Problém s vrtulkou u Mini Titan E325S

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
cthulhu

Re: Problém s vrtulkou u Mini Titan E325S

#31 Příspěvek od cthulhu »

Tak to jsi na to přišel dřív, než kdysi já... Jinak ještě vyzkoušej ovládací pákou vrtulky zahejbat ve vertikálním směru - od trubky a k trubce. Pokud je větší vůle tady, bude se to táhlo šprajcovat.
Mini Titan FBL + Align 3G + Align 3GX Compact
Aurora 9 (Mode 2)
TomasN

#32 Příspěvek od TomasN »

cthulhu píše:Tak to jsi na to přišel dřív, než kdysi já... Jinak ještě vyzkoušej ovládací pákou vrtulky zahejbat ve vertikálním směru - od trubky a k trubce. Pokud je větší vůle tady, bude se to táhlo šprajcovat.

To se zda taky v poradku. Pri tlaku na paku nahoru i dolu se smykatko pohybuje zlehka.
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
cthulhu

#33 Příspěvek od cthulhu »

TomasN píše:...Kdyz ale sundam listy, posunu smykatko do krajne polohy a roztocim na otacky, na kterych letam (hl. rotor cca 2300 ot/m), smykatko se skoro vzapeti posune do cca nuloveho strihu a musim vyvynout dost velkou silu abych s tim hnul.

Tak jsem se ke stroji dostal dřív, než jsem si myslel a testnul jsem to. Sundal jsem listy rotoru i listy vrtulky, odpojil táhlo od serva a dostal to do otáček. Je to přesně tak, jak to popisuješ. Smykátko se samo vystředí a je potřeba dost síly, aby se s ním bez listů na vrtulce dalo hnout. Takže je to asi normální, protože bych s tím jinak měl problém už několik let...
Aurora 9 (Mode 2)
TomasN

#34 Příspěvek od TomasN »

cthulhu píše:Tak jsem se ke stroji dostal dřív, než jsem si myslel a testnul jsem to. Sundal jsem listy rotoru i listy vrtulky, odpojil táhlo od serva a dostal to do otáček. Je to přesně tak, jak to popisuješ. Smykátko se samo vystředí a je potřeba dost síly, aby se s ním bez listů na vrtulce dalo hnout. Takže je to asi normální, protože bych s tím jinak měl problém už několik let...

To jsi hodny, dekuji. Zda se, ze jsem zbytecne vymenil zkoro celou vrtulku :( Alespon jse mi povedlo vyrazne znizit vibrace. Dnes jsem dal tahlo do uhlikove trubky. Koncovky nemeli, tak jsem to udelal jak to mas ty. Pri osazenych vrtulkovych listu jsem to roztocil a zkusil hybat smerovkou. Tahlo se neprohyba, tak to ted snad bude lepsi. Zitra rano to jdu otestovat.

Jake mas servo na vrtulce? A kde vlastne v Praze chodis letat? Ze bych se nekdy prisel kouknout...
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
cthulhu

#35 Příspěvek od cthulhu »

Vrtulkový servo mám Savöx SH0262MG, ale to jde použít jen na pohodový polítání - můj styl. Když mu dám zabrat (rychlá couvačka), tak už nestíhá a stroj se bleskově přetočí do normálního letu. A kde lítám se Ti pokusím dát do SZ.
Aurora 9 (Mode 2)
sanchez

#36 Příspěvek od sanchez »

Téma utichlo:-) .....byl jsem postižen i já tímto neduhem..tak ze mi to za letu zničilo servo,vrtulka se sekla a heli se začal točit jak nemocná.ale dosedla ok:-) :-) :-)
Problém byl stejnéj co je tu popsán.... třeba někomu pomůže jak jsem to odstranil.
Očka na smykatku nepatrně projet tak aby sroubek co funguje jako čep..nedrhnul.
Nepatrně zbrousit i táhla k unasecum..aby chodila úplně volně.
A mám po broblemu:-) ale tu ovládací pružnou tyčku též vymenim za něco pevnejsiho.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od OPR »

cthulhu píše:

...Kdyz ale sundam listy, posunu smykatko do krajne polohy a roztocim na otacky, na kterych letam (hl. rotor cca 2300 ot/m), smykatko se skoro vzapeti posune do cca nuloveho strihu a musim vyvynout dost velkou silu abych s tim hnul

Tak jsem se ke stroji dostal dřív, než jsem si myslel a testnul jsem to. Sundal jsem listy rotoru i listy vrtulky, odpojil táhlo od serva a dostal to do otáček. Je to přesně tak, jak to popisuješ. Smykátko se samo vystředí a je potřeba dost síly, aby se s ním bez listů na vrtulce dalo hnout. Takže je to asi normální, protože bych s tím jinak měl problém už několik let...

Tady to je trošku vysvětleno blog.php?u=9391&b=37
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“