Nejlepší letecký simulátor
Re: Nejlepší letecký simulátor
Jde mi o to, abych se naucil, jak se pouziva palubni pocitac a k cemu jsou vsechny cudliky atd. Ale ne abych to musel googlit, ale abych se to postupem casu treba v misich naucil.Zaroven si chci take zalitat a nenechavat to na autopilotovi, proto ta grafika.Flight simulator x mam original, ale grafika neni zdaleka takova, jako v odkazu na video.Chapu to dobre, ze ty addony jsou neco jako patche a nahraje se tim treba nejaka scenerie s lepsi grafikou?Diky
Určitě se dají oba simy poladit, fsx je asi známější, existuje pro něj plno různých doplňků, jak placených tak i zdarma. Dokonce existuje možnost zobrazit na zemi google mapy. Jediný problém je, že už zastaral a dál se nevyvíjí, což je škoda. Zato X-plane se stále vyvíjí, a přímo na jejich stránkách se tvrdí, že je vhodný i pro reálné piloty.
Nikde jsem se ale nedočetl, že by tyto dva simulátory využívali fyzikální vlastnosti chování letadel na základě grafické karty, ta je zodpovědná pouze za rendering.
Nikde jsem se ale nedočetl, že by tyto dva simulátory využívali fyzikální vlastnosti chování letadel na základě grafické karty, ta je zodpovědná pouze za rendering.
Zba píše:Jde mi o to, abych se naucil, jak se pouziva palubni pocitac a k cemu jsou vsechny cudliky atd. Ale ne abych to musel googlit, ale abych se to postupem casu treba v misich naucil.Zaroven si chci take zalitat a nenechavat to na autopilotovi, proto ta grafika.Flight simulator x mam original, ale grafika neni zdaleka takova, jako v odkazu na video.Chapu to dobre, ze ty addony jsou neco jako patche a nahraje se tim treba nejaka scenerie s lepsi grafikou?Diky
V tom případě jdi do FSX, sežeň si lepší addon typu PMDG 737NGX nebo PMDG 747, nedávno vyšel velký update pro Aeroosft Airbus X (Extented verze) a to už je slušná simulace A320, momentálně s ní létám pořád. Ještě si přečti něco o VATSIMU a pak se zaregistruj na naše forum. Nejdřív si projdi stránky a hlavně wikipedii, která je na webu.
http://www.vacc-cz.org/
Neboj se ptát, stačí se na forum zaregistrovat. Hodně štěstí a třeba se brzy potkáme na frekvenci.
Swift II | T9X(OpenTX)
Tak tedy ještě jednou - ale jinak. Pokud se chceš stát profesionálním dopravním pilotem, vykašli se na všechny simulátory. Ty potřebuješ odlítat kvalifikace PPL, potom CPL a pak (snad) můžeš uvažovat o ATPL. Mezi tím si přidáš kvalifikace IFR, VFR noc a vícemotorová letadla.
Až sem budeš potřebovat přibližně 1 milon korun (minimálně) a 1-2 roky lítání.
Simulátor ti sice přinese nějký nácvik postupů, ale k ničemu ti to stejně nebude - musíš to fyzicky odlítat a nikdo ti neodpustí ani minutu.
Je to tak, že buď do toho tyhle prachy vrazíš a budeš doopravdy lítat, nebo je do toho nevrazíš a budeš "lítat" jen na simulátoru (= budeš si hrát na lítání).
Ale pak jsou velmi nerelevatní řeči o tom, jak to myslíš s lítáním vážně. To opravdu není o simulátoru.
Simulátor ti sice přinese nějký nácvik postupů, ale k ničemu ti to stejně nebude - musíš to fyzicky odlítat a nikdo ti neodpustí ani minutu.
Je to tak, že buď do toho tyhle prachy vrazíš a budeš doopravdy lítat, nebo je do toho nevrazíš a budeš "lítat" jen na simulátoru (= budeš si hrát na lítání).
Ale pak jsou velmi nerelevatní řeči o tom, jak to myslíš s lítáním vážně. To opravdu není o simulátoru.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC
Nejlepší věci na světě nejsou věci.
Nejlepší věci na světě nejsou věci.
Hledej FS Global. Např. na www.highinthesky.cz
Hmm teď jsem se tam koukal a myslel jsem, že už nic nemůže X-planu konkurovat a hle, další sim, určený převážně reálným pilotům: Elite Pilot Core v8.
Hmm teď jsem se tam koukal a myslel jsem, že už nic nemůže X-planu konkurovat a hle, další sim, určený převážně reálným pilotům: Elite Pilot Core v8.
vaio píše:Tak tedy ještě jednou - ale jinak. Pokud se chceš stát profesionálním dopravním pilotem, vykašli se na všechny simulátory. Ty potřebuješ odlítat kvalifikace PPL, potom CPL a pak (snad) můžeš uvažovat o ATPL. Mezi tím si přidáš kvalifikace IFR, VFR noc a vícemotorová letadla.
Je to tak, ale proč se postupy nenaučit na simulátoru? Já vím, že do reálného výcviku mu to bude k ničemu, ale aspoň bude něco umět (jen tak pro sebe). Taky tu hraje roli věk tazatele a jeho zdravotní stav. Bohužel, když má někdo problém třeba s očima, má problém s létáním... pak už nezbývá nic jiného, než simulátor. Hlavně je to zábava a jako ztrátu času bych to určitě nebral (pokud zrovna nezačínám na VŠ a musím se učit, abych mohl dělat reálný výcvik a ne na simlátoru).
