A GoPro vlastně má nějakou stabilizaci?
Mobius kamera
Re: Mobius kamera
Stoprocentně nemá žádnou stabilizaci, můžu zklamat předem 
jendabek píše:A GoPro vlastně má nějakou stabilizaci?
Nemá
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
- Eduard
- Kontaktovat uživatele:
A nevíte jak je to se snímáním za tmy s infra přísvitem?(jako security nebo fotopast)
Zkoušel jsem jak se kamera zachová, když ji nechám nahrávat dokud je místo na kartě.
Když se karta zaplnila přestala blikat dioda. Problém nastal když jsem kameru připojil na kabel a chtěl zjistit jak dlouhý ten záběr v plném rozlišení byl. Smůla. Stále to chtělo kartu formátovat a nebylo možné se na kartu dostat.
Kartu jsem vytáhl, dal do čtečky a bez problémů přečetl. Po smazání nahraného testu byla opět karta v kameře přes kabel jako disk přístupná.
Je to běžné chování?
Pro úplnost - na 4GB kartu se vleze 34:55 minut videa v plném rozlišení PAL/50Hz.
Když se karta zaplnila přestala blikat dioda. Problém nastal když jsem kameru připojil na kabel a chtěl zjistit jak dlouhý ten záběr v plném rozlišení byl. Smůla. Stále to chtělo kartu formátovat a nebylo možné se na kartu dostat.
Kartu jsem vytáhl, dal do čtečky a bez problémů přečetl. Po smazání nahraného testu byla opět karta v kameře přes kabel jako disk přístupná.
Je to běžné chování?
Pro úplnost - na 4GB kartu se vleze 34:55 minut videa v plném rozlišení PAL/50Hz.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
petrovo píše:Stabilizace obrazu je jednou z nedůležitějších vlastností kamery...
Mnooo, OPTICKA stabilizacia je pomerne uzitocna, rozne SW srandicky za moc nestoja. Tieto male kamery ziadnou optickou stabilizaciou nedisponuju...
Pre profi natacanie sa pouzivaju koptery s klasickymi fotakmi/ kamerami.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
Můžete mi někdo objektivně srovnat kamery Boscam Explorer HD19 a tuto Mobius? Nějak napsat výhody a nevýhody každé z nich ve srovnání mezi sebou... Budu si kupovat samokřídlo tak ještě ta kamery na to by se hodila... 
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
srovnání ... http://www.youtube.com/watch?v=D_jpx3j3Hks
Video je ale ještě se starším FW, nový hodně vylepšuje vyvážení bílé a produkuje celkově přirozenější barvy.
Majitel píše, že:
Video je ale ještě se starším FW, nový hodně vylepšuje vyvážení bílé a produkuje celkově přirozenější barvy.
Majitel píše, že:
For what I can see Boscam HD19 need a strong light to perform good, else the color and contrast is a bit weak. Boscam HD19 also has quite some noise visible in the captured photos and still frames.
For what I see I think Mobius should perform similar to SJ1000 if not better, that means colors and contrast are more sharp, and low light video are better
From RC usage maybe Boscam is a bit more optimized, I hate to charge an external battery once I have already 5v and 12v on my FPV bird ... mouting options with Mobius are way better then #18/#16 and maybe on pair of Boscam
Anyhow, the reference for video is GoPro .. or Sony As10 ...
Anyhow for 69$ ... there is no cheaper and better 1080p camera on the market ... Boscam cost 106$ , so almost double, and possibly does not bring any better quality unless it is a super sunny day
Zajímavé srovnání s GoPro při nízkém osvětlení
http://www.youtube.com/watch?v=oWdf5jyksqA
jendabek píše:Zajímavé srovnání s GoPro při nízkém osvětlení
To není vůbec špatné. Kvalita videa je opravdu dobrá. Myslím že si také jeden kousek pořídím.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
jabber:kouba159@jabber.cz
-
Václav Procházka
Všimli jste si, že Mobius má oproti GoPro trhavý pohyb, jako by nestíhal procesor.
