Easy Fly

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Hoki »

Eragon píše:Tak sem dneska poprvý zažil fluter. A byla to docela síla. Chtěl sem udělat vélkej loping, tak sem si to namířil kolmo dolů a najednou se mi začali mlátit křídla a ozvalo se drnčení.

Kolik tam máš pantů? Někdy pomůže nějakej přidat navíc. Jinak já to řeším tak, že nedávám u větších modelů panty do středu osy křidýlky, ale tak 5mm od vrchu horní plochy křídla a křidélka.
Eragon
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Eragon »

Jeden pant uprostřed a na koncích to drží tenkej pás EPP.
Sky lady (mig 480 race) - visí na zdi
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Marek71 »

Eragon, Raketak:
Zdravim... myslite, ze Easy Fly je vhodny aj pre zaciatocnika ako prve slusne lietadlo ? Premyslam nad nim, alebo este nad Easystar. Zatial som lietal nieco malo s touto hrackou:

Jamara DHL-Flyer

Chcem si k tomu Easy Fly kupit vysielacku napr. Optic 6. Ak to dobre chapem, tak v tom sete je vsetko okrem vysielaca a prijimaca. Takze staci toto dokupit + este nabijacku na vysielackove akku. A este asi 12V zdroj, ak sa nemylim... pretoze tam je LiPo nabijacka s 12V vstupom.

Ak som na nieco zabudol, doplnte ma, prosim. Diky !

M.
Eragon
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Eragon »

Já bych do easy flye šel rovnou. Koukám že ta hračka cos měl předtim je docela slušná, takže správný návyky bys mohl mít. A pak opravdu potřebuješ jen vysílač, přijímač a nabíječku na přijímačovky. A taky 12V zdroj.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Marek71 »

Eragon:
Vdaka za odpoved.
Raketak

#36 Příspěvek od Raketak »

To: Marek71
Já bych, ale byl při prvních letech velmi opatrný, jelikož na rozdíl od té hračky, toto se již chová jako plnohodnotný model a ne jako ta většina neproporcionálně ovládaných hraček.

Já osobně jsem měl při prvních letech dosti potíže, jelikož to bylo teprve druhé éro navíc s křidélky, které se přeci jen ovládá trochu jinak, nežli to ovládané jen směrovkou a výškovkou, což znamená při zatáčení křidélky to dorovnávat výškovkou, nebo při startu díky nevyosení motoru vpravo to má tendenci ihned táhnout dosti doleva, takže doporučuji startovat s motorem tak na půl plynu (nebo trochu za půlkou) a teprve jakmile máš ruce bezpečně na kniplech tak přidat, ale jinak je pravda, že je to hodné éro…, ale umí sebou i pěkně mrsknout….
Accipiter Badius + tuning s Roton 100W
Easy Fly, Gemini, Proxima II
Raketak

#37 Příspěvek od Raketak »

Zajímalo by mě, jestli je možné s tímto érem létat základní akrobacii (let na zádech, výkrut apod.), nevím jestli to mám zkoušet s motorem, nebo bez, nebo jestli pro to třeba musím mít naprogramované diferenciace výchylek nebo něco jiného…
Když se o to pokouším, tak mi to vůbec nejde, ale to bude taky tím, že to neumím a nemám ani simulátor abych si to vůbec zkusil….
Pribi

#38 Příspěvek od Pribi »

Raketak píše:To: Marek71
při startu díky nevyosení motoru vpravo to má tendenci ihned táhnout dosti doleva, takže doporučuji startovat s motorem tak na půl plynu (nebo trochu za půlkou) a teprve jakmile máš ruce bezpečně na kniplech tak přidat, ale jinak je pravda, že je to hodné éro…, ale umí sebou i pěkně mrsknout….

to nevyosení doprava vadí jen při startu nebo i při letu?
Raketak

#39 Příspěvek od Raketak »

V podstatě to nevadí, je to éro sice při motoru takový divočejší, ale to zvládneš uřídit.
havrous
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od havrous »

Raketak píše:Zajímalo by mě, jestli je možné s tímto érem létat základní akrobacii (let na zádech, výkrut apod.), nevím jestli to mám zkoušet s motorem, nebo bez, nebo jestli pro to třeba musím mít naprogramované diferenciace výchylek nebo něco jiného…
Když se o to pokouším, tak mi to vůbec nejde, ale to bude taky tím, že to neumím a nemám ani simulátor abych si to vůbec zkusil….

