Práce České pošty
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Práce České pošty
Jenže si u České pošty, i u kurýrních služeb objednáváte službu s jistými parametry. Všechny společnosti mají definované i způsob balení zásilek, kde je většinou psáno typicky alibistickým způsobem, že způsob balení musí odpovídat charakteru zásilky.
Objednáním služby tyto podmínky akceptujete.
Ono by nebylo asi problém najmout personál, který se bude k balíkům chovat s maximální péčí, ale pak služby budou tak drahé, že o ně nikdo nebude mít zájem.
Objednáním služby tyto podmínky akceptujete.
Ono by nebylo asi problém najmout personál, který se bude k balíkům chovat s maximální péčí, ale pak služby budou tak drahé, že o ně nikdo nebude mít zájem.
jio píše:To je ale snad záležitost ČP, jak své zaměstnance vzhledem, co by od nich chtěla očekávat platí. To, že se blb najde všude je sice pravda, ale to přece není problém zákazníka. Ten si podle daného ceníku zaplatil službu a je věcí poskytovatele této služby, aby ji provedl k oboustranné spokojenosti.
Že jsem určitě sám udělal spoustu blbostí je určitě pravda, ale pak je třeba vzít v úvahu, že já nepodnikám a tak když udělám pitomost, tak si ji odnesu sám. Pošta v tom oboru podniká.
No a je na zákazníkovi, aby nezaplatil (v tomto případě nepřevzal poškozené zboží) za špatně odvedenou službu.
Pošta škodu zaplatí a nechápu o čem dál diskutovat.
Reklamace jsou standartní nástroj vztahu zákazník - dodavatel.
Pokud by to pošta dělala tak extrémě špatně, tak by jejích služeb nikdo nevyužíval a zkrachovala by , že
- JosefSvejk
Není to tak dlouho, co se milé České poště podařilo zničit elektroniku, kterou mi poslala velkoobchodní firma v originálním obalu (před tím to evidentně vydrželo cestu přes půl světa). Balíček nebyl poškozený, tak jsem ho převzal. Videotelefon byl očividně poškozený dosažením géček, za které by se nestyděl ani Šonka ve finále. A reklamace? Neuznána, balíček nebyl poškozen. Dodavatel se k tomu naštěstí postavil čelem a vzal to na sebe. Líp to ale opravdu zabalit nešlo, utrhla se vnitřní část přístroje a poškodil displej. Jednou jsem taky přímo seřval mladého pošťáka, který když v autě hledal můj balík, lezl po ostatních balících jako kamzík po horách. Před pár lety zničili CRT monitor, prý špatně zabalený, vloni ztratili obálku pro jednoho RcManiaka s drobnou elektronikou. Ale jinak dobrý, správně doručených a nepoškozených zásilek bylo víc. 
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
dudaj píše:Tady každej chytrej kritizuje Českou poštu.
Je potřeba si uvědomit, že se skládá z mnoha relativně špatně placených zaměstnanců a navíc -
blb se najde všude. Ona žádná firma nefunguje bez chyb, ale někde se lépe maskují a lze opravovat. Tady se nic opravit nedá.
No a je v zájmu každého, odpovídajícím způsobem zabalit.
S timto pristupem, kdyz ti donesou v hospode studenou polivku, kysly brambory nebo mizerny kus masa, tak to proste snis a spokojis se s tim ze "kuchar je asi spatne placenej, co se da delat"?
Ano, chyby se stavaji vsude. Ale je ohromny rozdil mezi tim, jak se firma zachova kdyz takova vec nastane. Vcera sem byl na obede v jedne prazske restauraci. Bylo tam plno, lide cekali i na schodech ve fronte na stul, navic plno deti, takze cisnici kmitali jak osciloskop aby to stihali.. U vedlejsiho stolu sedeli nejaci lide a pri jidle objevili, ze maji v zelnem salatu cerva. Po upozorneni cisnika hned pribehl ten nejvyssi, velice se omlouval, ihned nechal prinest novy a bez jakehokoliv pozadavku ze strany tech lidi je upozornil, ze jako kompenzaci maji samozrejme vsechny jidla zdarma (byli ctyri).
