Hunger píše:Tak mi vysvětli jaktože moje neznalost způsobuje občasný pád čisté instalace W8.1, jak moje neznalost sýstému a neschopnost s ním pracovat schovala vypínání počítače do nastavení, jak moje neznalost způsobila, že aby se člověk dostal do biosu musí mačkat F2, ještě před startem počítače. Jak moje neznalost způsobila to, že se mi počítač občas nepřipojí k mojí wifině a musím to udělat ručně. Ano wifina je sice skrytá, ale žádný jiný počítač, telefon s tím nemá problém. A ano to kliknutí na tu sít zabere jen pár sekund, ale proč to mám pořád řešit.
Ano ten systém kompetně neznám, protože ty paka od Microsoftu, staví na základech, ale část důležitých věcí, naprosto nelogicky schovalo, viz například to vypínací tlačítko. Řekni mi proč nemůžu přímo z apps snadno odeslat zástupce na plochu, což u W7 není problém. Ten systém je absolutně stupidní, nic nového nepřinesl, jenom vše totálně překopal a ano něco se dá "vrátit" tlačítko start například programem 3. strany...
Abych nenaštval zastánce win 8.1 ano dá se na nich skoro všechno rozchodit, ale řekněme, že jsou minimálně uživatelsky nepřátelské...
1) Zřejmě je až moc čistá... Co drivery? (neuraž se, jen prostě znám plno lidí, co "čistá" berou až moc doslova) Nemáš náhodou přepínatelnou grafickou kartu od AMD?
2) Vypínání počítače takto bylo zvoleno MS. To, že je v kolonce "Nastavení" je snad jedno, ne? Není těžké se do něj dostat, ani složitě proklikávat. Potřebný počet kliků se navýšil o jeden. Opravdu žíly trhající hrůza... Divné je, že si lidé nestěžovali na to, že je vypínání v kolonce "Start"

- vždyť to přeci odporuje zdravému rozumu...
3) To o BIOSu mě dostalo úplně na kolena a jen to podtrhuje co jsem napsal. BIOS s OS nemá prakticky nic společného. Než se začne načítat systém je to všechno v rukách základní desky(nehledě na systém) Tedy ať už to bude WinXP, Win7, Win8/8.1 nebo něco z Linuxu, pořád to takto bude fungovat. To, že máš nastaven krátký interval po kdy je možné na klávesu kliknout nebo máš zapnutý nějaký "FastBoot", "QuickStart" a podobné nesouvisí s OS.
4) Wifi: Opět problém HW nebo spíš driverů.
5) U Windows7 to není problém? Ona má nějaké Metro rozhraní? Sakra, že bych ty roky byl celou dobu v blahé nevědomosti..? Jinak pro programy, které často používáš to lze třeba tak, že přejdeš do "Metro", klikneš pravým na zástupce a dáš "Připnout na hlavní panel".
6) Všímáš si ale, že nadáváš jen na GUI? Není to vada systému jako takového.
Systém mám prolezlý a otestovaný křížem krážem a on sám se mi nikdy nechoval nestabilně. Jediné co lze snad uznat za "chybu" je Metro/ModernUI, které není úplně děláno pro stolní/nedotyková PC a ne každému vyhovuje + extrémní změna ve funkci tlačítka "Start"(nazývám to tak jen proto, že několik let se drželi "starého" designu - bylo logické, že nemálo lidí si bude stěžovat).
A ještě věta na závěr(usuzuji tak dle některých vět): Když si jdeš koupit auto, vybíráš dle nastaveného topení, jestli ti sedí náklon sedačky, volantu a zvolené frekvence rádia?
EDIT: Ad 2) A to ani nemluvím o tom, že se u Win8/8.1 počítá spíše s externími ovládacími prvky - tlačítka na klávesnici, zaklapnutí obrazovky, atd. Proto možná "Nastavení", tam polezeš jen když potřebuješ funkci, kterou nepoužíváš denně.