Skylark Letí, ano je to tak!!!

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět

Je skylark za 2999,- dobrá volba pro začátečníka?

Anketa končí za sob 07.01.2006 13:44

Ano - bezkonkurenční cena
8
40%
Ne - moc levné a navíc jsem škarohlíd
10
50%
Nevím - jsem modelář teoretik
2
10%

Celkem hlasů: 20

Zpráva
Autor
czernitko

#31 Příspěvek od czernitko »

obvykle se prodavaji nahradni prevody, to ze je strhas nadmernym zatezovanim nebo takovou ranou se ti jeste nejspis stane. problem je ze ruzne typy mohou mit ruzne prevody, a na druhou stranu pet typu serv od ruznych vyrobcu s ruznymi parametry a velikosti muze mit totozne prevody. jejich cena u microserv byva pod 100,- a zalezi na tom, jak jsou dana serva u nas rozsirena a nakolik se vyrobcum vyplati dovezt sem nahradni prevody. zkus se zeptat v prodejne a vem servo sebou, urcite ti poradi. odlivani urcite ne, prijde mi to nepresny a casove zbytecne narocny.
SkyLarkMen
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od SkyLarkMen »

Dneska se na ty převody pudu zeptat do modelářa.

Včera jsem ale nezahálel a zmíněné kolečko jsem vytlačil do sárdy. Po vytažení ( vytržení za pomoci kleští) mě až překvapilo jak je forma dokonale přesná. Co mám do formy vylít aby se to co nejvíc podobalu originálu ?

Neví někdo jaké serva ve skylarku jsou ? Není na nich nic napsáno :?
tikef

#33 Příspěvek od tikef »

czernitko píše:Hozna ma pravdu, klasika ma opravdu neco do sebe. uz jenom letadlo stavet, dat si s nim tu praci a opatrnost pri litani, je to pri rizeni uplne jinej pocit, kdys si s letadlem takhle vyhrajes. mas k nemu mnohem vetsi uctu, litas cisteji a pekne se o nej staras, neni to jen 'no a co, zase mi z nej zbyl na stene jen mastnej flek, za vecer mam novy..'. nehlede na to ze ani epp,eps,ps a kdovi co jeste taky neni tak uplne idealni jak pises, sice mozna o neco vic vydrzi, ale je probelm je zpevnit proti krouceni, neustale se vlni, jsou nepresne a konstrukcne kdyz dojde na reseni vyztuh a podobnych vymyslenosti to neni jen 'vyriznes obrys a ani profil nemusis davat' . u slowflyera se bez profilu neobejdes, pokud ma letat opravdu slow. spravne udelane vyztuhy je docela umeni a opet se neobejde bez uhliku nebo kevlaru. nehlede na vysoke castky pri porizovani AC vybaveni k shockflyerum, bez ktereho to nejde jak by melo. mozna je dneska klasika lehounce na ustupu v halove oblasti, ale myslim ze jeste nakou chvilku nezmizi. ;)

JÁ VIM COJE TO SLOWFLYER! mam model Butterfly o váze 95g.Jseš dobrej, takovýhle dlouhý příspěvky.... Já tě obdivuju.
ALE stejně jsem zastánce halový akrobacie. proti kroucení stačí ve zvoleném materiálu udělat maličký zářez a do něj zalepit 1 až 1,5mm uhlík. Já to takle mam a je to good.Jaký máš letadla? já: BLADE, ZOOMBI, Focus, a takovýho "samo domo" dvouplocha z potpronu(1mm) o váze 80g
Naposledy upravil(a) tikef dne úte 14.06.2005 15:34, celkem upraveno 1 x.
SkyLarkMen
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od SkyLarkMen »

Tak ty náhradní převody do serva jsem již koupil v modelářu ( jak říkal černitko - jiný servo, převody stejný), přesto se dneska pokusím odlít ječtě náhradní převody. Uvídím jak to dopadne, kdyby to vyšlo, byla by to bomba!
czernitko

#35 Příspěvek od czernitko »

tikef: jo, mas pravdu, vyztuzeni jde resit spoustou zpusobu. u nas sem videl jednoho bladea, vyztuzenyho kevlarem. teda ne napnuty lanovi kdovikde okolo letadla krizem krazem jenom s upevnenim jednotlivych koncu, ale nit jednou omotana kolem kridla v ose rozpeti, prosycena CA, zakryt teflonovou folii, ocelovym pravitkem a zatizit par kilama olova- nit se vmackne do profilu kridla takze necumi pres profil, a pritom kridlo vyrazne zpevni. prijde mi to jednodussi, nez napinat hromadu vlaken a uchycovat jejich konce, nehlede na to ze se v zavislosti na teplote meni napnuti kevlarovych lanek a tim se muze menit i geometrie letadla, coz se ti takhle nestane. timhle jsem chtel jenom rict, ze zpusobu zpevneni je opravdu spousta, a mas pravdu ze krouceni se vymezit da. pokud jsem se nekoho dotknul neumyslnym hanenim halovych akrobatu, tak se omlouvam, nemel jsem to v umyslu. ja osobne sem zacal na uckach, vetronich,V2ky,delty a ted po shockovi mam blitze a ultimatea, jenomze ted neni moc pocasi ani cas na litani, takze litam jenom s deltou :( ten dvouplosnik ti vazi 80g celej i s vybavenim?? 8O jak je velkej??
SkyLarkMen
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od SkyLarkMen »

Tak ozubené kolečkolečko vymáčknuté do sádry je již zalito ( nějakým laminátem) a teď to tvrdne, ještě to den nechám a pak to vytáhnu. Zatím to vypadá dobře.