Ted to srovnej s tim, ze ti prijde takhle rozlamany model, ty pujdes vec reklamovat na ceskou postu a oni se ti vysmeji (idealne tak po par tydnech az mesicich vysetrovani) ze podle vseobecnych podminek si takovou vec mel poslat v pancerovanem kontejneru o sile steny minimalne osm milimetru, vnitrnim polstrovani pul metru a ohnivzdornem na tisic stupnu a tyden v ohni. Nebo mozna nakonec po velkem hadani z nich vyrazis nejakou smesnou tabulkovou kompenzaci, ale bude te to stat papirovani jak kdybys zadal o americke obcanstvi a casu tolik, ze to ani nepocitas.
Citis ten rozdil? v prvnim pripade se stala chyba, podnik nemel zadne vseobecne podminky typu "kdyz najdete cerva, mate slevu sto korun", tratil na tom nekolik set korun trzby.. ale presto udelal dobre - protoze ti lide vidi ze se jedna o poctiveho provozovatele, kteremu jde o spokojeneho zakaznika a klidne se tam vrati znova. a treba to reknou svym znamym kteri tam pujdou, treba to ja reknu nekomu protoze sem to videl na vlastni oci.. a ve finale na tom ten podnik nakonec vydela, protoze dobra reference je daleko ucinnejsi reklama nez milion na spot v televizi.
Ve druhem pripade posta mozna usetri par korun kdyz neuzna reklamaci, mozna kdyz ji uzna po velkem boji tak bude jejim vitezstvim ze vyplati jen malou castku.. ale bude to takove to "vitezstvi Pyrrhy" protoze vyrobi dalsiho nasraneho zakaznika, ten si to samozrejme nenecha pro sebe, priste treba pujde jinam, ti jeho znami na zaklade teto reference pujdou jinam.. poste budou klesat trzby, jelikoz neumi jinou reakci nez zdrazovani nebo snizovani platu tak aby to kompenzovali tak udelaji presne toto a vysledek bude jaky? nizke platy udrzi jen ty nejvetsi netahla a lemply, kteri potahnou kvalitu sluzeb jeste nize, ceny pujdou jeste vyse az budou na vyssi urovni nez komercni konkurence a je vymalovano.
Ono je to sice proflakle, ale ta slavna "neviditelna ruka trhu" opravdu funguje - ovsem za predpokladu, ze existuje konkurencni prostredi (a nikoliv monopol) a ze zakaznici nejsou ovce ktere si nechaji bez reptani kalet na hlavu (cimz samozrejme nerikam ze to je tvuj pripad.. )
kuba78 : ano, pises spravne, musi byt konkurence. CP neni stoprocentni a casto mne nase*e, ale ve svetle jeji konkurence je to podnik hodny uctiveho uznani, protoze jinde jen platis vice, za stejne, casto i horsi sluzby
Na postu prska kazdy, ale kazdy ji pouziva. Proc taky? Protoze je jasne, ze pokud by chteli skutecne osobite zachazeni s jejich balickem, nesmeli by u prepazky dvakrat obracet kazdou desetikorunu, ale museli by tomu baliku zaplatit taxik.
Ano, slapat po balikach je humus, stejne jako je dost s podivem, ze ve firme, kde je retezec lidi, kde kazdy se podepisuje, zda balik prevzal - predal, se muze ZTRATIT zasilka, ale jak rikam, jsou o vyjimecne pripady a rozumna konkurence neexistuje.
Na postu prska kazdy, ale kazdy ji pouziva. Proc taky? Protoze je jasne, ze pokud by chteli skutecne osobite zachazeni s jejich balickem, nesmeli by u prepazky dvakrat obracet kazdou desetikorunu, ale museli by tomu baliku zaplatit taxik.
Ano, slapat po balikach je humus, stejne jako je dost s podivem, ze ve firme, kde je retezec lidi, kde kazdy se podepisuje, zda balik prevzal - predal, se muze ZTRATIT zasilka, ale jak rikam, jsou o vyjimecne pripady a rozumna konkurence neexistuje.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
Kuba78 píše:
S timto pristupem, kdyz ti donesou v hospode studenou polivku, kysly brambory nebo mizerny kus masa, tak to proste snis a spokojis se s tim ze "kuchar je asi spatne placenej, co se da delat"?
Co to meleš ?
četl jsi co jsem psal ?
