Výběr mikrobrusky - Skil, Ferm, Einhell, Extol, DWT, Dremel
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr mikrobrusky - Skil, Ferm, Einhell, Extol, DWT, Dre
to jindraj:
- Doporučuji bez aku, na 220V - s aku jedině jako další doplněk
- Používám Dremel 4tisíce něco? (s LCD displejem, který je samozřejmě celkem k ničemu) . Mám ho vedle stolu neustále připraven, používám celkem často, ale spíše vždy krátce, žádná CNC. Na to, že se k němu chovám bez větších ohledů, drží bez problémů více od roku 2009
- Hřídel jsem za celou dobu snad nepoužil
- Pokud chceš kupovat další příslušenství (úhlový nástavec, stojánek apod.), ber Proxxon nebo Dremel - na ostatní není taková nabídka a nejsou rozměrově kompatibilní
- Dělali jsme s kolegou přímé porovnání s Ferm bruskou - Dremel vyšel lépe, co se týše hluku a vibrací.
- Nešetři na frézkách - sada z Lidlu za 300 Kč na dost věcí stačí, ale pokud potřebuješ uříznout třeba plexi, je třeba jeden kotouček za větší cenu než celá sada
- Doporučuji bez aku, na 220V - s aku jedině jako další doplněk
- Používám Dremel 4tisíce něco? (s LCD displejem, který je samozřejmě celkem k ničemu) . Mám ho vedle stolu neustále připraven, používám celkem často, ale spíše vždy krátce, žádná CNC. Na to, že se k němu chovám bez větších ohledů, drží bez problémů více od roku 2009
- Hřídel jsem za celou dobu snad nepoužil
- Pokud chceš kupovat další příslušenství (úhlový nástavec, stojánek apod.), ber Proxxon nebo Dremel - na ostatní není taková nabídka a nejsou rozměrově kompatibilní
- Dělali jsme s kolegou přímé porovnání s Ferm bruskou - Dremel vyšel lépe, co se týše hluku a vibrací.
- Nešetři na frézkách - sada z Lidlu za 300 Kč na dost věcí stačí, ale pokud potřebuješ uříznout třeba plexi, je třeba jeden kotouček za větší cenu než celá sada
-
Re: Dilema .... mikronářadí
TomasC píše:... Strašně mě vadilo přehazování nástrojů.
Univerzála Dremel (nebo "Dremel" z ebay) jde i na ten Ferm... s kleštinami je to opruz, to souhlasím.
Dobré je mít i jednu akumulátorovku rychlého nasazení - když něco dokuťuji na éru a najednou potřebuji jednu dírku, nechce se mi tahat kabely a ohýbat se k zásuvce...
Jinak měl jsem Ferma, mám Dremel - Tráboš a VW... (BMW ne...) :-)
230V ano, síly není nikdy dost...
jyrry.webnode.cz
Kruciš ty sady Lídlácký koukám pěkně podražily - já je kupoval teda už před x lety a cena tuším 100kč tehdá - a pak ještě tuším v bývalým Plusu? A taky něco kolem 100-110kč. Radek
ICQ 638556901
Mimochodem, zrovínka teď v Lidlu mají toho Einhella - Parkside, bral jsem to do ruky, cloumal vřetenem a vypadá to líp jak ten Extool (a milion dalších nálepek na tom samém jen jinak barevném výlisku).
jyrry.webnode.cz
lidi zatím dík - nějak se s tím i poperu. Všemu rozumím - jen mě překvapuje, jak moc lpíte na tom výkonu. u toho mikronářadí bych čekal spíš zájem na subtilnosti a obratnosti při použití, kam a jak se s tím kdo dostane a řezné a jiné objemové výkony bych nechával na větších verkách. Ale zdá se, že to většina z Vás to opravdu používá jako univerzální nástroj na vše. Tohle ještě budu muset promyslet.
On se ten výkon dá regulovat.Ubrat můžeš vždycky.A tu subtilnost Ti zajistí ohebná hřídel.Bez ní už si to neumím představit.Když nic jiného tak samotná bruska netrpí prachem.Jednou jsem ji zkusil a už nechci jinak. 
Používám aku Dremelku. Dar od ženy k vánocům před pár lety. Pro je mobilita. Proti je, že to je celkem tlusté a také to, že baterka dojde vždy v tu nejnevhodnější chvíli.
Co se výkonu týče, i v návodu píšou, že to řeže otáčkami a ne momentem.
Co se výkonu týče, i v návodu píšou, že to řeže otáčkami a ne momentem.
Ticcino píše:... řeže otáčkami a ne momentem.
Hm, moment se málokdy sleduje, u těchto brustičkovrtaček... Výkon je daný součinem P = Mk * Omega, kde Mk je krouticí moment a Omega je úhlová rychlost (Omega = 2 * pí * otáčky/sec). Takže ona ten moment nějaký mít taky musí... :-)
Často na to nasazuji brusné válečky a při jejich průměru 10 a zvlášť 16mm ten moment prostě potřebují (nakonec v tvrdším materiálu i vrták od 2mm výše také).
http://www.foerch.cz/documents/thumbs/- ... it_0_0.png
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:... v Lidlu mají toho Einhella - Parkside, ....
zajímavé, v akčním letáku to není...
Je to tahle http://www.lidl.de/de/parkside-feinbohr ... 74331-b183 , cena je myslím 699,-Kč.
jyrry.webnode.cz