Výběr mikrobrusky - Skil, Ferm, Einhell, Extol, DWT, Dremel

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr mikrobrusky - Skil, Ferm, Einhell, Extol, DWT, Dre

#31 Příspěvek od Jindra_S »

to jindraj:
- Doporučuji bez aku, na 220V - s aku jedině jako další doplněk
- Používám Dremel 4tisíce něco? (s LCD displejem, který je samozřejmě celkem k ničemu) . Mám ho vedle stolu neustále připraven, používám celkem často, ale spíše vždy krátce, žádná CNC. Na to, že se k němu chovám bez větších ohledů, drží bez problémů více od roku 2009
- Hřídel jsem za celou dobu snad nepoužil
- Pokud chceš kupovat další příslušenství (úhlový nástavec, stojánek apod.), ber Proxxon nebo Dremel - na ostatní není taková nabídka a nejsou rozměrově kompatibilní
- Dělali jsme s kolegou přímé porovnání s Ferm bruskou - Dremel vyšel lépe, co se týše hluku a vibrací.
- Nešetři na frézkách - sada z Lidlu za 300 Kč na dost věcí stačí, ale pokud potřebuješ uříznout třeba plexi, je třeba jeden kotouček za větší cenu než celá sada
-
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Dilema .... mikronářadí

#32 Příspěvek od jyrry »

TomasC píše:... Strašně mě vadilo přehazování nástrojů.

Univerzála Dremel (nebo "Dremel" z ebay) jde i na ten Ferm... s kleštinami je to opruz, to souhlasím.
Dobré je mít i jednu akumulátorovku rychlého nasazení - když něco dokuťuji na éru a najednou potřebuji jednu dírku, nechce se mi tahat kabely a ohýbat se k zásuvce...
Jinak měl jsem Ferma, mám Dremel - Tráboš a VW... (BMW ne...) :-)
230V ano, síly není nikdy dost...
jyrry.webnode.cz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od arda1 »

Kruciš ty sady Lídlácký koukám pěkně podražily - já je kupoval teda už před x lety a cena tuším 100kč tehdá - a pak ještě tuším v bývalým Plusu? A taky něco kolem 100-110kč. Radek
ICQ 638556901
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od jyrry »

Mimochodem, zrovínka teď v Lidlu mají toho Einhella - Parkside, bral jsem to do ruky, cloumal vřetenem a vypadá to líp jak ten Extool (a milion dalších nálepek na tom samém jen jinak barevném výlisku).
jyrry.webnode.cz
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od jindraj »

lidi zatím dík - nějak se s tím i poperu. Všemu rozumím - jen mě překvapuje, jak moc lpíte na tom výkonu. u toho mikronářadí bych čekal spíš zájem na subtilnosti a obratnosti při použití, kam a jak se s tím kdo dostane a řezné a jiné objemové výkony bych nechával na větších verkách. Ale zdá se, že to většina z Vás to opravdu používá jako univerzální nástroj na vše. Tohle ještě budu muset promyslet.
blembondo

#36 Příspěvek od blembondo »

On se ten výkon dá regulovat.Ubrat můžeš vždycky.A tu subtilnost Ti zajistí ohebná hřídel.Bez ní už si to neumím představit.Když nic jiného tak samotná bruska netrpí prachem.Jednou jsem ji zkusil a už nechci jinak. 8)
Ticcino

#37 Příspěvek od Ticcino »

Používám aku Dremelku. Dar od ženy k vánocům před pár lety. Pro je mobilita. Proti je, že to je celkem tlusté a také to, že baterka dojde vždy v tu nejnevhodnější chvíli.
Co se výkonu týče, i v návodu píšou, že to řeže otáčkami a ne momentem.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od jyrry »

Ticcino píše:... řeže otáčkami a ne momentem.

Hm, moment se málokdy sleduje, u těchto brustičkovrtaček... Výkon je daný součinem P = Mk * Omega, kde Mk je krouticí moment a Omega je úhlová rychlost (Omega = 2 * pí * otáčky/sec). Takže ona ten moment nějaký mít taky musí... :-)
Často na to nasazuji brusné válečky a při jejich průměru 10 a zvlášť 16mm ten moment prostě potřebují (nakonec v tvrdším materiálu i vrták od 2mm výše také).
http://www.foerch.cz/documents/thumbs/- ... it_0_0.png
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od jyrry »

jyrry píše:... v Lidlu mají toho Einhella - Parkside, ....

zajímavé, v akčním letáku to není...
Je to tahle http://www.lidl.de/de/parkside-feinbohr ... 74331-b183 , cena je myslím 699,-Kč.
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Dílna“