Jsem magor já, nebo výrobci vyvažovaček ?

Motory, vrtule, regulátory pro coptery
Zpráva
Autor
zdzd

Re: Jsem magor já, nebo výrobci vyvažovaček ?

#31 Příspěvek od zdzd »

danidani píše:Nemám osobní zkušenost, ale:
MP-Jet dělá prstovou vyvažovažku, k ničemu.

Vzhledem k tomu, že je schopen věřit zcela ujetému videu, moc váhy bych jeho informaci nedával...
igorb

#32 Příspěvek od igorb »

mam na magnetickej vyvazovacke, na origo oske prave tieto kuzeliky (boli tam gumove ale pod vahou vrtule sa rozchadzali ... tieto maju nastavitelnu silu takze problem vyrieseny)
skiner

#33 Příspěvek od skiner »

Tie kuzele vyzeraju podobne ako na tejto vyvazovacke.
http://www.modelarstvoimi.sk/vyvazovack ... t/5963/374

Mam ju doma od kamosa, ale tiez to nie je zazrak rovnako ako aj tato od Top Flite.
http://www.top-flite.com/accys/topq5700.html
zdzd

#34 Příspěvek od zdzd »

Pánové, měli by jste si konečně uvědomit, že magnetické vyvažovačky jsou mnohem, mnohem citlivější než jakékoliv ložiskové, břitové a já nevím jaké. Při správném nastavení (jeden hrot na magnetu, druhý s minimezerou od druhého magnetu) nemají prakticky žádné tření. Tím pádem ukážou sebemenší odchylku čehokoliv. Tudíž pokud nebude hřídel totálně odflinknutá, tak především chybu obsluhy, průvan a všechno možné okolo.

Shrnuto, stížnosti na nepřesnosti magnetických vyvažovaček půjdou na 95% do vlastních řad, tedy na chyby obsluhy. Od špatně usazených vrtulí až po neschopnost pochopit to, co už nestojí za řešení. O uživatelem ohnutých hřídelích ani nemluvě.

No jo, já vím, samozřejmě... Taková mechanická drhnoucí vyvažovačka je naprosto nejlepší. Vrtule totiž zůstane stát v jakékoliv poloze, tudíž obsluha je maximálně spokojená, všechno totiž sedí a vyvážení je dokonalé!
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od jyrry »

kolin píše:... borec udělal krásné video...

Akorát borec tu vrtuli uložil pokaždý jinak... poznáš to pokud víš jak vypadají dosedací plochy a jak jsou uspořádané díry na vrtulích APC.
To ti nepřišlo divné že na té zázračné DuBro vyvažovačce tu samou vrtuli vytředil jinak než na té magnetické? Na DuBro využil k "vystředění" jak tu přesnou odstříknutou díru z formy (to je ta co se do ní nasouvají středicí kroužky pro různé průměry unašečů) tak tu druhou, vrtanou "nějak" a u té není zaručená souosost s tou přesnou, naopak je vždy o dost větší než závit unašeče. Naopak na té magnetické tu vrtuli pošteloval opřením o ploché čelo otočeného kuželu - tam bych to viděl spíš na opření něčím pružným, třeba kroužkem z mechové gumy. Navíc na tom čele je i vylisované označení vrtule, o jeho rovinnosti a rovnoběžnosti s diskem vrtule bych si dovolil pochybovat.
Mimo to na dosedací ploše náboje většiny APC vrtulí jsou po obvodě otřepy (jsou hezky vidět na tom videu v čase 3:30), tudíž i nějaké lehké domačknutí náboje vrtule na ploché čelo otočeného kuželu nemusí vést ke zdaru akce pokud není to čelo menší než náboj vrtule. Kromě otřepů jsou tam také otisky vyhazovačů...
Ta zmíněná "prohnutá" hřídelka na magnetické vyvažovačce nemusí být nutně prohnutá, spíš bych tipoval na nevyváženost těch lisovaných kuželů - jsou na nich pěkně vidět otřepy...
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od jyrry »

Když si tak pořádně prohlídnu zmíněné vrtule APC, tak bych si nedovolil na základě nějakého pochybného videjka posuzovat kdo je a kdo není magor... :roll:
APC_1.JPG

APC_2.JPG

Jak na to tak koukám, ono to je docela maso... a tohle někdo chce přesně a opakovatelně upnout při měření... :mrgreen:
To jsou vrtulky od slušného dlouholetého výrobce - jak vypadají ty množící se china zázraky, co se všude objevují ve všech možných i nemožných barvách a provedeních, máte někdo ponětí jak vypadá náboj vrtule, jestli při upnutí za ten náboj vrtule drží stopu...
jyrry.webnode.cz
Troll

#37 Příspěvek od Troll »

China zázraky mnohdy vypadají otřesně. :cry: Právě proto před začátkem vyvažování s vrtulí zatočím abych zkouknul stopu konců listů. A mnohdy musím listy nahřívat a rovnat. Jinak to bude vibrovat furt ať to člověk vyváží sebelíp. Coptera furt mění otáčky a rozhozené těžiště listů udělá své. A druhá věc je, zas tak extrémně to vyvažování neprožívám, ale já nejsem ulítlý na filmování. To co z toho leze je pro mne vyhovující.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - pohony“