Nejneoblibenejsi otazka

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Victronix
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejneoblibenejsi otazka

#31 Příspěvek od Victronix »

jipav píše:Létal jsem s Cesnou-elektro. Jedna mamina v létě na vycházce s dětma, klukovi kolem pěti let: "Bež za pánem, třeba Ti to na chvíli půjčí."

Jo tak to jsem taky zažil. Aby se maminka zbavila už velmi protivnýho synka, tak ho poslala za mnou, aby se mě zeptal jestli mu ten rychlostní člun na vysílačku půjčím. To je hodně drsný.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Zenderat

#32 Příspěvek od Zenderat »

Mě se občas ptají: Jak rychle to létá?
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
zdekar

#33 Příspěvek od zdekar »

Lítalo se s quadrokoptérou na louce, přišel klučina,zapálil si cigáro, a začal povídat...
"Co to je za model? "
- "Quadrakoptéra"
Následovaly otázky jak vysoko, daleko, na co to lítá...
"Mám taky vrtulník, lítal jsem asi 2x... už nelítá"
"Stál mě asi 6 stovek"
- "nj, opravdové vrtulníky začínají tak od 6000 a výš"
Pak už dal celkem pokoj :)

Jinak asi nejděsivější mi přijde situace, kdy lítám na louce, chystám se na přistání a kolem jde chlap volně se psem a pes začne na zemi pronásledovat letadlo ve vzduchu. A chlap na to: "Nebojte, on tomu nic neudělá, on si jen tak hraje" :D
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od vojta mansfeld »

Já se teda úplně nejčastěji setkávám s otázkou babičky když jdu z louky domů-"tak ti to lítalo vojtik?" nebo- "a to máš zas nějaký jiný éro žejo?" nebo když tam jsem s akrobatem tak po příchodu- "proč se ti to takle točilo, to má dělat?" a dostala mě ségra-lítal jsem nad vesnicí a filmoval (kolikrát dost nízko) se šíleně podmotorovaným letadlem, zvednout to byl děs tak jsem to fikal těsně nad střechama a pak když jsem přišel domů tak ségra- hele, málem si nám narazil do baráku! Já: Neboj, měl jsem to pod kontrolou... Ona: Pod jakou? Pod naší? :D :D :D Nebo jak už tady někde zaznělo- ukazoval jsem mamce káčko a ona- a kde to má motor, a já-to je bezmotorový, háže se za konec křídla, mamka- tak já myslela že jsi mi říkal že se to ovládá, a já-no však jo, mamka- a jak teda když to nemá motor? Já: ouuu :cry: marná snaha...
Nebo jsem škrtnul motorákem o strom a nouzově přistál do oranice, nervní k němu doběhl a táta: počkej, můžu si to ještě vyfotit? :D Nebo na vysílači přepínač mixu a máma se snaží přijít na to jak to ovládat- vítězoslavný křik-už vím jak udělat nožák, jak? zmáčkneš tu páčku a ono se to takle vyrovná :)
Nebo asi nejhorší otázka od babičky: a kolik to stojí? a já v duchu- no celou cenu jí neřeknu, chytla by mrtvici tak říkám- tři... bez vysílače... a ona-páni moji! tři stovky za takový letadýlko, to bych za to nedala 8O tak jsem radši mlčel. Nebo nevlastní sourozenci (paka) - a proč to letí na zádech? a ten druhej na to-protože je to akrobat vole!, hele, vono to stojí ve vzduchu, jakto že to nepadá? Já- visim-motor táhne nahoru- on- já myslel že motor je pro let dopředu :|
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Zba
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Zba »

Tak nejcasteji slycham, jak daleko s tim mohu lete.Pak taky , ze to muselo stat hodne atd. Ale nejvic me nastvali dve nevychovyne deti (cca 7 a 9 let), ktere ke mne prisly, kdyz jsem zapojoval baterku do vrtase, a klidne si vzali do ruky me druhe ero, co jsem tam mel, a zacaly ho zkoumat.No vzaly ho celkem opatrne, tak jsem jim ani nic nerekl. A kdyz jsem pak sel s vrtulnikem, tak se me ti parchanti ptali, jestli je to tezky, rekl jsem jo a oni mi vpalili do obliceje, ze kecam a ze jim deda taky takovy k vanocum koupil a koupi jeste lepsi.Z tech jsem byl docela hotovy.
bundes
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od bundes »

Je to všude stejné, ale nejčastěji:
Kolik to stojí?
Jak daleko to doletí? (dosah)
Jak dlouho to vydrží ve vzduchu?
Jak se to ovládá?
Půjčíš mi to?

