Jaký akrobat na 7,5ccm

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Hoki »

Dawie píše:No váhově by určïtě odpovídal Artist NEW od Topmodel CZ. Ale ta cena je trochu jinde oproti Sea Bee od Phoenix Model :( Otázkou je porovnání kvality :?:
Co se týká kvality a ceny, se tyto modely porovnat nedaj. Ale když to bere jako přechodový model, zůstal bych u toho Sea Bee. I když správně postaven a zalítnutý akrobat je vlastně hodný model, případný bouchanec nebude tak bolet jako u Artistu.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Hoki »

Ještě jsem si vzpoměl na jeden model. Jedná se o výrobek (kvalitní) jedné české firmy. Je to RAPÍR. Sice nevypadá tak exklusivně jako Sea Bee, ale já bych mu dal osobně přednost. Vyrábějí se dva. Na 3,5-4,5ccm a 6,5-7,5ccm. Ten 7,5ccm stojí do 3000.
LV
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od LV »

Dawie píše:No to ani ne. Elektro nechci a na 7,5 ccm je už dost malý a lehký (cca 0,5 kg). To by asi nešlo.

Neviem čo sa ti na tomto
jaku zdá malé na 7,5ccm
Ale pokiaľ sa chceš učiť akrobaciu a nie vymýšľať, tak model typu F3A bude lepší. Ako písal Hoki
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Zaletany akrobat hodny model je. Ale pro nekoho, kdo prechazi z cvicneho hornoplosnika to muze byt celkem prudka zmena. Ale kdyz se k tomu pristoupi opatrne, tak by to melo jit.

See Bee neznam, ale ten Giles "O2" leta dobre.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Rapir neni spatny. 2 fotky te male verze mam zde:

http://letecka.site.cz/fota/akce/tu_2007_04_15/09.jpg
http://letecka.site.cz/fota/akce/tu_2007_04_15/10.jpg

Ale novy majitel se s nim ted boji letat, ze je to na nej prilis rychle. Me to taky prislo jako celkem rychlik, ale jinak letal pekne.

Co se tyce Topmodelu, tak jehjich modely jsou opravdu pekne provedene, ale cast sortimentu neni jejich vyroba, ale je to Import. Tam patri prave ten Yak i Mustang. O kvalite toho importu vsak nic nevim. Chtelo by to si to u nich prohlednout.
Dawie
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Dawie »

LV píše:Neviem čo sa ti na tomto
jaku zdá malé na 7,5ccm

Omlouvám se, ale toho jsem tam přehlídl. Já myslel, že máš na mysli tohodle :)

Hoki píše:...Je to RAPÍR...

Jojo, tem vypadá taky pěkně. Dokonce se dá vybrat, jestli konstrukční či laminátový trup. Ale musel bych se ještě naučit potahovat :roll: Ale stejně by mě to jednou čekalo, tak jak tak 8) Btw. jsou pro akrobata na tuto kubatúru lepší křídla žebra+potah nebo polyš+balza :?: Nebo je to jedno?
Včera jsem mluvil s jedním ogarem aten Rapíra má (meší verzi) a dost si stěžoval na vylamování podvozku:-( Ale bůh ví, jak moc s tím mlátí :roll:

Vzduchoplavec píše:...cast sortimentu neni jejich vyroba, ale je to Import. Tam patri prave ten Yak i Mustang...

