Prasklý pístní kroužek
Re: Prasklý pístní kroužek
Promiň, ale vlákno už běží dost dlouho a já už si taky ho... pamatuju
Jen mě napadlo, jestli pasují i polohy kanálů v karteru? Já to nevím. Pokud ano, tak bych to řešil tím výbrusem a navíc získá moderní motor.
Symplex píše:...Dnes platí, že čas jsou peníze...
Taky souhlasím. Time is money ...
Jenže jde o to, co chceš, kde je Tvůj cíl!
Pokud je Tvým cílem jen co nejvíc letát a vše ostatní, co musíš kvůli tomu udělat je jen nutným zlem, pak je to bez diskuse.
Pokud Ti ovšem prináší uspokojení i to, že si sám stavíš modely, opravuješ/vylepšuješ/nastavuješ motory atd., tak "time is money" neplatí. Není to totiž nutné zlo, ale součást zábavy. A i ti Američané, kteří se proslavili na celém světě svým heslem, když jde o zábavu a relax, tak nelitují ani času ani peněz.
Dokonce znám modeláře, kterým přináší uspokojení jdině ta stavba a z létáni mají naopak pořádnou traumu a radši si to nechají zalétat a často i rozbít někomu jinému.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Lark píše:Promiň, ale vlákno už běží dost dlouho a já už si taky ho... pamatujuJen mě napadlo, jestli pasují i polohy kanálů v karteru? Já to nevím. Pokud ano, tak bych to řešil tím výbrusem a navíc získá moderní motor.
I když ty kanály tak úplně nepasují, tak to většinou motoru ani moc nevadí. Dokonce někdy paradoxně to dokonce jeho chodu a výkonu prospěje. Dělal jsem různé kombinované kousky na dvaapůlkách a vždy to chodilo, někdy dokonce lépe než originály. Krom toho okna ve vložce se dají dobrousit. Cce to jen pečlivost a opatrnost.
Souhlas, záleží na tom co je pro něj přednější, ale objednávat jeden kroužek až z Anglie mi prijde trochu ujetý. Co když mu přijde zlomený, nebo mu praskne při montáži? Já bych asi šel cestou toho výbrusu.
To je globalizace - tomu Ty nerozumíš.
Mně to vůbec nepřipadá ujetý. Právě naopak, je to super, že to tak snadno jde. Navíc, když jak naše země, tak Anglie, jsou členy EÚ, tak by to správně opravdu i mělo takhle fungovat. Když si můžu například dát něco vyrobit v sousedním městě, nebo v Česku, tak proč by to nemělo jít z Anglie - jsme přece jeden ekonomický prostor.
Teda zatím.
Snad ještě nějaký čas, než to nějací politici zase neposerou. 
Mně to vůbec nepřipadá ujetý. Právě naopak, je to super, že to tak snadno jde. Navíc, když jak naše země, tak Anglie, jsou členy EÚ, tak by to správně opravdu i mělo takhle fungovat. Když si můžu například dát něco vyrobit v sousedním městě, nebo v Česku, tak proč by to nemělo jít z Anglie - jsme přece jeden ekonomický prostor.
Teda zatím.
Kroužek přišel super zabalený v tvrdém přebalu. K prasknutí při montáži, kdo to neumí tak ať se svěří do rukou odborníků. Já si také nedělám rozvodné desky a objednám je u Růžičky. Každý umíme něco.
Nejhůře jsou na tom ti co neumí nic.
Symplex píše:Kroužek přišel super zabalený v tvrdém přebalu. K prasknutí při montáži, kdo to neumí tak ať se svěří do rukou odborníků. Já si také nedělám rozvodné desky a objednám je u Růžičky. Každý umíme něco.
Pokud je jistota dobrého zabalení, tak se není čeho se bát a s tím ostatním souhlasím. Ještě dotaz: Jestli to není tajné, na kolik ten kroužek přišel?
Tady je odkaz:
http://www.ebay.com/itm/ENYA-40-MODEL-E ... 43b8723d47
Trochu od zimy zdražil. Já jsem platil 8 liber + poštovné. Po vyčištění drážky pro kroužek v pístu ( má L tvar ) jsem ho nasadil. Kroužek nesmí v drážce váznout. Měl jsem strach, zda bude dobrá vůle v zámku. Po spuštění na záběhové palivo ( 22% ricinu ) jsem dal 2x 1OO ml. Motor chodil a při běhu na plný výkon se neměl snahu zatahovat t.z. že zámková vůle je OK. Motor má nyní naběháno asi 1 hod a je namontován v modelu. Není čas osadit serva.
Se zásilkou mě přišel i leták s informacemi na jaké motory kroužky dělá - jsou jich desítky.
Tady je ještě odkaz na jeho obchod:
http://stores.ebay.com/GC-Piston-Rings? ... 7675.l2563
http://www.ebay.com/itm/ENYA-40-MODEL-E ... 43b8723d47
Trochu od zimy zdražil. Já jsem platil 8 liber + poštovné. Po vyčištění drážky pro kroužek v pístu ( má L tvar ) jsem ho nasadil. Kroužek nesmí v drážce váznout. Měl jsem strach, zda bude dobrá vůle v zámku. Po spuštění na záběhové palivo ( 22% ricinu ) jsem dal 2x 1OO ml. Motor chodil a při běhu na plný výkon se neměl snahu zatahovat t.z. že zámková vůle je OK. Motor má nyní naběháno asi 1 hod a je namontován v modelu. Není čas osadit serva.
Se zásilkou mě přišel i leták s informacemi na jaké motory kroužky dělá - jsou jich desítky.
Tady je ještě odkaz na jeho obchod:
http://stores.ebay.com/GC-Piston-Rings? ... 7675.l2563