PS: jedné kamarádce jsem vysvětlil jak se to ovládá, a i když z ní bylo jasně slyšet, že by si to ráda zkusila, tak po vysvětlení ovládání řekla: "tak to nic, to je na mě moc složitý" :D
Letuschopno: Diablotin 8,5 ccm, Mig 7 (EPA kombat)
holmer83

#37 Příspěvek od holmer83 »

Jak daleko a vysoko to létá, jakej dosah má ta vysílačka, jestli je to na benzín, kolik to stojí. Nejvíc mě odzbrojila situace, kdy jsem měl jedny z prvních letů s ostrou Arianou V6, kolem šel pán s malým synkem a říká mu, zkus jít za pánem, třeba ti to pujčí, to se přeci ovládá "jenom" těma cuplíkama na vysílači :) Jo a taky můj malej synovec neustále ignoruje moji quadrokoptéru a spoustu plošníků co mám a podle něj jsou to všechno vrtulníky :)
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
Spikyair
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Spikyair »

A ještě: Jak rychle to lítá
Jsi druhý, prohráls... http://www.rc.hys.cz/
Graupner MC-15, Alien fm. Svor, Piper L4
zdenasu

#39 Příspěvek od zdenasu »

ha..ha
při letu vrtulníkem na vás kamarád jedoucí kolem ve voze začne urputně troubit ....(na pozdrav) :):):)
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
vylizplech

#40 Příspěvek od vylizplech »

Pri litani vrtulnikem se ke mne potichu a ze zadu priplizi soused a udela Bafffff!!!! :evil:
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
pedro006

#41 Příspěvek od pedro006 »

[quote="zdenasu"]ha..ha
při letu vrtulníkem na vás kamarád jedoucí kolem ve voze začne urputně troubit ....(na pozdrav) :):):)[/quote

Tak přesně takhle jsem rozbil svůj první vřťas, jen kamarád nejel autem a netroubil, ale šel s manželkou na procházku a mohutně na mě pokřikoval.
MINIMOA 2m, ASK-21 2,6m, L13 Blaník 3,2m , SCOUT 1,2m, CX-450, SK 450, Futaba
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Dejfak »

Je fakt že hloupích otázek mají kolemjdoucí spoustu. Nejhorší jsou chytrolíni kolem 8-10 let. Ty se snad ani nenadechnou a sypou do vás otázky tak rychle, že nestačím ani odpovídat :-)
To ještě jde.
Ale poslední dobou lidi snad vůbec nepřemýslí.
Bylo o tom tady téma.
Lidi jsou schopni stoupnout si před vás čelem, a zakrýt výhled na model. Vrchol byl když chlap na kole vjel na naše letiště kde létala kerosinová stíhačka, a stál uprostřed dráhy a něco hučel do pilota.
Nebo jdou lidi venčit psi k nám na plochu.
Taky tam občas jde někdo na procházku :lol:
Asi je láká ten posekaný trávník, no nevím, mne by to tedy nenapadlo.
Takže ty řeči jsou ještě pohodě....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
corona

#43 Příspěvek od corona »

Dejfak píše:..
Nebo jdou lidi venčit psi k nám na plochu.
....

Ještě horší je zákeřná švadrona jízdních kozáků, co se vynoří zpoza terénní vlny a procválá uhlopříčně přes celou plochu.

:evil:
ifin

#44 Příspěvek od ifin »

V Ostřešanech se dá vidět ledasco. Naštvané páry, které si přijedou zasouložit a zjistí, že tam nějaký blbec lítá s letadýlkem. Pejskaře se psi na volno a parkující přímo na konci asfaltové dráhy (ti tam navíc dojeli, zrovna když jsem byl ve vzduchu!). Kokoty v autech, kteří udělají z čerstvě posekané travnaté části letiště oranici. Nebo třeba sokolníci s dravcem, kteří se přijdou zeptat na toto modelářské letiště, jak dlouho tam asi tak budem, že si potřebují vypustit sokola a on se letadel bojí... Vojenskou policii z přilehlého letiště. Autíčkáře na asfaltové dráze. Lidi, co si tam chtějí pouštět draky. Smažky, co tam jezdí hulit trávu a parkují, kde je napadne. Lidi, kteří tam přijeli pouštět cvičeného papouška .A všichni, možná až na tu VP a papouškáře, tam po sobě nechají bordel. A to přesto, že je tam prázdný sud na odpadky... Takže přistání letadla bez podvozku může skončit třeba na použitém prezervativu. :oops:

Jinak nejčastější otázka je, jak vysoko to vyletí. Na tu odpovídám, že tak vysoko, kam vidím. Druhá otázka je spíš konstatování, vypadá to snadně. Na tu odpovídám, taky že je, a nejsnadnější je přistání.

U vrtulníku je to zpravidla sdělení, taky mám doma vrtulník.

U obou kategorií samozřejmě padne dotaz na cenu a následné divení.

P.S. Ještě jsem si vzpomněl na příhodu, kdy kolem mě šel pán s mentálně postiženým klukem a říká: "Lojzíku, podívej letadýlko." A Lojzík neváhal a hrnul se ke mě, že si to taky vyzkouší... Naštěstí jsem se ubránil (ve spolupráci s tím pánem) :lol:
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
Dub79
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Dub79 »

No lidí se spoustou otázek jako u vás ostatních taky dost.Ale jednou místní opilec si v létě zkracoval cestu do sousední obce tak krom pitomých otázek se za chvíli na sluníčku slušně dotunil vínem v plastu a ustlal si mi na kufru s nářadím a lipolkách co jsem měl vedle kufru na zemi a docela tvrdě usnul.
www.rcletanijavornik.websnadno.cz
www.rclmkrychleby.estranky.cz
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“