Poměrně nedávno jsem si poskládal svůj první vrťas - HK. Začal jsem tím, že jsem podle manuálu k T-rexovi nastavil přesně táhla a to tak, že jsem k rozteči středů oček na táhlech přičetl 2x poloměr (neboli 1 průměr) vnějšího obvodu očka táhla a mohl jsem měřit přes očka celkovou délku - pohodové a přesné. Pak jsem chtěl co nejlíp seřídit desku cykliky, tak jsem sondoval na netu co a jak. Udělal jsem to podle tohoto videa - https://www.youtube.com/watch?v=iUAluAxRi4Q Páky po nasazení na serva nebyly úplně kolmo k hlavní hřídeli, ale pomocí té stahovací pásky, jak bylo ukázané na videu, jsem pomocí subtrimů na vysílačce vyrovnal desku cykliky tak dobře, že páky nakonec byly ve stejné rovině a deska cykliky chodila ve všech úrovních naprosto stejně rovně. Jen kvůli tomu, že jsem 2 ze všech táhel na rotorové hlavě neodcvaknul a nezměřil pořádně, tak jsem měl při záletu kamarádem stopu listů rozhozenou. Stejně jsem si to nedávno všechno pořádně prošel a nastavil znovu, takže to snad mám v cajku. Stopa listů OK. I když tu měrku na měření úhlu náběhu listů koupit musím, swashmix jsem nastavil od oka... A lítá to dobře.
Edit: samozřejmě vím, že na seřízení desky cykliky jsou přípravky, ale pomocí pásky je to taky OK a jako bonus je to, že se nemusí rozebírat rotorová hlava.