Tohle letadlo toho zvládá hrozně moc, ale musí na to bejt ruce - nemyslim moje. Zatim se mi "daří" lítat na zádech, ve výkrutu si musíš hodně pomáhat směrovkou a výškovkou, aby si neztratil moc výšku. Přemet je bezproblémů, ale ve větší rychlosti, když víc přitáhnu, mam strach o křídla.
Včera jsem to půjčil do ruky jednomu zkušenému letci (už mě po půl hodině létání záblo) a vzápětí jsem mu to chtěl sebrat, co s tim dělal 8O 8O 8O pár metrů nad zemí. Pod dojmem toho co předváděl jsem si dal za cíl začít řídit i směrovkou (zatim jsem jí měl mixovanou na křidýlka a občas jsem za ní vzal), protože potom ten let vypadá daleko líp.
Eragon
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Eragon »

Já zvládám výkrut, let na zádech a přemet. Momentálně nemůžu řídit směrovkou protože je v háji servo.
Raketak

#42 Příspěvek od Raketak »

Že to bude rukama je mi celkem jasný…:cry:
Přemet je naprosto bez problémů, ale ten výkrut mi vůbec nejde, že si budu muset pomáhat směrovkou a výškovkou už mě taky někdo říkal, ale nejde mi to asi si to musím natrénovat „na sucho“ abych za letu nezmatkoval….a na záda se sice dostanu, ale neudržím se tam, takže zase rukama….důležitý pro mě je, že jsi viděl že to de…..takže budu si s tím hrát.
Jo a používání směrovky je určitě jedině ku prospěchu a eleganci letu, jelikož bez ní to ten ocas za sebou v zatáčkách tak nějak jen „tahá“
Pribi

#43 Příspěvek od Pribi »

Raketak píše:V podstatě to nevadí, je to éro sice při motoru takový divočejší, ale to zvládneš uřídit.

A nemá to tendenci zatáčet doleva, když tomu chybí to vyosení doprava? Stejně by mě zajímalo porovnání letových vlastností s Easy Gliderem, o kterým taky uvažuju. V čem je Easy Fly kromě ceny lepší? Chápu správně, že do Easy Fly jde bez problémů dát stříďák, ale Easy Glider se kvůli tomu musí "přestavět"?
Surgical

#44 Příspěvek od Surgical »

V EasyFly už je stříďák od výroby, nemusí se tudíž na něj přestavovat.
EasyFly je kapánek větší, což bych pokládal spíše za výhodu.
EasyFly má křidélka ovládaná jediným servem (no, někde se ušetřit musí), což bych zase pokládal spíše za nevýhodu (obtížná diferenciace výchylek, která je možná jen mechanicky, nemožnost nastavení mixu křidélek na brzdy atd.) nicméně klady EasyFly zvlášť v porovnání s cenou převažují....

Ad vyosení motoru: U modelu větroně, který je ovládán i příčně (křidélky) není potřeba, je obvykle potřebné jen potlačení, aby se v motorovém letu nevzpínal, ale to je s příslušnou RC soupravou taky možno namixovat (potlačení v motorovém letu).
Pribi

#45 Příspěvek od Pribi »

Surgical píše:nicméně klady EasyFly zvlášť v porovnání s cenou převažují....

Když bych vzal tu verzi připravenou k letu, tak určitě cena je skvělá, ale zase na druhou stranu by mě zajímalo, jestli náhodou všechny ty čínský věci do roka neodejdou a v součtu to pak nepřijde dráž než Easy Glider. Pak je tady ještě ovšem varianta vzít Easy Fly jen s tím motorem, cena srovnatelná s EG a stříďák (kvalita?) v ceně "gratis" navíc. S tím jedním servem na křidélka si mě zaskočil, jsem začátečník a nedokážu posoudit jestli je pro mě důležitá diferenciace výchylek. Dál jsem se dočet, že dodávaný servo k EF je na křidélka při vyšších rychlostech slabý, ale to by snad mělo jít spravit namontováním silnějšího serva, ne?

Surgical píše:Ad vyosení motoru: U modelu větroně, který je ovládán i příčně (křidélky) není potřeba

Myslíš namixovat křidýlka do plynu?
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“