Hledání vhodného akrobatického letounu

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
SkyLady

#31 Příspěvek od SkyLady »

Hoki píše:
SkyLady píše:
Abu píše:No tak ta lita docela dobre, s Pot 200 ma vykonu tak akorat a hlavne je dobre opravitelna. Po SkyLady to asi bude velikej krok, ale myslim ze zvladnutelnej.

snad jo bude to neco jinyho ale hodne si verim a snad to zvladnu :arrow: ale hlavne nejdrive si musim koupit poradnou vysilacku myslim o optik6 :twisted: ale nejsou finance :cry: bohuzel mi je jen 13 let tak si zadnou brigadou nemuzu prividelat
Nechci se vnucovat, ale když si nebudeš jistej, tak dej vědět a něco s tím provedeme. Sice teď tady mám dva na naučení lítání se Easy Stary, ale čas si udělám.

ja prave hlavne potrebuju nejakej vysilac od Hitecu abych mohl s kamosem (co me uci) propojit ucitel-zak
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Hoki »

Beru zpět a promiň, že jsem se vnucoval. Ale z textu: "ale hodne si verim a snad to zvladnu", to vyznělo, že jdeš do toho záletu sám.
SkyLady

#33 Příspěvek od SkyLady »

Hoki píše:Beru zpět a promiň, že jsem se vnucoval. Ale z textu: "ale hodne si verim a snad to zvladnu", to vyznělo, že jdeš do toho záletu sám.

nemusis se omlouvat me to jako vnucovani neprislo spis jako pomoct zacatecnikoj a toho si vazim 8)
Maverick
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Maverick »

Hele , ja jsem taky zacinal se Sky Lady, no vlastne s Accipiter Badius II, a po tom co zvladnes zakladni prvky jako premet, coz Ladina umi pekne, a vyvrtku a z toho vseho se dostat bez problemu tak bych se nebal neceho vestsiho, bude to stabilnejsi, urcite s tim totiz nebudes litat porad za bezvetri. Taky jsem se bal velkych letadel, ale pokud uletis s prckem, tak ti velke nebude delat velke problemy. ja lital s necim mezi cap 232 a extrou, byl to znameho modelare vlastni model, melo to soumerny profil, rozp. cca 1100 mm siroke kridla a 3,5 s tim na pul plynu litala rychle jako Sky lady, s plnym plynem to bylo obratnejsi ale nezlobilo, pokud nebudes litat nizko nad zemi hned z kraje, a poradne si nastoupas, seznamis se s letadlem tak si myslim ze by nebyl problem zalitat napr. s AMIGO na 3,5ccm Jen si dej pro lasku bozi bacha na prepadavani modelu pred pristanim :-) vic ti toho nereknu, moc toho nevim :-) Maverick
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Hoki »

Já bych to tak růžově neviděl a radši při záletu jakéhokoliv modelu bych byl ve střehu. Zalítl jsem už desítky modelů jiným modelářům, zalítnu s erem na Speed-400 až benziňákem. 15ccm akrobat se zalítává dlouho, i několik týdnů, ale je to pohodovější zalítávání než combat na 3,5ccm. Záleží na praxi a reakcích.
pegas

#36 Příspěvek od pegas »

Hoki píše:Já bych to tak růžově neviděl a radši při záletu jakéhokoliv modelu bych byl ve střehu. Zalítl jsem už desítky modelů jiným modelářům, zalítnu s erem na Speed-400 až benziňákem. 15ccm akrobat se zalítává dlouho, i několik týdnů, ale je to pohodovější zalítávání než combat na 3,5ccm. Záleží na praxi a reakcích.

Moje řeč, já bych už pod deset kubíků nešel. Taky jem lítal se spoustou malých modelů, ale slutečný akrobat musí být větší. ty malé modely jsou jen poletování s křidélky, ale ne akrobacie.
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od RadimHnilica »

pegas píše:
Hoki píše:Já bych to tak růžově neviděl a radši při záletu jakéhokoliv modelu bych byl ve střehu. Zalítl jsem už desítky modelů jiným modelářům, zalítnu s erem na Speed-400 až benziňákem. 15ccm akrobat se zalítává dlouho, i několik týdnů, ale je to pohodovější zalítávání než combat na 3,5ccm. Záleží na praxi a reakcích.

Moje řeč, já bych už pod deset kubíků nešel. Taky jem lítal se spoustou malých modelů, ale slutečný akrobat musí být větší. ty malé modely jsou jen poletování s křidélky, ale ne akrobacie.

Taky jsem si tohle ještě do nedávna myslel. ale když se to udělá lehké s dobrým pl zatížením tak i to malé 1m letadlo dokáže lítat velmi dobře.

třeba tohle.
http://pub.olive.cz/r/tsunami.wmv

měl jsem v ruce mohu posoudit přirovnal bych to vlastnostmi k Toplinovi.
Radim
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Hoki »

TO RadimH.: Jenže on si chce koupit houbu a tys ukázal video zmenšeného F-3A. To se chová líp. I houby umí lítat pomalu, měl jsem jich pár. Jinak u záletu té Extry bych obavy moc neměl, záleží jak bude mít pro začátek jedovaté výchylky.
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od RadimHnilica »

já spíšreagovla na to že letadla pod deítku nelétají dobře akro.
Radim
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Hoki: Podle me houby letaji vetsinou pouze pomalu. Nepocitam vselijake Fun Jety ci Micro-Jety, ale obecne stejne letadlo z EPP bude pomalejsi a hodnejsi nez potazene ci kompozitove.

Tim, ze bude hodnejsi mam na mysli, ze toho vice odpusti - ne ze bude letat hezceji a presneji.
SkyLady

#41 Příspěvek od SkyLady »

tak kdyz me bude bavit akrobacie (skusim s tou EXTROU aircombat) tak si koupim neco vetsiho treba o objemu 10ccm klidne i do 15ccm ale kdyz me to natolik nechitne ta zkusim combat
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Hoki »

To uvidíš časem. Já na svých stránkách otevřeně přiznávám jak jsem dlouho běhal od modelu k modelu, než jsem tak nějak pochopil co chci lítat. Jde o tři základní věci:
- mít to kde skladovat a opravovat
- mít to jak dopravovat na letiště
- mít na to finanční podmínky
han

#43 Příspěvek od han »

Myslím si, že na naučení akrobacie je nejlepší dvojplošník z EPP. Je to levnější - pořizovací náklady i opravy a celkově pomalejší - dostatek času na reakce. Další výhodou je nenáročnost na letiště - dá se s tím lítat kdekoli za barákem. Osobně mám velmi dobré zkušenosti s modelem Shark 1000 od VA model.
Helios 63
Chipmung 70
Parkmaster 3d
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Hoki »

A taky Zoom Zoom a nebo Super Zoom. Vyblbnutí na malém plácku a cvičit kloudnou akrobačku s tím jde taky.
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od bezmozek »

http://www.rcmodel.cz/katalog.php?text= ... etail=3313
Takže christen eagle nebude uplnej propadák? :roll:
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“