Swift II | T9X(OpenTX)
Pokud vím, Libor Kolman se tím dost hraje. Tak se koukni na jeho Web http://www.kolmanl.info/index.php?show=FSIM, případne se spoj s ním. 
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Kuba5 píše:...
Hlavně je to zábava a jako ztrátu času bych to určitě nebral (pokud zrovna nezačínám na VŠ a musím se učit, abych mohl dělat reálný výcvik a ne na simlátoru).
Souhlasím.
I modelaření, sportování a nakonec i trávení času při kompu v diskusi je mnohými lidmi považováno za ztrátu času.
Pro mne je zase ztrátou času koukání na TV nebo vysedávání v hospodě a pro jiného to není.
Takže já každé volnočasové aktivitě, která rozvíjí tělo i ducha, a tedy i simulátorům, fandím
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Takže takhle. Mám zakopen flight simulator x a chci se nějak naučit to vše ovládat (řekněme nejrozšířenější letadlo 737 nebo třeba 747). Co musím postahovat, koupit sehnatpro to abych se to pořádně naučil¨. A co jsou k sakru ty addony?
K tomu létání. Nějaký sólo piloťáky si dělat nechci, raději si to nechám na tu školu. Probíral jsem to jednou na fóru a je to dobrá cesta. kdybych lítal ještě před školou, ničem by to nepřidalo, prý spíše naopak : Musel bych se odnaučit staré návyky a naučit nové.
K tomu létání. Nějaký sólo piloťáky si dělat nechci, raději si to nechám na tu školu. Probíral jsem to jednou na fóru a je to dobrá cesta. kdybych lítal ještě před školou, ničem by to nepřidalo, prý spíše naopak : Musel bych se odnaučit staré návyky a naučit nové.
Zba píše:Takže takhle. Mám zakopen flight simulator x a chci se nějak naučit to vše ovládat (řekněme nejrozšířenější letadlo 737 nebo třeba 747). Co musím postahovat, koupit sehnatpro to abych se to pořádně naučil¨. A co jsou k sakru ty addony?
Addony jsou přidavné letadla, scenerie atd. Bavíme se teď ale o letadlech. Pokud chceš lítat s 737, tak si kup nebo sežeň PMDG 737NGX. Potom se podívej na vacc-cz wiki nebo na forum a dozvíš se, jak začít.
Swift II | T9X(OpenTX)
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Roky mam obidva FSX a x-plane 9, nedavno som kupil x plane 10 a som silne sklamany, co sa tyka grafiky a hardwarovej narocnosti.
Takze fsx a nasledujuce doplnky pre VFR
FS GLOBAL 2010 elevacne data
Ultimate terrain X EU, USA
Ground Enviroment X
Real enviroment X
Takze fsx a nasledujuce doplnky pre VFR
FS GLOBAL 2010 elevacne data
Ultimate terrain X EU, USA
Ground Enviroment X
Real enviroment X
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
- Xenomorfus
ja vam reknu, panove, jste stejne blazni
. kdyz sem videl kamose, jak na simulatoru jen 40 minut dela predletovou pripravu, planuje trasu, zadava frekvence a ostatni nezbytnosti, tak klobouk dolu. ja s litanim skoncil u F-16 na 286-ce pod MS-DOS
. Smekam pred vama az k zemi.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Xenomorfus píše:ja vam reknu, panove, jste stejne blazni. kdyz sem videl kamose, jak na simulatoru jen 40 minut dela predletovou pripravu, planuje trasu, zadava frekvence a ostatni nezbytnosti, tak klobouk dolu. ja s litanim skoncil u F-16 na 286-ce pod MS-DOS
. Smekam pred vama az k zemi.
Ano, o tomhle to právě je. Chápu, že to někoho nemusí bavit, ale třeba já mám vždycky radost, když přistanu a podívám se na let na vataware (vatsim statistiky). Sice to jsou jen virtuální nalétáné hodiny a zkušenosti, ale to mi vůbec nevadí.
Swift II | T9X(OpenTX)
- Zwobot
- Kontaktovat uživatele:
A co teprve addon od Project Tupolev T154M. Tam jen 40minut trvá než nastartuješ a prohřeješ motory
Následně 40minut až hodinu na datlování do KLN90 seřízení dalších systémů. Když ti po nekonečném čtení manuálu v pdf zahlásí k vzletu připraven tak máš radost takovou jako kdyby jsi vyhrál ve sportce jackpot
To éro mám hned po iFly 737 (měl jsem i PDMG 737NG ale iFly mi příjde lepší) nejraději ale na IVAO bych se s ním bál létat protože ho nemám tak v ruce.
Následně 40minut až hodinu na datlování do KLN90 seřízení dalších systémů. Když ti po nekonečném čtení manuálu v pdf zahlásí k vzletu připraven tak máš radost takovou jako kdyby jsi vyhrál ve sportce jackpot
To éro mám hned po iFly 737 (měl jsem i PDMG 737NG ale iFly mi příjde lepší) nejraději ale na IVAO bych se s ním bál létat protože ho nemám tak v ruce.
..........