Jak zabíháte spalovací motory pro Heliny
Re: Jak zabíháte spalovací motory pro Heliny
Aktualizace: 27. dubna 2003
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
shake13 píše:Tak nejak to bude ako pises - nitro je taky div chemie a fyziky, ale funguje
Veru, naozaj je to tak, že čím viac nitra tým lepšie to chladí viď http://cs.wikipedia.org/wiki/Nitromethan, lepšie je to opísane v anglickej http://en.wikipedia.org/wiki/Nitromethane alebo ešte lepšie v ruskej jazykovej verzii http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0% ... 0%B0%D0%BD.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
krtek2k píše:Aktualizace: 27. dubna 2003
Nedalo mi, abych přece jen ještě nezareagoval.
Jj, máš pravdu, ty stránky jsou víc jak 10 let staré.
Ale myslím si, že až na ty uváděné cenové relace (které dnes jsou zcela jinde), většina toho, co je tam napsáno stále platí a je užitečné si to přečíst.
Jen by mě zajímalo, zda ten autor, podle jeho slov odpůrce nitrování, dnes létá na nitro, či nikoliv? Nebo na elektriku a už to neřeší
Mj je to druhá informace v tomhle vláknu, že někdo zabíhá motory na stojanu.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Víťa lítá nitro i elektro, doba se změnila. Změnila se i konstrukce motorů. Dnešní helimotor prostě bez nitra nejede, má větší trysky, jiný kompresní poměr.
Jeden z motorů jsem ve stojanu zabíhal, druhý přímo v heli, oba jely stejně. Nechápu proč se drbat se stojanem atd. Florbaláky na gripy bych rozhodně nedával. Stačí místo nich dát něco jiného, třeba listy.
Jeden z motorů jsem ve stojanu zabíhal, druhý přímo v heli, oba jely stejně. Nechápu proč se drbat se stojanem atd. Florbaláky na gripy bych rozhodně nedával. Stačí místo nich dát něco jiného, třeba listy.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Citace od uživatele VTjr
Zaběhneš jednou a poctivě a pak Ti motor dlouho slouží a už jen do něj leješ palivo. Pokud to odflákneš, tak řešíš furt nějaké problémy a nejezdíš, resp. nelétáš.
Jinak i v elektrice bylo něco "jako" záběh. U LiPol to tolik neplatí, ale kdysi se NiCd články taky musely formovat (dokonce i 20 až 50 cyklů) i když s tím to srovnávat nelze.
A já taky nikoho nepřemlouvám aby se dal na spalováky. Někomu to voní a vzrušuje ho to, jinému neříká nic a pak vidí jen ty nedostatky. Ale i elektrika má své neduhy a kdybychom otevřeli debatu na toto téma, tak by tu byla z toho zbytečná mela. Elektrika má i spoustu výhod, to nepopírám. Přesto je to tak jako s tureckou a instantní kávou. Kdo má rád turka, ten ho pije přes všechny racionální argumenty vyznavačů instatní a filtrované kávy. Já mam rád kávu instantní, ale motory spalovací
Jen když to řve, ječí, rachotí, čoudí, smradí, mastí - to je pro mne ten pravý adrenalin
pro mé uši rajská hudba, pro můj nos opojná vůně paliva a dýmu a krém na ruce
To nepochopíš
[/quote]
Naprosto souhlasím

Zaběhneš jednou a poctivě a pak Ti motor dlouho slouží a už jen do něj leješ palivo. Pokud to odflákneš, tak řešíš furt nějaké problémy a nejezdíš, resp. nelétáš.
Jinak i v elektrice bylo něco "jako" záběh. U LiPol to tolik neplatí, ale kdysi se NiCd články taky musely formovat (dokonce i 20 až 50 cyklů) i když s tím to srovnávat nelze.
A já taky nikoho nepřemlouvám aby se dal na spalováky. Někomu to voní a vzrušuje ho to, jinému neříká nic a pak vidí jen ty nedostatky. Ale i elektrika má své neduhy a kdybychom otevřeli debatu na toto téma, tak by tu byla z toho zbytečná mela. Elektrika má i spoustu výhod, to nepopírám. Přesto je to tak jako s tureckou a instantní kávou. Kdo má rád turka, ten ho pije přes všechny racionální argumenty vyznavačů instatní a filtrované kávy. Já mam rád kávu instantní, ale motory spalovací
Naprosto souhlasím