Discus od CMPro

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Etien

#31 Příspěvek od Etien »

To Wrchi: větroně určitě mít budou, ale mám obavy, aby se nezvýšila cena. Na netu jsem si všim, že už ho nabízejí za 3490,-. Myslím, že se čeká na to jak s ním budou lidi spokojení.
tks
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od tks »

Etien píše:Discuse už mám skoro hotového, pokud bude tak hnusně i o víkendu, jdu příští týden na první let :D . Jsem zvědavý jaký bude. Četl jsem o Cularisu jak ho popisuješ, taky se mi líbil, ale mám Filip 400-Easy Star-Easy Glider od Multiplexu a chtěl jsem skusit něco jiného. Multiplex má hodná a propracovaná letadýlka, tento Discus je vlastně moje první letadlo čínské výroby. Zajímá mě zda je tu někdo, kdo ho už vyzkoušel za letu a jak byl s ním spokojený.

Můžeš napsat co jsi tam dal za výbavu a kolik Ti to takto bude vážit? Já mám toho svého v krabici nerozbaleného a pustím se do toho asi až na jaro.
Etien

#33 Příspěvek od Etien »

ok, zatím jsem nevážil, ale použil jsem serva HS-81 křidélka, výškovka (uřezané packy) jinak se nevleze, prodlužováky 90cm, vypínač profi, bat 4x1100mAh KAN, indikátor napětí, vlečný háček, přijímač Super slim Hitec 8CH, servo kormidla HS-422. Protože je ocas těžký což se přidá elektrikářům, já budu muset dovažovat. Než zbytečně lepit olovo na auto-litá kola, vzal jsem laminátovací soupravu a předek, uchycení křídel a dno větroně přelaminátoval. Stejně budu muset dovažovat, ale bude aspoň pevnější :D Sám o sobě mi příjde hodně lehoučký takže, když to budu mít všechno hotové, dám vědět kolik to váží :D
Wrchi

#34 Příspěvek od Wrchi »

Etien: myslíš že ta cena vydrží do konce září za těch 2790,-?...jinak jsem v ově v SCZtku viděl ještě jeden větroň , ale nevím teď vůbec co to přesně bylo a od koho...je v zadu u těch trupů co tam mají a podle popisů na krabici to je i na verzi z motorem....ještě to obádám jak tam pojedu přes týden...
tks
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od tks »

Wrchi píše:Etien: myslíš že ta cena vydrží do konce září za těch 2790,-?...jinak jsem v ově v SCZtku viděl ještě jeden větroň , ale nevím teď vůbec co to přesně bylo a od koho...je v zadu u těch trupů co tam mají a podle popisů na krabici to je i na verzi z motorem....ještě to obádám jak tam pojedu přes týden...

Svého Discuse jsem koupil v SCZ v úterý - bylo mi řečeno že je to poslední volný kus a další už nebudou (momentálně nejsou v ČR - Čína určitě pošle další). Je pravda že třeba na webu jr-models je za 3450...
Také jsem tam viděl asi i tu krabici o které píšeš - jestli je to ona, šlo o nějakou dvoumetrovku (190cm), opravdu to vypadalo na elektru a stála nějakých 2400.
Wrchi

#36 Příspěvek od Wrchi »

jj to bude ona asi...ještě to omrknu...a uvidím po model hobby co a jak...pokud by byl Diskus pořád za tu cenu, tak bych ho asi učitě vzal...ale hned to udělal s motorem...
Etien

#37 Příspěvek od Etien »

http://www.cmpairplane.com/glider/Omei.html

to bude asi on. Ten je přímo určen na elektropohon. Teď nevím jestli náhodou už není i s motorem ve stavebnici.
Ta cena u Discuse,nevím, nevím, třeba u Easy Star šla cena nahoru asi po půl roce a to je nejprodávanější model. Důležité bude jak to éro bude lítat, na to jsem dost zvědavý. Jsem ten typ co moc neváží, ale zpevňuje, místo 3mm ocel.drát raději dám 5mm, tam přilaminátovat, tam nějaké to žebro navíc .... :D atd. jistota je jistota. Teď to nechám tak a uvidí se.
Wrchi

#38 Příspěvek od Wrchi »

nevím...myslím že to bylo něco od royal model http://www.sweb.cz/royal-model
tks
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od tks »

Wrchi píše:nevím...myslím že to bylo něco od royal model http://www.sweb.cz/royal-model

Ano, minimálně ty Brisky tam mají skoro pořád k dispozici - ve verzi elektro i volňásky.
Wrchi

#40 Příspěvek od Wrchi »

Ještě mě tak napadlo....myslíte, že by šlo do něj namontovat zatohovací kolo?
Wrchi

#41 Příspěvek od Wrchi »

Etien

#42 Příspěvek od Etien »

Právě už nějakou dobu scháním zatahovací podvozek do větroně, ale ne a ne najít nějakého výrobce nebo prodejce. Možná to dopadne tak, že co si neuděláš to nemáš :D
Wrchi

#43 Příspěvek od Wrchi »

makyk
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od makyk »

Etien píše:Právě už nějakou dobu scháním zatahovací podvozek do větroně, ale ne a ne najít nějakého výrobce nebo prodejce. Možná to dopadne tak, že co si neuděláš to nemáš :D

Možná tady najdeš co hledáš. http://www.bobomodel.cz/vyrobky.html :wink:
Etien

#45 Příspěvek od Etien »

Děkuji pánové za odkazy. Dneska, zítra už budu mít vše hotové, tak budu informovat jaká, že je u modelu konečná letová hmotnost. Když jsem se koukal na net BoboModel (zatahovací podvozek), větroň Solo to je taky fešák, ale kolik stojí to tam nikde nebylo. Co myslíte, na kolik takový model výjde?
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“