Však on ani nestíha. Okrem toho ide o porovnanie s GoPro White, ktorá je technicky na úrovni GoPro HD Hero (aka GoPro 1). Mobius je super kamera za super cenu, ale pre novšie typy GoPro (od Hero2) rozhodne konkurenciou nie je - mám Hero2 aj Mobius a nedá sa to kvalitívne porovnávať. Navyše, Youtube video kúsok zmrší, čo zamaskuje nedostatky Mobius a zhorší kvalitu GoPro. Opäť ale, nechcem Mobiusku haniť, za svoju cenu je to super kamera a odporúčam ju všetkým, ktorí nemajú na GoPro alebo ju nechcú z iného dôvodu (svedomie, náboženské presvedčenie..). Ale objektívne sú rozdiely v kvalite obrazu neporovnateľné a väčšina týchto Youtubáckych porovnaní má výpovednú hodnotu ako videá planéty Nibiru pri čumení do Slnka...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
Zkoukl jsem určitě víc jak 50 videí, pročetl většinu diskuzí na RCGroups, FPVLabs, blogy uživatelů, komentáře na YouTube a nikde jsem se nesetkal s názorem, že by se obraz trhal nebo něco podobného, ani jsem to na žádném videu nezaznamenal a to jsem docela hnidopich. Pokud tam něco takového pozorujete, tak to s největší pravděpodobností bude opraveno (nebo už bylo) updatem firmwaru. Na videu výše je jinak fw 0.34, kdežto aktuální stabilní je 1.31 a mezitím se toho poopravovalo poměrně dost.
Jameson:
Promiň, ale tohle je vážně dost zaujatý jednostranný pohled na věc.
Důvody pro pořízení Mobius proti GoPro nejsou rozhodně jen o nějakém svedomie, GoPro má své výhody (asi větší odolnost, v případě GoPro 3 i lepší záznam a fotky), ale jde o to, jestli ty rozdíly V PRAXI stojí za 5x vyšší cenu, když navíc mimo tyto oblasti je Mobius pro účely RC celkově vhodnější - především: profil naležato, poloviční hmotnost, praktičtější FOV, možnosti DIY (výměna baterie, optiky atd).
Osobně bych si než jedno GoPro3 raději pořídil 3x Mobius a měl tak možnost natáčet i pohledy dolů + do strany.
Obě kamery zaznamenávají obraz kvalitně a mnohem víc záleží na samotných záběrech (atraktivita lokality, kompozice, post-zpracování atd), než na těch malých technických rozdílech mezi nimi. Když si tohle člověk uvědomí, tak mu pak GoPro přijde vyloženě jako vyhozené peníze.
To, že YouTube skryje nedostatky Mobius, ale naopak zhorší kvalitu u GoPro je "k pousmání".
Byl bych raději za objektivnější názory.
Jameson:
Promiň, ale tohle je vážně dost zaujatý jednostranný pohled na věc.
Důvody pro pořízení Mobius proti GoPro nejsou rozhodně jen o nějakém svedomie, GoPro má své výhody (asi větší odolnost, v případě GoPro 3 i lepší záznam a fotky), ale jde o to, jestli ty rozdíly V PRAXI stojí za 5x vyšší cenu, když navíc mimo tyto oblasti je Mobius pro účely RC celkově vhodnější - především: profil naležato, poloviční hmotnost, praktičtější FOV, možnosti DIY (výměna baterie, optiky atd).
Osobně bych si než jedno GoPro3 raději pořídil 3x Mobius a měl tak možnost natáčet i pohledy dolů + do strany.
Obě kamery zaznamenávají obraz kvalitně a mnohem víc záleží na samotných záběrech (atraktivita lokality, kompozice, post-zpracování atd), než na těch malých technických rozdílech mezi nimi. Když si tohle člověk uvědomí, tak mu pak GoPro přijde vyloženě jako vyhozené peníze.
To, že YouTube skryje nedostatky Mobius, ale naopak zhorší kvalitu u GoPro je "k pousmání".
jendabek píše:Byl bych raději za objektivnější názory.
Este tu kameru ani nevlastnis a tvoj nazor je jednoznacne najobjektivnejsi
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
Natáčet to bude snad stejně jako všem, ne? Vážit by měla taky stejně, naležato by měla být taky ... 
Zmiňuji jen fakta.
Zmiňuji jen fakta.
- JosefSvejk
jendabek píše:Promiň, ale tohle je vážně dost zaujatý jednostranný pohled na věc.
Jenže ten tvůj názor vypadá taky dost jednostranně. Jenom z druhé strany.
Podle mě je GoPro kvalitnější kamera než mobius a je zkrátka dražší. To ale nic nemění na tom, že i ten mobius je kamera dobrá, zejména právě poměrem cena/výkon. Každý má ale jiné požadavky a jiné "chutě". Kdo chce to nejlepší v tomhle segmentu, tak si asi koupí GP black. Na tom nevidím nic divného.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.