakce budou směřovat buď směrem ke známé modelářské komunitě (tj. těch, co lítají podle odsouhlaseného řádu), kde je šance identifikovat a občanskou cestou případně sankcionovat problematického jedince, nebo proti modelářům obecně (to je pro nás ta horší varianta).
Jardah
Pepiks

#42 Příspěvek od Pepiks »

Pravidla pro daný prostor máme. Je omezena výška na 350metrů, chlapi co mají speciály se silnýma motorama a nesplňují hlukový limit mají smůlu ,nesmí se létat nad budovou klubu jelikož jsou tam elektropanely ,je časově omezen provoz motorových modelů kvůli hluku.a na dálku je to neomezeno kdo na co si troufne. Už tam létaly rakušáci se 5 metrovým Concordem.
Lukas
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Lukas »

JMalik píše:
Lukas píše:Já plochu financoval z brigády :D

Tu v Budkovicích nebo v Třinci ? :lol:

Hele není to v Třinci! :lol:

Jen že se nedivím těm problémům. Svou plochu mám k dispozici, na rcmapách uvedenou už asi dva roky. Je tady velký prostor a klid, občasný provoz nikoho neruší (spalováky sem ale nepustím).
Nikdo z modelářů tady nikdy nebyl.

Lukáš
JMalik

#44 Příspěvek od JMalik »

Lukas píše:Nikdo z modelářů tady nikdy nebyl.
Lukáš

Nebyl bych si tak jistý :wink:
Lukas
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Lukas »

Myslím mé letiště, to bych si všim:D

Lukáš
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“