Jsem ten poslední, co by si nechal něco líbit.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
petrfm, posilam neco jen jednou za cas, obcas pracovne obcas soukrome takze nejsem odbornik, ale asi muzu srovnavat sluzby vsech velkych prepravcu. Nejsem kritik ani zastance ani jednoho z nich, v ramci objektivity musim priznat ze za ty roky sem serval nebo velmi asertivne resil problemy s dorucenim u vsech z nich. Zadnej z nich neni dokonalej. Nicmene, po letmem pohledu do ceniku, kolik asi tak stoji takovy prumerne velky balik, dejme tomu 7 kilo vaha (aby byly srovnatelne parametry v ceniku)
CP balik do ruky, 145 korun
PPL private, 180 korun
GL balik, 135 korun
takze toliko k tomu, abychom byli radi za tu nasi postu, jeste ze ji mame, nevadi ze obcas neco ztrati, rozlame, doruci pozde.. ale porad je nasobne levnejsi nez ta kapitalisticka konkurence. smradek, ale teplicko.
Vis, ono je to jako u policajtu. Dementni podminky, mizerny plat a dementni vedeni pritahuje prekvapive do pracovniho pomeru casto dementy. Takze i kdyz verim ze velka cast zamestnancu je poctivych (stejne jako policajtu) a cast z nich jsou i nadsenci kteri by pro tu praci dychali, tak to proste nevyvazi to, ze ti dementi jim kazi jmeno a jelikoz ryba smrdi od hlavy, tak chyby, preslapy a disfunkce nejsou selhanim systemu, ale bohuzel jeho projevem. Nekdy proste jedina cesta je nechat tu organizaci padnout na uplne dno a pak doufat, ze z popela povstane jako fenix nova, reformovana a funkcni. Nebo taky nepovstane a holt ten byznys prevezme nekdo jiny.
dudaj - reagoval sem na tvuj minuly prispevek a z neho urcite nebylo patrne to co pises.. jestli si nic nenechas libit, bod pro tebe a delas dobre, ale z prispevku "neplivejte na postu, oni jsou jen spatne placeni, maji na to narok" to patrne nebylo.
CP balik do ruky, 145 korun
PPL private, 180 korun
GL balik, 135 korun
takze toliko k tomu, abychom byli radi za tu nasi postu, jeste ze ji mame, nevadi ze obcas neco ztrati, rozlame, doruci pozde.. ale porad je nasobne levnejsi nez ta kapitalisticka konkurence. smradek, ale teplicko.
Vis, ono je to jako u policajtu. Dementni podminky, mizerny plat a dementni vedeni pritahuje prekvapive do pracovniho pomeru casto dementy. Takze i kdyz verim ze velka cast zamestnancu je poctivych (stejne jako policajtu) a cast z nich jsou i nadsenci kteri by pro tu praci dychali, tak to proste nevyvazi to, ze ti dementi jim kazi jmeno a jelikoz ryba smrdi od hlavy, tak chyby, preslapy a disfunkce nejsou selhanim systemu, ale bohuzel jeho projevem. Nekdy proste jedina cesta je nechat tu organizaci padnout na uplne dno a pak doufat, ze z popela povstane jako fenix nova, reformovana a funkcni. Nebo taky nepovstane a holt ten byznys prevezme nekdo jiny.
dudaj - reagoval sem na tvuj minuly prispevek a z neho urcite nebylo patrne to co pises.. jestli si nic nenechas libit, bod pro tebe a delas dobre, ale z prispevku "neplivejte na postu, oni jsou jen spatne placeni, maji na to narok" to patrne nebylo.
Problém s PPL/GLS/DPD je pro běžného občana v tom, že doručení je ve velmi mnoha případech daleko komplikovanější než u pošty. Časy nijak extra nedodržují (možná jsou nepatrně lepší než CPOST, ale ne o moc), průser je ale v tom, že když se něco nepovede u pošty, tak si ve většině případů člověk zajde na celkem blízkou pobočku a vyzvedne to, zatímco u přepravních služeb bývá "dopátrání se" daleko složitější.
Pokud člověk pracuje ve firmě se stálou recepcí (a zaměstnavatel neprudí kvůli "zneužití recepčních na soukromé zásilky"), tak jsou přepravní služby super, ale tuto možnost nemá ani zdaleka každý. A v momentě, kdy něco potřebuješ na soukromou adresu, ale většinu čase doma nejsi, tak najednou zjistíš, že reálně CPOST všechny konkurenty ve většině případů překoná. Naštěstí spadám do té skupiny, která má možnost využití firemní recepce, ale občas něco potřebuji i na domácí adresu, takže obě situace mohu porovnat z praxe...