Co znamená názem Inteligentní nabíječka??? To se po nabití baterek sama vypne, nebo co to znamená ? :oops:
czernitko

#37 Příspěvek od czernitko »

k tomu servu- co treba zkusit dentakryl? myslim ze se v drogerii prodava bezne, aspon u nas sem ho jeste tak pred rokem videl. je totakova ta hmota, jak sou z ni treba rovnatka na zuby. k vysvetleni inteligentni nabijecky bych zacal tim, co je neinteligentni nabijecka- jednoduchej plosnej spoj, kterej jen konvertuje napeti zdroje a urcitym(regulovatelnym) proudem na vystupu nabiji baterky, nezajima ho jak dlouho je nabiji, v jakem sou stavu a kdyz vybuchnou a vyhori ti byt, ani si toho nevsimne ;) inteligentni nabijecka je obvykle schopna sama rozpoznat pocet clanku(urcit nabijeci napeti), typ clanku, osaha si baterky v jakem sou stavu a podle toho urci proud vhodny k nabijeni, nektere inteligentni nabijecky nabiji pulzne-proud v urcitem intervalu zvysuji a snizuji-teoreticky to urychluje nabijeni. sou schopny si zapamatovat ruzna nastaveni a predevsim kontroluji chybove stavy- obracene pripojene kontakty baterek, pripadne obracene privody k napajecimu zdroji. ale hlavne- umi samy ukoncit nabijeni, tedy kdyz ti zacne horet byt bude jim to jedno, ale pohlidaji, aby ti nezacly horet aspon baterky. ukonceni obvykle hlidaji metodou delta peak(rozdil napeti na vrcholu)-to znamena, ze napeti baterek se zvysuje, a kdyz jsou nabity, zacnou svy napeti snizovat. jelikoz jsou priblizne znamy rozdily v napeti pro jednotlive typy, da se to pouzit k ukonceni. samozrejme nektere nabijecky pouzivaji i jine metody a co nabijecka to jiny zpusob mereni delta peaku a citlivost a kdovi co jeste. ale to uz by bylo na hodne dlouho, a je to co kus to jiny kriteria pro ukonceni.
SkyLarkMen
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od SkyLarkMen »

Dá se i podle ceny poznat zda nabíječka umí ukončit nabíjení. V elektro kvapil inzerují inteligentní nabíječku za 400,- Kč i se dvěma dobíjecíma baterkama. :wink:

A vtom samým elektru mají i AA článek 2000 mA za 59,- Kč a to se vyplatí! Aspoň myslím! 8O
tikef

#39 Příspěvek od tikef »

czernitko píše:tikef: jo, mas pravdu, vyztuzeni jde resit spoustou zpusobu. u nas sem videl jednoho bladea, vyztuzenyho kevlarem. teda ne napnuty lanovi kdovikde okolo letadla krizem krazem jenom s upevnenim jednotlivych koncu, ale nit jednou omotana kolem kridla v ose rozpeti, prosycena CA, zakryt teflonovou folii, ocelovym pravitkem a zatizit par kilama olova- nit se vmackne do profilu kridla takze necumi pres profil, a pritom kridlo vyrazne zpevni. prijde mi to jednodussi, nez napinat hromadu vlaken a uchycovat jejich konce, nehlede na to ze se v zavislosti na teplote meni napnuti kevlarovych lanek a tim se muze menit i geometrie letadla, coz se ti takhle nestane. timhle jsem chtel jenom rict, ze zpusobu zpevneni je opravdu spousta, a mas pravdu ze krouceni se vymezit da. pokud jsem se nekoho dotknul neumyslnym hanenim halovych akrobatu, tak se omlouvam, nemel jsem to v umyslu. ja osobne sem zacal na uckach, vetronich,V2ky,delty a ted po shockovi mam blitze a ultimatea, jenomze ted neni moc pocasi ani cas na litani, takze litam jenom s deltou :( ten dvouplosnik ti vazi 80g celej i s vybavenim?? 8O jak je velkej??

ten dvouploch je : rozpětí 60 cm, délka 70 cm, Li-pol 180mAh, serva Pelikán 3,6g, reg Jeti, Přijímač Pelikán Micro 2g, Motor s CD-romky. tah motoru je 250g
SkyLarkMen
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od SkyLarkMen »

Ten motor z CD - romky má nějakej převod, nebo je napojenej napřímo s vrtulí?
tikef

#41 Příspěvek od tikef »

SkyLarkMen píše:Ten motor z CD - romky má nějakej převod, nebo je napojenej napřímo s vrtulí?

ten motor je rovnou na přímo na vrtuli. a je převynutej na 50W výkonu.
SkyLarkMen
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od SkyLarkMen »

A stojí to za tu námahu, převíjet takovej malej motorek. Není lepší si koupit za 100,- Kč novej motor. Jaký jsou výhody motoru z CD-Romu?
czernitko

#43 Příspěvek od czernitko »

kdyby stridavy motory staly 100,- tak by se to vyplatilo. jenomze nestoji(nasob deseti az dvaceti), a pomer vykonu, hmotnosti a provozniho casu je neprekonatelny. maji vyssi ucinnost a ou lehci nez 'plechovky'(DC)
tomcatzdar

#44 Příspěvek od tomcatzdar »

s tema prevodama to jetak ze: si ty serva vemes do kapsy a pudes do prodejny tam jim je das na pult a reknes ze chcesnovy prevody voni ti je daj. ty zaplatis a vodejdes. Je to jednoduch ne????? a opravdu to funguje :D
SkyLarkMen
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od SkyLarkMen »

Díky za radu tomkete, asi před 14 dńama sem to zjistil a je to přesně tak jak říkáš. 8O
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“