Proč mi cestuje dřevo v dřevníku

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Lark

Re: Proč mi cestuje dřevo v dřevníku

#31 Příspěvek od Lark »

to kroxigor: Pěkný, a pak že nejde v malém bytě stavět velký éra. Když jsem procházel fotky, tak když jsem viděl to motorové lože, už jsem myslel, že začínáš se spalovákama. :D
kroxigor

#32 Příspěvek od kroxigor »

Ono je to replika původně spalováku takže lože zůstalo stejný a na něj se místo spalováku namontoval výlisek na stříďák., nebo je možnost tam dát i spalováček.

Mě nějak spalováky neberou - moc to řve a smrdí :wink:
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Lark

#33 Příspěvek od Lark »

Jó, to mi potom došlo. :D
Shorty

#34 Příspěvek od Shorty »

zdzd píše:Toto téma připomíná jinou vděčnou otázku: Proč se vibracemi šroub vždycky povoluje a nikdy neutahuje?

A proč? 8O

Docela mě baví některý vtipný odpovědi.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Celeron »

Protože utahování nevadí. :)
Jirka
Shorty

#36 Příspěvek od Shorty »

Tak jsem téměř zamezil pohybu :D .

P1030120.JPG

P1030121.JPG

Bohužel jen asi na měsíc :cry:
jio

#37 Příspěvek od jio »

Jestli myslíš tím zamezením pohybu to, že jsi to vyfotil znovu a tentokrát bez pohybové neostrosti, tak nevím, co ti na tom trvalo měsíc. ;-) :-)
Shorty

#38 Příspěvek od Shorty »

jio píše:Jestli myslíš tím zamezením pohybu to, že jsi to vyfotil znovu a tentokrát bez pohybové neostrosti, tak nevím, co ti na tom trvalo měsíc. ;-) :-)

Asi je to špatně vidět. Jde o to, že jsem vyplnil uličku. To bylo za den, ale vybraný to bude tak za měsíc. Potom bude cestovat znovu :lol:

Ono na stáří se bez náhradních očí fotí dost špatně a znovu už to nešlo. :x
guchar

#39 Příspěvek od guchar »

Nechci do toho kecat. I když je hráz zádama o něco opřená, tak v rozích stavím sloupky.
Každá druhá vrstva o 90 ° otočená. Na dlouhé štrece se i v nějaké rozteči opakují.
V první nepo druhé řadě je lajna vybraných polínek (polen) na čele. Tvoří sklon pro novou řadu.
Vždy když sklon k zádům přestané být dostatečně patrný,kladu novou podélnou lajnu, podložení čela.
Vlhkost a rotace země si mohou trhnout nohou. Trpajzlík co by to posunul, by musel být Frištenský.

To povolování šroubů je jiný kafe. Souvisí to s přenosem energie ve směru klesajícího gradientu.
Učenci hovoří o entropii a ohánějí se druhým termodynamickým zákonem.
Jedinnou nadějí je, že současně obraceným směrem = roste uspořádání = míra informací.
Takže až se podaří skloubit materialistické pojetí fyziky s idealistickým, je naděje,
že informovaná hmota se přestane chovat nahodile. A entropie když neporoste tak aspoň neklesne.
Zatím je šroubovým spojům nejlépe dát domluvit domorodým šamanem nebo aspoň kořenářkou.
Shorty

#40 Příspěvek od Shorty »

guchar píše:Nechci do toho kecat. I když je hráz zádama o něco opřená, tak v rozích stavím sloupky.
Každá druhá vrstva o 90 ° otočená. Na dlouhé štrece se i v nějaké rozteči opakují.
V první nepo druhé řadě je lajna vybraných polínek (polen) na čele. Tvoří sklon pro novou řadu.
Vždy když sklon k zádům přestané být dostatečně patrný,kladu novou podélnou lajnu, podložení čela.
Vlhkost a rotace země si mohou trhnout nohou. Trpajzlík co by to posunul, by musel být Frištenský.

To kdybych měl každej podzim takto vyrovnávat 18 kubíků, tak radši zmrznu :lol: To ať si radši pochoduje.
guchar

#41 Příspěvek od guchar »

Každé dřevo hřeje vícekrát. (Tak jednou může i při skládání.)
Pokud topitele nedopálí tak, že raději mrzne.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Celeron »

Shorty píše:To kdybych měl každej podzim takto vyrovnávat 18 kubíků, tak radši zmrznu :lol: To ať si radši pochoduje.

To už máš jednodušší metodu SPRM (sypaný prostorový metr). Aspoň tak tomu říkaj u nás, když ti to dřevo prodávají volně sypaný do klece 1m3. Na RPM (rovnaný prostorový metr) prý nejsou lidi. :)
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“