Modelářství Vaňouch

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

Re: Modelářství Vaňouch

#31 Příspěvek od Lubosh »

Jednorázový nákup nepomůže.
Je to o kupní síle v místě obchodu, cenách oproti internetu, e-shopu, a j.
Mimochodem jak všichni píšete, že Čína za to nemůže, tak nemáte tak úplně pravdu.

Vaňouch prodává airbrushe za 4000, s cenou jít dolů nesmí, protože dodavatel v Německu mu to zakázal, aby mu nekazil ceny. Tudíž nikdo je nekupoval ani na e-shopu, který zkusil provozovat. Číňani to okopírovali a prodávají ty samé za 1000 Kč, kvalita a použitelnost je slušná. Jak to asi dopadne? ... Špatně...

Nicméně toto vlákno nebylo myšleno na rady a důvody proč, ale spíše jako postesknutí nad koncem obchůdku kam jsem přez 12 let chodil, a moc rád.
Luboš
www.3dprintedtanks.com
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od jindraj »

reálně jsem u Vaňoucha nakoupil 1. ne že bych byl nespokojený ... naopak. Jenže přesně jak tu padalo. Já jsem ten typ, co když dostane nápad a chuť, tak toho musí využít a rychle zrealizovat, než mu do toho něco vleze. A myslím, že nejsem sám. Takže nemám problém připlatit si za to, že to s někým proberu a nakoupím na místě a odnesu si to v pazouře. Jenže u Vaňoucha je, jak už tu padlo, problém zjistit, zda nějakou věc má skladem a zhruba za kolik. Jasně dá se mu zavolat a zeptat se, ale takhle už dnes nikdo nefunguje. Každý hledá na netu a telefon se zvedá až pro finální ověření. Doby kdy se obvolávala jedna prodejna za druhou už tu naštěstí nejsou. No a když u něj člověk nic nenajde na netu, tak se k té fázi ověřit-přijet-nakoupit už skoro nedostal. Už to tu někdo bezděky napsal .... "když jsem něco nesehnal u Housky a na netu, zašel jsem k Vaňouchovi..." to je přesně ono. Když nikdo neví, co tam hledat, tak to zkusí naž když je k tomu dotlačen okolnostmi a ne jako první volbu.

A také souhlasím s dostupností - MHD je tam dost nic moc, a autem? - znám asi 5 lidí, co u něj nakoupili a stálo je to pokutu, protože tam fakt není kde pořádně zastavit. To návštěvnosti nepomůže.

IMHO mu nijak nepomůže teď nějaká hurá nákupní akce. Pokud by o to stál a nebalí to jen z únavy, tak by mu skutečně reálně pomohlo jen kdyby se mu někdo ujal webu a udělal mu něco smysluplného, co by fungovalo. Kdyby shop s jejich přístupem a zkušenostmi byl na webu a měl zázemí jejich lidí a kamenné prodejny, tak se můžou jít u různé ty dnešní webové "přeprodejny" klouzat. To by nemohlo neuspět. zvýšil by obrat, kompenzoval by nevýhodu blbé polohy, všechno sedí. Jinak je mi líto, že by skončila hezká prodejna, ale beze změny to fakt asi nemá šanci na životaschopnost.
chastra
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od chastra »

Nad dostupností jejich prodejny se nepozastavuji, neb využívám služeb vnitroměstské integrované dopravy. Ono Vám sklapne až v Karlíně zavedou Zóny, jako že jsou v plánu zavést, ale pro Pány od Houšky, nechť se neurazí, bych ani nevzdech. Prostě modelářství Vaňouch bylo vždy nejlepší v Praze, pak dlouho nic a pak ostatní prodejci.
Bohužel nic není věčné a zadarmo ani kuře nehrabe, proto pánům přeji k jejich rozhodnutí dostatek síly a nechť nezanevřou na modelařinu.
Za mě jim patří velký dík!!!!!!!
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Bucker131 »

Kuba78 píše:Mno a co kdybyste vy vsichni kdo tu tesknite ze Vanouch konci prikrocili od slov k cinum? Seberte se, bezte a nakupte u vanoucha nejakou stavebnici, bizuterii, material, podporte jej tim a az tam budete, muzete mi predlozit svoje navrhy k zamysleni.. Treba skonci i tak, treba ne, ale alespon muzete rict ze jste to zkusili.

miulej tejden útrata 10k (za kamaráda kerýmu zařizuju rc...) stačí? :lol:
Kovboj

#35 Příspěvek od Kovboj »

Je hezké tu prodejnu litovat, ale pokud tam lidi chodí jen nakoupit nějaké drobnosti nebo stavební materiál a "velké nákupy" pak dělají u konkurence nebo rovnou v Číně, tak taková prodejna prostě nemůže přežít. Zvlášť pokud v dnešní době nemá funkční eshop - ale rozjet a starat se o něco takového je složitější, než se může na první pohled zdát.
Jardátor

#36 Příspěvek od Jardátor »

Měli jsme v našem regionu taky podobnou prodejnu,velký výběr,ochotný personál,slušné ceny,dobrá dostupnost,možnost parkování,přehledné inter.stránky.Přesto to majitel musel zabalit,protože jak sám říkal,tržby mu už pár let po sobě klesaly ať se snažil sebevíc. :(
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Dejfak »

