V Ostřešanech se dá vidět ledasco. Naštvané páry, které si přijedou zasouložit a zjistí, že tam nějaký blbec lítá s letadýlkem. Pejskaře se psi na volno a parkující přímo na konci asfaltové dráhy (ti tam navíc dojeli, zrovna když jsem byl ve vzduchu!). Kokoty v autech, kteří udělají z čerstvě posekané travnaté části letiště oranici. Nebo třeba sokolníci s dravcem, kteří se přijdou zeptat na toto modelářské letiště, jak dlouho tam asi tak budem, že si potřebují vypustit sokola a on se letadel bojí... Vojenskou policii z přilehlého letiště. Autíčkáře na asfaltové dráze. Lidi, co si tam chtějí pouštět draky. Smažky, co tam jezdí hulit trávu a parkují, kde je napadne. Lidi, kteří tam přijeli pouštět cvičeného papouška .A všichni, možná až na tu VP a papouškáře, tam po sobě nechají bordel. A to přesto, že je tam prázdný sud na odpadky... Takže přistání letadla bez podvozku může skončit třeba na použitém prezervativu.
Jinak nejčastější otázka je, jak vysoko to vyletí. Na tu odpovídám, že tak vysoko, kam vidím. Druhá otázka je spíš konstatování, vypadá to snadně. Na tu odpovídám, taky že je, a nejsnadnější je přistání.
U vrtulníku je to zpravidla sdělení, taky mám doma vrtulník.
U obou kategorií samozřejmě padne dotaz na cenu a následné divení.
P.S. Ještě jsem si vzpomněl na příhodu, kdy kolem mě šel pán s mentálně postiženým klukem a říká: "Lojzíku, podívej letadýlko." A Lojzík neváhal a hrnul se ke mě, že si to taky vyzkouší... Naštěstí jsem se ubránil (ve spolupráci s tím pánem)