Nabíječe Turnigy reaktor, rebrandy (Antimatter, ...)

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

Re: Nabíječ Turnigy reaktor

#31 Příspěvek od juraj.jurej »

OK Vďaka! Objednávam z HK už dlhšiu dobu (to ešte ani nebol EU sklad) ale toto som si nevšimol.
FrSky Tandem X20
Cserv

#32 Příspěvek od Cserv »

slowake píše:Je dôležité pozrieť si, aké vstupné js napätie je pre nabíjačku potrebné. Ak je potrebné 25 V, nabíjačka dosiahne plný nabíjací výkon len s týmto napájaním. Môže sa dať aj nižšie vstupné napätie, ale potom sa výkon nabíjania znižuje. Ako píše jirry - každá nabíjačka má menič. Čiže LiPo 6S to nabije vždy, ale pri nižšom napájaní to bude nabíjať nižším prúdom.

No je mi jasný, že když budu nabíjet vyšší napětí na 15V na 6S tak bere víc proudu. Nabíjel jsem dvě 2200mAh baterky do serie 3s, tak bralo mi to 3,5A ze zdroje. Se mi líbí jak ta nabíječka umí zobrazit napětí, to umí každá, ale proud. no krása ;)

Koupil jsem zrdoj 15V na 20A, která umí regulovat napětí až do 18V. Na plný proud jsem ještě nezatížil, nemám s čím :D
Na 24V se mi zdáli zdroje dost drahé :/ Možná až někdy v budoucnu.

[album]5094[/album]
Graupner MX-12 HoTT, Beta 1400, Funcub 1400, T-Rex 450Pro
Cserv

#33 Příspěvek od Cserv »

juraj.jurej píše:OK Vďaka! Objednávam z HK už dlhšiu dobu (to ešte ani nebol EU sklad) ale toto som si nevšimol.

Zrovna v neděli minulý týden měli 3 poslední kusy v EU skladu a než jsem doplnil další věci, tak už měli poslední kus. :? Ještě jsem to stihnul :mrgreen:
Ted je mám doma a úplná spokojenost :wink:
stanikg

#34 Příspěvek od stanikg »

Nabka uz je doma .ale este som ju nevidel lebo som na sluzobke .tak vstredu to otestujem
VBar Control , Logo 550 SX+Neo, Goblin700 Competition+neo , Icharger 4010duo ,
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od jyrry »

Zajímalo by mně hlavně:
menu a chování - zda je shodné s iCharge 206
dosažitelný výkon z 12V autobaterky - zda dá alespoň 10A do 6s
jyrry.webnode.cz
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od juraj.jurej »

jyrry píše:Zajímalo by mně hlavně:

Ja som pozeral tu: https://www.youtube.com/watch?v=aV3ujUzZims
https://www.youtube.com/watch?v=kFRnkCd09Fw

Tento zdroj by mohol byť nie?: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 350W_.html

Chcelo by to vyšie napätie, ale nič lacné na EU HK som nenašieľ.
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne úte 28.04.2015 8:45, celkem upraveno 1 x.
FrSky Tandem X20
Cserv

#37 Příspěvek od Cserv »

jyrry píše:Zajímalo by mně hlavně:

Promint, v tom ti neporadím, neměl jsem iCharge 206 :? 10A by určo dal, ani to nemůžu otestovat :mrgreen:
slowake

#38 Příspěvek od slowake »

[quote="Cserv"][/quote]
Porovnal som manuály na iCharger 206B a Reaktor 2x300W 20A a to vetu za vetou. Sú absolútne zhodné, aj všetky parametre, čo sa dajú nastaviť, majô zhodné rozsahy. Takže definitívne, iCharger 206B a Reaktor 300W sú rovnaké.

Nabíjanie 6S. To je napätie 4,2 x 6 = 25,2 Voltu. Pri výstupnom výkone 300 W bude prúd 300 : 25,2, čo je ľahko pod 10 A. Pri dosiahnutí 4,2 V, čo je začiatok fázy konštantného napätia, ale už netečie plný prúd, ktorý sa pre nabíjanie nastaví. Takže pri začiatku nabíjania by tých 10 A mal zvládnuť v pohode. Nabíjač bude využitý naozaj maximálne.
Graupner mx-20, pohony elektro, pohodové lietanie
dt

#39 Příspěvek od dt »

slowake píše:Nabíjanie 6S. To je napätie 4,2 x 6 = 25,2 Voltu. Pri výstupnom výkone 300 W bude prúd 300 : 25,2, čo je ľahko pod 10 A.

