Programovatelné termostatické hlavice

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
matOrix

Re: Programovatelné termostatické hlavice

#31 Příspěvek od matOrix »

TomasC píše:Tohle by mě moc zajímalo. Zkoumal jsem to a moc mě bateriové moduly neoslovily. Ale tahat ke všemu drát je fakt otrava.

baterky nie su problem - len som zistil, ze to chce normalne AAA a nie dobijacie aku - je to citlive na nizzsie napetie... za sezonu som max 1 x vymenit dve AA baterky v zavislosti na tom kolko krat denne sa menilo nastavenie teplot...
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
Cosmo

#32 Příspěvek od Cosmo »

mhabr píše:1. Nevím, kde se bere ona kalkulovaná úspora 20% a více. Tvrdí to prakticky každý výrobce, projektant i prodejce, ale mě osobně se nepodařilo dosáhnout úspory větší, než pár jednotek procent

Máš pravdu, že u normálního zatepleného baráku to je nereálná úspora. Ale situace se mění, pokud máš rekuperaci. Sice je doma čerstvý vzduch, ale rekuperace nemá 100% účinnost a ztráty jsou citelné.

Pak může být vidět na faktuře, když se netopí v noci v neobývaném přízemí. Bohužel řízení rekuperace zatím nepokročilo tak daleko, aby se daly ovládat jednotlivé pokoje. U vytápění už to jakž takž jde, ale zatím jsem nevygoogloval systém, se kterým by panovala všeobecná spokojenost.
Cosmo

#33 Příspěvek od Cosmo »

matOrix píše:baterky nie su problem - len som zistil, ze to chce normalne AAA a nie dobijacie aku - je to citlive na nizzsie napetie... za sezonu som max 1 x vymenit dve AA baterky v zavislosti na tom kolko krat denne sa menilo nastavenie teplot...

Taky myslím, že by nemělo být problém, obejít jednou za rok těch 10 hlavic (pro ty, co nebydlí v zámku) a vyměnit nebo dobít baterky. Pokud bych chtěl dobíjet, pak NiZn baterky by to měly řešit. NiMh jsou v návodech obvykle zakázané.
OrDa

#34 Příspěvek od OrDa »

Jelikož mi poněkud vadí kravál serva na plechovém radiátoru, vyzkoušel jsem variantu nahřívání termostatické hlavice. Stačí 0,3W do 5W drátového odporu (takový ten porcelánový kvádřík) přitisknutého zdola k hlavici. Řízeno běžným programovatelným termostatem umístěným jak je třeba a napájeno "kalkulačkovým" zdrojem. Zpoždění cca 10 minut, což pro naše poddimenzované panelácké radiátory bohatě stačí.

Jediná vada jsou dráty, ale na ten pidivýkon mohou být opravdu tenké.
gardenroute

#35 Příspěvek od gardenroute »

Co jsem psal o Homematicu (bezdrát, BidCos, dospělý Domotica systém), za tim si stojim, ale tady to nemá dal smysl diskutovat, takrka kazdy ma tady jasno (ačkoliv to v Cesku málokdo znat bude) :? . Pokud ma někdo skutecny zajem o další info, tak do SZ.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Lark

#36 Příspěvek od Lark »

Jestli je to ještě aktuální, tak mi dnes přišlo v nabídce toto:
http://www.elektroeden.cz/InfoPage.asp?TP=FT&ID=559&utm_source=newsletter-link&utm_medium=email&utm_campaign=44x-2014
Je tam i sada + 8 hlavic za slušný peníz.
gardenroute

#37 Příspěvek od gardenroute »

To je také od eQ-3, Nemcu co delaji jiz zmineny mnou Homematic, je to vypreparovana část jen pro topeni se svým vlastním kontrolerem a bez navaznosti na Homematic Domotica ...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Lark

#38 Příspěvek od Lark »

Nijak jsem to nestudoval, jen jsem to předal dál. :D
mhabr

#39 Příspěvek od mhabr »

A co Connected Home od Honeywellu?
S tím mám nějaké zkušenosti zase já.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“