DINGO F3B-E

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrajksner

Re: DINGO F3B-E

#31 Příspěvek od petrajksner »

Když se tu probírá to odtučňování, tak jsem zvědavý jestli se připojí někdo s ještě tučnějším Dingem, než-li je moje :D
Ale co mě trápí není váha, ale prostor vpředu. Špička byla zkrácená kvůli převodovce P32 aby se tam vešla, až jen tak tak aby se tam vše vešlo, kdyby už tenkrát, kdy tato přestavba vznikala, byl k dostání S-NEU 1115/2D/6.7 s převodovkou P29 mohl být čumák cca o1,5cm delší, pohon s převodovkou P29 je cca o 1cm kratší a mě by vzniklo asi 2,5cm docela klíčového místa abych elektriku a vše nějakým způsobem zkůlturnil, na momentální stav nějak hrdý nejsem, ale bohužel nic jiného jsem nedokázal vymyslet tak aby bylo vše nejjednodušší a hlavně funkční.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Milan Nes »

řešili jste někdo při takovéto konverzi odstranění balastní trubky ??

mám tu před sebou trup a sakra nevím jak to tam všechno nacpat :-d
pořád sem nalomen nechat to bez motoru ale kupovat naviják se mi fakt nechce ...

bude to asi pitva jako řemen ... + předělat motýla na serva v něm ...

trochu OT ale mám velmi podobné poletovadlo Dingovi - Tangu
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Dzordzik

#33 Příspěvek od Dzordzik »

Tanga je na elektrifikaci ještě větší masakr než Dingo kvůli menšímu průřezu trupu. Proč nezavoláš Vaškovi a nekoupíš od něj nový trup a máš to bez problémů? Já to tak udělal a byl relativně rychle ...
petrajksner

#34 Příspěvek od petrajksner »

Nevím jak si to myslel Milane s tou balastní trubkou, myslíš jako vyhodit spojku křídla a pak křídla nějak spojit? nebo jsem to špatně pochopil?
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Milan Nes »

petrajksner píše:Nevím jak si to myslel Milane s tou balastní trubkou, myslíš jako vyhodit spojku křídla a pak křídla nějak spojit? nebo jsem to špatně pochopil?

nn Tanga v sobě má v trupu balastní trubku a tu abych to elektrifikoval bych potřeboval vydolovat
SOVA is YouR CO-pilot

Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Milan Nes »

Dzordzik píše:Tanga je na elektrifikaci ještě větší masakr než Dingo kvůli menšímu průřezu trupu. Proč nezavoláš Vaškovi a nekoupíš od něj nový trup a máš to bez problémů? Já to tak udělal a byl relativně rychle ...

já myslel že tangu nedělá Vašek ale Bretamodel - tam sem psal a nic ...

chápu to dobře, že i vy jste museli řezat do motýla a tam dávat serva a nic nebylo z výroby, nebo Dingo to už má ?

a myslel si to tak že jenom opět běžný trup, nebo si myslel že dělá i elektro verzi ?
já že na netu sem dogooglil vše jen ve svahové verzi

díkes
MN
SOVA is YouR CO-pilot

petrajksner

#37 Příspěvek od petrajksner »

Do motýla jsme neřezaly, mám pocit že všichni tři máme serva v trupu v místě za odtokovkou. Já a kolega JOHL máme za odtokovkou v trupu udělaný "montážní" otvor a tudy rveš serva (já je mám vedle sebe) a příjmač.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Milan Nes »

ok díkes, nad tím sem taky uvažoval jako možnost, no je tam sakra málo místa :)
SOVA is YouR CO-pilot

petrajksner

#39 Příspěvek od petrajksner »

Jestli jsem dobře pochopil z fotek, tak u Tanga je balastní trubka v trupu? U Dinga se nakládá balast do spojky křídla.
graup15

#40 Příspěvek od graup15 »

Dingo neexistuje jako elektro-verze. Tzn žádná příprava na cokoli. Vše se musí udělat jinak než u větroň verze. V žádném případě neřezat čumák...využít plnou délku na kužel 30mm!! Serva jsou vždy za odtokovkou a to buď montážní ďoura, nebo držák serv strkaný zepředu trupu a zajištěný šroubky zkrz spodní stranu trupu.
Dingo je gynekologie nejvyššího levelu!!! Ale má výhodu velmi lehkého trupu ..to za prvé a za druhé je to od VV (Vašek Vojtíšek). Kdy křídla dělá Vojtíšek a trupy (možná i Vop) Michal Vágner. Celé to znamená -Top kvalitu.
petrajksner

#41 Příspěvek od petrajksner »

graup15 píše:V žádném případě neřezat čumák...využít plnou délku na kužel 30mm!!

Jojo, kdybych ho měl řezat já, tak tolik asi né, ale majitel přede mnou tam ten motor prostě mít chtěl i s P32 :cry:
A co se týče gynekologie, tak alespoň já za nejvyšší level považuji F5D, naložit to přesně do 1Kg a do těžiště.....
Naposledy upravil(a) petrajksner dne ned 24.03.2013 10:01, celkem upraveno 1 x.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Milan Nes »

petrajksner píše:Jestli jsem dobře pochopil z fotek, tak u Tanga je balastní trubka v trupu? U Dinga se nakládá balast do spojky křídla.

je to tak, jestli sem to pochopil dobře tak u Tanga to je jak do spojky tak do trubky v trupu ...
SOVA is YouR CO-pilot

Dzordzik

#43 Příspěvek od Dzordzik »

Ahoj, promiň, pochopil jsem to tak, že chceš elektrifikovat Dinga a zatím to je Tanga. Je to tak jak píše Dalibor. Jinak pokud už víš jak na to, tak to zase taková gynda není, rozhodně menší než u Tangy nebo Stingera. Tyhle nová Bčka jsou na elektrifikaci podle mě nevhodná. proti tomu je Dingo balada. Srovnej si průřezy a tvar trupu.
Dzordzik

#44 Příspěvek od Dzordzik »

Přesto, že mám LiFe v kabince a nakonec sem tam narval i 150A UIC senzor tam ještě hromada místa zbyla, vešla by se tam třeba GPS:
http://lmk-cmelak.ic.cz/blog/wp-content ... cf3055.jpg

kam to chceš nacpat u Tangy?
http://www.lomcovak.cz/f3b/2k8/8/horice_11.jpg

Už jenom velikost kabinky je o dost menší ...

Lomcovák:
Výhoda při práci v trupu Dinga oproti Tangám je, že si připadám jak ve vyklizeném Z pavilonu na brněnském výstavišti. Neskutečně místa. Spolu s kucháním trubky z trupu si nemyslím, že je to dobrej nápad. Raději si to pořádně promysli a pokud i tak dojdeš k názoru, že to tam dostaneš, tak si nechej odělat od Breťáků nový trup bez trubky.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Milan Nes »

právě kolem toho chodím už týden a pořád víc si říkám že si asi spíš pořídím gumu :-d a bude to primárně na svah, kde to bude pecka
SOVA is YouR CO-pilot

Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“