Na výstupu. Ale je třeba brát do úvahy taky vstupní proud a jaké má v tomto směru nabíješ omezení, pokud má. Při 300W a účinnosti dejme tomu 80% a napájecímu napětí 12V poteče do nabíječe 31.25A - zvládne tolik?
Kromě toho moje kalkulačka říká, že 300/25.2 je skoro 12A, ne "ľahko pod 10A".
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od jindraj »

slowake píše:Porovnal som manuály na iCharger 206B a Reaktor 2x300W 20A a to vetu za vetou. Sú absolútne zhodné, aj všetky parametre, čo sa dajú nastaviť, majô zhodné rozsahy. Takže definitívne, iCharger 206B a Reaktor 300W sú rovnaké.

Nabíjanie 6S. To je napätie 4,2 x 6 = 25,2 Voltu. Pri výstupnom výkone 300 W bude prúd 300 : 25,2, čo je ľahko pod 10 A. Pri dosiahnutí 4,2 V, čo je začiatok fázy konštantného napätia, ale už netečie plný prúd, ktorý sa pre nabíjanie nastaví. Takže pri začiatku nabíjania by tých 10 A mal zvládnuť v pohode. Nabíjač bude využitý naozaj maximálne.

má reaktor i měření iR ... v popisu na HK to nevidím .... tak buď A) blbě koukám, nebo to B) nemají uvedené na stránkách, ale nabka to umí a nebo C) to neumí ...?
Cserv

#41 Příspěvek od Cserv »

jindraj píše:

má reaktor i měření iR ... v popisu na HK to nevidím .... tak buď A) blbě koukám, nebo to B) nemají uvedené na stránkách, ale nabka to umí a nebo C) to neumí ...?

Ano má měření iR, zvlášt na články i dohromady. Je to i na jeho videu krásně vidět.
mab
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od mab »

jyrry píše:Ano.

Pozor, ten Reaktor je "back order" - tedy momentálně není skladem. To řeším tak že objednám, zaplatím a čekám. Jakmile naskladní, pošlou přednostně těm co mají zaplaceno; na ty co čekají a hlídají se nemusí včas dostat...

Njn, ale co ji sleduju, tak nejde objednat ani přes back order je to přeškrtnuté.

Nevíte kde tuto nabíječku koupit v EU? Nebo i mimo EU, ale s rozumným dodáním třeba do týdne?
x9d, x-lite pro a pár poletuch
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od jindraj »

mab píše:
Njn, ale co ji sleduju, tak nejde objednat ani přes back order je to přeškrtnuté.

Nevíte kde tuto nabíječku koupit v EU? Nebo i mimo EU, ale s rozumným dodáním třeba do týdne?

když vezmeš s INT skladu a necháš si to poslat DHL, tak to tu máš do cca 5ti dní (opakovaná zkušenost) ... jen zato holt zaplatíš ...

možná když budeš hledat, najdeš i na takových těch partnerských shopech od HK, ale to už je piplačka
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od jyrry »

slowake píše:... Porovnal som manuály na iCharger 206B a Reaktor 2x300W 20A a to vetu za vetou. Sú absolútne zhodné, aj všetky parametre, čo sa dajú nastaviť, majô zhodné rozsahy. Takže definitívne, iCharger 206B a Reaktor 300W sú rovnaké.

Shodnost - prima, díky.

Výkon - jasné, jen mně zajímá zda to dosáhne při napájení z Pb aku kdy to napětí klesne i na 11V (odběr 32A, mám odzkoušeno). iCharge106 takhle umí 200W, víc jsem zatím nezkoušel.
Prostě kolik W se z toho dá vymačkat při napájení z 12V Pb aku.
jyrry.webnode.cz
tomashr

#45 Příspěvek od tomashr »

slowake píše:Porovnal som manuály na iCharger 206B a Reaktor 2x300W 20A a to vetu za vetou. Sú absolútne zhodné, aj všetky parametre, čo sa dajú nastaviť, majô zhodné rozsahy. Takže definitívne, iCharger 206B a Reaktor 300W sú rovnaké.

Nic ve zlém, ale shodnost není dána manuálem, ale spíš reálnými parametry... A JunSi je poměrně chvalně známé tím, že všechny iChargery mají opravdu přesně nastavená napětí a vše ostatní, je otázkou, zda stejně malý rozptyl bude mít i Reaktor. Viz nabíječky IMAX, tam byly "klony" dokonce úplně identické (až po fake značku"), ale zmíněné rozptyly byly podstatně větší :-(

Mimochodem v tomto nehledejte žádné rytí do těch, kdo si Reaktor koupili! Je to přesně naopak - sám bych rád věřil, že se na Reaktor neobjeví žádné stížnosti, ta nabíječka by se mi totiž parametry a rozměry vysloveně hodila :-) Nicméně jsem se postupem času naučil jisté skepsi...
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“