Výběr nového rádia MX-16 nebo Aurora

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Výběr nového rádia MX-16 nebo Aurora

#31 Příspěvek od JMalik »

Ebon píše:Já bych se přidal také k tomuto tématu, řeším úplně stejné dilema nového radia, jen preferovaná letadla jsou motoráky.
Je tu někdo s dobrou náladou a chutí odpovědět na tisíckrát omílanou otázku, co by z toho volil? Co jsem zde prolezl, tak většina vyzdvihovaných výhod je vztahovaná k větroňům (zejména mixy), ale ty nejsou můj šálek kávy.

xook69 vyzvihl výhody z jeho pohledu pro MX-16, což je můj mírný favorit. Mě by zajímali případné výhody od obhájce Aurory v její prospěch a ještě bych poprosil o detailnější zamyšlení nad telemetrií, kde velmi preferuji krom sledování napájení přijímače také sledování napájení motoru. Ptám se proto, že s telemetrií nemám žádné zkušenosti, ale vidím v ní velmi praktický krok vpřed a rád bych se vyhnul dodatečným krabičkám v letadle. Čím jednoduší, tím lepší (hlavně v tom vidím menší potenciál pro komplikace).
Díky

Zvolil bych si v Tvém případě MX16. Pokud za rok nevyhlásíš, že chceš létat ty velké větroně, tak to bude přiměřená investice a telemetrii to má lepší než Hitec.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Ebon

#32 Příspěvek od Ebon »

Moc děkuji všem. MX-16 začíná vítězit.

Telemetrie zní hodně dobře. Pokud si mohu navolit hlášky až v případě překročení navolených hodnot, tak to je přesně to, co hledám. Chtěl bych hlídat sílu signálu, napětí přijímače a napětí aku pro motor. Pro tyhle tři základní funkce budu potřebovat nějaká další čidla, nebo modul? Nebo už to zvládá přijímač? Můžete mi je případně nalinkovat?
Je ještě nějaká důležitá funkce, kterou bych měl sledovat? Případně dá se to potom nějak vyexportovat do PC a znázornit průběh třeba nějakým grafem?

Mohu se optat co je Vario? Nejsem si jistý, ale to měří jen stoupání a klesání?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od jyrry »

Ebon píše:.... sílu signálu, napětí přijímače a napětí aku pro motor. Pro tyhle tři základní funkce budu potřebovat nějaká další čidla, nebo modul?....

http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... ul-2-4S-XH
Tohle potrebujes pro sledovani napeti pohonnych aku. Napeti prijimace a kvalita prenosu jsou v prijimaci integrovane. Momentalne letam v motoracich jen na toto (pohonne aku) a staci mi to. Pokud ti prijimac napaji BEC, nema to cenu sledovat, porad je to stejne a v pripade poruchy BECu je to pak uz stejne jedno...
Vario ti dava udaj o aktualni vysce (oproti mistu startu) a jejich zmenach - stoupani nebo klesani (pipani nebo bzuceni podle rychlosti).
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od jyrry »

jo, zaznam letovych dat - kdyz si aktivujes timer na sledovani letoveho casu a mas ve vysilaci microSD kartu, loguje se ti cely let, vsechny dostupne udaje. Po letu si je muzes v PC prohlednout.
jyrry.webnode.cz
Ebon

#35 Příspěvek od Ebon »

jyrry: tak to je super! Moc díky za vyčerpávající info. Už se těším, až se s tím začnu trápit naživo. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“