František Koudelka píše:... bohuzel se obcas stava i neco podobneho ze strany zakaznika, a to vetsinou ze mechanik opravi neco vepredu a zakaznik je za pet minut zpatky ze mu vzadu neco boucha a ze to pred tim nedelalo ze mu ukradl nejakou soucastku a dal mu tam starou a podobne

to je pak taky problem

Mám podobnej zážitek. Loni mi začala téct vodní pumpa, samozřejmě načala rozvoďák, takže to jelo do servisu na plaťáku. Ale protože má můj motor dva rozvoďáky (Volvo 850 tdi, motor z produkce Audi), kdy jeden točí vačkama a tou vodní pumpou a na druhé straně motoru druhý točí vstřikovacím čerpadlem, nezdálo se mi nutné měnit oba, byť mě servisák přesvědčoval, že by to bylo lepší a kdyby ten druhej prasknul, tak to nepojede a může se podělat čerpadlo (teoreticky snad jen kdyby se ten řemen dobře namotal) a tak podobně. Ale řemen by relativně novej a ve slušném stavu, tak jsem si stál za svým a neměnil.
Vyměnili vodní pumpu a ten jeden (hlavní) řemen, auto jelo, trochu někde uniká voda, ale zase až tak moc to neprožívám, stane se, jednou za měsíc doleju, kdyby z toho auta vždycky tekla jen voda... Co se ale začalo dít asi tak po čtrnácti dnech - začala mi utíkat nafta z čerpadla. Nejdřív po kapkách, pak čůrkem - před opravou žádný problém. Volám do servisu, jestli s tím něco náhodou nedělali a odpověď byla "vidíte, já vám říkal, že se vám na té pumpě něco posere". Zvláštní náhoda. Zajel jsem ke známému do garáže, víko pumpy jsme dotáhli (je tam speciál hlava jednoho šroubu, holt Bosch), přetěsnili a od té doby ani kapka.
No a jako perlička - to auto během výměny vodní pumpy (trvala skoro týden) najelo asi 280 kilometrů. Možná bych se toho ani nevšimnul, kdyby ho aspoň dotankovali, ale vrátili mi ho skoro suché, byl jsem rád, že jsem dojel k pumpě... O tom, co všechno mi na autě začalo fungovat nějak jinak ani nemluvím (jako třeba že mi přestal naprosto a úplně fungovat stěrač na levém světle, předtím chodil, ale ony jsou funkční stěrače světel na stará Volva mírně nedostatkové zboží), ale bohužel důkazy nemám, jen paměť a tu podivnou náhodu - servis byl obecně docela doporučovanej, tak jsem si nedělal dokumentaci před předáním auta. A to jsem jim tam ještě přiblble nechal pětikilo od cesty, dal bych si pár facek...
No chybama se člověk učí, dneska jezdím jinam, za poloviční cenu a s maximální spokojeností.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...