Že je část sortimentu import (Yak), to vím. Ale příznávám, že u toho Mustanga mi to ušlo :-(
Do Topmodelu bych si pro to jel stejně osobně... je to kousek za Brnem :P

No tka asi dám na radu Hokiho a bude to Sea Bee. Cena přiměřená, kvalita snad taky a na naučení to určitě bude stačit. Akorát si teda pohlídat tu váhu :roll:
georg
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od georg »

Já ted mám Canary na 8.5 ASP a je to mazec, dělám s tim hrozný hovadiny(už mi křuplo zavěšení). Tak taky pokukuju po nějakym eru na akrobatění, líbí se mi diablotin 3D od číňanů. Co na něj říkáte, kámoš ho má a je super.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Speedy »

Teď jsem ještě koukal na Explosion F3A . Sneslo by to třeba tu 7,5? Výsledná hmotnost by pak už mohla být zajímavá.
Naposledy upravil(a) Speedy dne pon 25.06.2007 12:05, celkem upraveno 1 x.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Vzduchoplavec »

V uvedenm linku je chyba (2x HTTP a na konci navic "url").

Nicmene koukal jsme na to. To vypada zajimave. Snad to nebude prilis krehke (snizeni hmotnosti na ukor pevnosti konstrukce).

Ja jsme mel stroj Travel Air a ten byl (stejne jako jeho pribuzny Speed Air) hodne mizerny, co se pevnosti tyce. Tomu se dokonce pri nijak zvlast tvrdem pristani zlomil za kabinou trup vejpul. O neustale vyrvanem podvozku ani nemluve. :?
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Jinak pri hledani noveho akrobatu pro Kokoumese jsme narazili na zajimavy stroj, ktery by mel splnovat tve parametry. Slibujeme si od nej, ze bude schopen letat i 3D:

http://www.hangar2.cz/katalog.php?text=&kat=1&akce=najdi&page=&detail=3363
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Kabriolin »

Vzduchoplavec píše:Jinak pri hledani noveho akrobatu pro Kokoumese jsme narazili na zajimavy stroj, ktery by mel splnovat tve parametry. Slibujeme si od nej, ze bude schopen letat i 3D:

http://www.hangar2.cz/katalog.php?text=&kat=1&akce=najdi&page=&detail=3363

Já si myslim, že při parametrech váha : 2300 g, Motor: 2T 7,5ccm si od toho 3D neslibuj. :? Každopádně mě tam schází ještě plošné zatížení. :idea:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Kokoumes do toho bude davat 4Takt 13 ccm. Ten mu tahal malou Katanu o hmotnosti minimalne 2.6 kg naprosto pohodove. :wink:

Se 7.5 to mozna nebude uplne 3D, ale letet by to melo v klidu. Koukal jsme na ten See Bee a nekde dokonce uvadeji hmotnost 2.6 kg. To uz je celkem dost.
LV
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od LV »

Zásada č. 1 " Ubrať plyn sa dá vždy. Pridať len keď je čím."
Preto ako vraví Momobrut :3D akrobat by mal mať minimálne 2x väčší ťah ako samotná hmotnosť. 2,5 je lepšie :wink:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Vzduchoplavec »

LV: Nojo, ovsem toho se ve spalovaku s kubaturou 7,5 ccm dosahuje jen velmi tezko. Aby letadlo mohlo byt tak lehke, tak by muselo byt strasne subtilni a to by se u spalovaku rozpadlo. V elektrice to je pohoda. Tam motor jen tak bzuci, ale tady se to cele klepe a vibruje.

Podle me by na 7.5 ccm bylo ero o hmotnosti 2 kg 3D uplne v pohode. Ale dosud jsem nevidel na spalovak takovy stroj, ktery by mel rozpeti alepson 1.2 metru a vazil do 2 kilogramu. :cry:

Kazdopadne Kokoumes vcer aporidil toho Edge a prvni dojmy jsou pry vic nez dobre. Uvidime, jak se to bude chovat ve zduchu!
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Hoki »

TO Vzduchoplavec: já myslím, že 6,5ccm má mít rozpětí 3D do 1350mm a akro do 1500mm. Do 1200mm bych dal na 3,5-4,6ccm. A tu váhu taky nevidím tak drasticky, ale chce to si sednout do dílny a něco si postavit. Stavebnice mi právě proto nevyhovujou. Vlastní stavba vyjde lehčí, levnější a je to podle mých představ.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“