Jsou to pánové starší generace se zkušenostmi které někdy ani na netu nenajdeš. Nebo najdeš spekulace. U nich to máš zotpovězené tak jak to je. Ani se jim nedivím, jsou to férový prodejci. Pomalu se jim začal ztrácet kšeft, započatí stavby tunelu byla poslední rána. Teď si to představ, nejsou tržby. Všichni kolem mají 70% z číny. A teď vzaž obrovské prachy do někoho kdo bude spravovat Web, to je další zaměstnanec, udělej velkou reklamu když stejně většina kupuje v hračkářství u Pecky nebo v Číně, navíc Pecka má větší odbyt zboží, takže má i o pár korun lepší ceny a poloha krámu není ideální. Takže investlice velice nejistá. Navíc jak tu někdo psal, stojím v řadě a předemnou chlapík co si nechá vše ukázat, nechá si doporučit vybavení, komplet vše. Hodinu se mu prodejce věnuje, on si to zapíše a koupí si to na netu o 300,- levněji. Pak za ním přijde že se mu něco rozbilo, nebo mu něco nejde, tak co s tím má dělat a co si má koupit. To není legrace ale běžný den na prodejně. Takové zákazníky tam mají deně.
Tak se ani nedivím že nemaji chuť to držet dál.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od petrcorrado »

my si třeba objednáme rovnou věci přes Pepíka Balcara na letišti na Sobínce. Lepší než net. Prostě mu popíšeme co chcem a on to dožene. Ceny dobrý. Bohužel to ale taky nestačí na udržení obchodu. V zásadě nejde až tak o obchod ale o ty lidi co ho tvoří a co mají tak skvělé jméno. Poloha krámku je neštastná - o tom samozřejmě žádná... :(
therccustomjets.cz
customwings.cz
pepin

#39 Příspěvek od pepin »

já bych nerad, aby to ode mě vyznělo nějak hnusně, ale každá doba přináší něco nového a něco starého odnáší, prostě když se začnou nosit bejzbolky, tak to nemáš šanci vymyslet tak, aby ti šel obchod s kloboukama i kdyby byli pozlacený a at se to někomu líbí, nebo ne, tah modelář pecka--hračkářství byl ten nejrozumější z nejrozumějších když už před lety to nasměrovali komerčním směrem spotřebáku a nějakým tím dojmem--ještě modelařina, začalo to už před lety papírnictví modelář JUgoslávských Partyzánu, nakonec modelářský sektor ustupoval před papírnickým.

Já patřím ještě do doby kovomatu a prodejen se smíšeným zbožím, dobře si pamatuji na ty debaty, jak to tady drtí ty velkoobchodní prodejci--baumax, hornbach a jiní, upřimě, já jásám, že si mohu zajet někam, kdesi vyberu opravdu ze širokého sortimentu šroubku, tysi v klidu ošmatat, nakonec je třeba vubecd nekoupit, ale nikdo za mnou na mě nehuláká, nezdržuj, už tu stojím ve frontě hodinu jenom na to, abyvh se až přijdui na řadu dozvěděl, že to co chci vubec nemají.

jasně, není nad to, si v klidu vybrat tu nejlepší lištu a náběžnou balzovou hranu, ale dnes to stejně kupuješ více méně s tím, že je ti jasné, že když si tu poletuchu co máš v plánu doma splácat koupíš v setu i s vysílačkou, tak to bude nejspíš létat líp, než to, co popatláš komplet jako začátečník sám.

a logicky, pokud ti má dnes někdo objednat ze zahraničí zboží, které je už v dnešní době možné si objednat i sám , nemuže to mít jiný dopad, než že kamenné prodejny se stanou přežitkem.

je mi to líto, je mi to strašně líto, že to tak je, ale stejně tak je mi strašně líto, že už nemá smysl vymýšlet jak uchytit 3m FM anténu na stěnu paneláku,nebo na karavan, abych chytil ve stereu trochu slušně příjem třeba rádia beat, je to fakt humus, ale stači na notasu kliknout na ikonu radia beat a jede to bez problému přez mobil.

konec koncu nedávno jsem kecal s kámošem, co měl mraky let pujčovnu videokazet, pak dvd, fakt to chcete zpátky?prostě se to mění.JInak v těch dřevních dobách před čínou, mě připravený set epp modelu blade od free air stál pokud se nepletu něco k 10k :lol: to bychj chtěl vidět, kolik by se dnes za takovou cenu takové poletuchy našlo nadšencu a já tenkrát nadšený byl.
arkudo

#40 Příspěvek od arkudo »

Nechci bejt cynickej, ale budou mit nejaky vyprodej? :-)
Jinak balzu a preklizku koupite u HVP odkud ji stejne Vanouch bral...
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od H1N1 »

Tak myslim ze vyprodej budou mit:-) tedy za predpokladu ze sve zbozi nepreproda jinemu obchodu, coz si myslim ze by take bylo realne.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
kocour
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od kocour »

Pro mne byl Vaňouch poněkud z ruky, ale párkrát jsem u něho nakupoval a vždy jsem uspěl. Je mi to líto. Momentálně nakupuji spíš u HVP, zejména po jeho přestěhování do Nuslí. Toho, myslím, drží to, že je taky výrobce a ne jen pro potřeby trhu v ČR.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
arkudo

#43 Příspěvek od arkudo »

Jo a uz by si HVP mohli konecne udelat ten web!
arkudo

#44 Příspěvek od arkudo »

Tak už je to potvrzené. Sleva 10% na vše co má skladem...
No, moc toho asi nebude... a sleva nic moc teda.
mnov

#45 Příspěvek od mnov »

No tak to je špatná zpráva. Chodil jsem tam rád nakupovat. To co se tam našlo skladem, bylo až neuvěřitelné. Např. všechny odstíny Solartexu, NiCd aku, vrtule, palivo atd. Ovšem o to už asi dnes není zájem. :(
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“