MiniQuad - 3D tisk

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zpráva
Autor
Drondys

Re: MiniQuad - 3D tisk

#31 Příspěvek od Drondys »

janko.hrasko píše:si si isty, ze ta dosticka bude ok? input voltage: 2.7 V to 11.8 V plne nabita 3s lipo ma 12.6V

A co když ten MiniQuad hodlá provozovat jen na 2S ?
malé zvíře

#32 Příspěvek od malé zvíře »

janko.hrasko píše:si si isty, ze ta dosticka bude ok? input voltage: 2.7 V to 11.8 V plne nabita 3s lipo ma 12.6V

Přesně jak píše Drondys, Quad bude létat na 2S LiPo. Kvůli motorům které jsou na 1-2S. Uvažoval jsem i o malé 3S LiFe (menší napětí než LiPo), ale nenašel jsem nic s příhodnými parametry (malá kapacita & rozměry a velký vybíjecí proud)
Last one alive, lock the door!
janko.hrasko

#33 Příspěvek od janko.hrasko »

ok, ja len pre istotu
ked tym chces napajat fc a bez neho sa lieta dost blbo :)
malé zvíře

#34 Příspěvek od malé zvíře »

Potřeboval bych poradit s dalším problémem: lámou se mi vodiče od motorů... :cry:
Motory T-Motor MT1306, připájené přímo na regulátory (KISS 12A). Stačí se na to trošku ošklivě podívat, případně do vodiče trošku drknout a těsně za místem pájení se zlomí. Vodiče mi krásně vychází i s drobnou rezervou, tak jedině vodiče zkrátit a připájet tam cca 2-3cm nového (odolnějšího?) drátku? Nerad bych aby se problém pouze posunul blíž k motorům :?

T.
malé zvíře

#35 Příspěvek od malé zvíře »

Tak jsem o kousek kabely zkrátil a napájel na ně kousky pořádných vodičů a jsem tam kde jsem byl, jenom o pár cm blíž k motorům. Stačí trošku zahrkat a drátky od motoru se hned za spojem zlámou :evil: Co to tam ty hovada v Číně připájely?!?!
dudaj

#36 Příspěvek od dudaj »

malé zvíře píše:Tak jsem o kousek kabely zkrátil a napájel na ně kousky pořádných vodičů a jsem tam kde jsem byl, jenom o pár cm blíž k motorům. Stačí trošku zahrkat a drátky od motoru se hned za spojem zlámou :evil: Co to tam ty hovada v Číně připájely?!?!

Tomu nerozumím. běžně jsou měděné vodiče kterými je motor navinut vytaženy ven z motoru a zkrouceny
a neměly by se zkracovat. A tobě se po připájení lámou ?
Předpokládám, že to pájíš elektrickou páječkou a ne ohřátím plamenem.
malé zvíře

#37 Příspěvek od malé zvíře »

Přesně tak. Připájím, párkrát do vodiče lehce šťouchnu a hned za spojem se ulomí... :cry:
Už jsem toho v životě něco napájel, ale tohle vidím poprvé. Samozřejmě na pájení používám pájecí stanici s řízením teploty (pájím na cca 300 - 350st.), čistý hrot, kvalitní olovnatá pájka.

PS: i přes nějaké problémy téměř hotovo, ale pro dnešek na to už se*u :)
Přílohy
IMG_20141116_214252.jpg
IMG_20141116_214316.jpg
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“