Pokud člověk pracuje ve firmě se stálou recepcí (a zaměstnavatel neprudí kvůli "zneužití recepčních na soukromé zásilky"), tak jsou přepravní služby super, ale tuto možnost nemá ani zdaleka každý. A v momentě, kdy něco potřebuješ na soukromou adresu, ale většinu čase doma nejsi, tak najednou zjistíš, že reálně CPOST všechny konkurenty ve většině případů překoná. Naštěstí spadám do té skupiny, která má možnost využití firemní recepce, ale občas něco potřebuji i na domácí adresu, takže obě situace mohu porovnat z praxe...
Jinak k tomu balení - ono to chce trochu soudnosti...
Osobně si taky myslím, že zásilka debatovaná v tomto threadu moc šťastně zabalená nebyla, tohle se může prolomit i shodou smolných okolností, na to nemusel nikdo z pošty udělat nějakou extrémní prasárnu. Dlouhá placatá krabice se prostě může prolomit až nečekaně snadno
Pokud pošta uzná reklamaci, tak super, ale nepřijde mi to jako zas tak mimořádný případ. Občas se poště povede bez velké nadsázky "zničit i nezničitelné" a je na místě názor, že někdo musel zásilku zkoušet zničit snad i úmyslně, viděl jsem takový případ na vlastní oči, ale neřekl bych, že to je zas tak moc časté. Převážná většina "pomačkaných" zásilek je pomačkaná tak nějak "v mezích očekávání". A mimochodem, podobné to je i u jiných firem, pokud si někdo myslí, že od DPD a podobných firem nedostane občas balík poněkud pomuchlaný, tak asi moc zásilek od nich neviděl
Osobně si taky myslím, že zásilka debatovaná v tomto threadu moc šťastně zabalená nebyla, tohle se může prolomit i shodou smolných okolností, na to nemusel nikdo z pošty udělat nějakou extrémní prasárnu. Dlouhá placatá krabice se prostě může prolomit až nečekaně snadno
Pokud pošta uzná reklamaci, tak super, ale nepřijde mi to jako zas tak mimořádný případ. Občas se poště povede bez velké nadsázky "zničit i nezničitelné" a je na místě názor, že někdo musel zásilku zkoušet zničit snad i úmyslně, viděl jsem takový případ na vlastní oči, ale neřekl bych, že to je zas tak moc časté. Převážná většina "pomačkaných" zásilek je pomačkaná tak nějak "v mezích očekávání". A mimochodem, podobné to je i u jiných firem, pokud si někdo myslí, že od DPD a podobných firem nedostane občas balík poněkud pomuchlaný, tak asi moc zásilek od nich neviděl
Ja som s ČP max. spokojný, nechávam si posielať z čr obchodov na českú poštu, takže kuriér nereálny, nemal by som to ako a kedy prevziať.
Zatiaľ okrem drobností mi na ČP prišiel trup filipa /nijak extrémne balený/, výrezy maxiswifta, výrezy Tora900, ultrazoom, všetko v poriadku.
Kuriérov nemám rád, lebo sa im musím prispôsobovať. Na poštu si vybehnem kedy ja chcem a mám čas, a to je hlavná výhoda pošty.
Určite je možné že niekomu zo 150 balíkov prišiel nejaký poškodený, ale ak toto prečíta bežný človek tak bude mať pocit že mu skoro každú zásielku zničia...
Zatiaľ okrem drobností mi na ČP prišiel trup filipa /nijak extrémne balený/, výrezy maxiswifta, výrezy Tora900, ultrazoom, všetko v poriadku.
Kuriérov nemám rád, lebo sa im musím prispôsobovať. Na poštu si vybehnem kedy ja chcem a mám čas, a to je hlavná výhoda pošty.
Určite je možné že niekomu zo 150 balíkov prišiel nejaký poškodený, ale ak toto prečíta bežný človek tak bude mať pocit že mu skoro každú zásielku zničia...
automet píše:Kuriérov nemám rád, lebo sa im musím prispôsobovať. Na poštu si vybehnem kedy ja chcem a mám čas, a to je hlavná výhoda pošty.
Přesně tak. Já bych některé i střílel
petrfm píše: nemají tyhle služby šanci konkurovat poště, která má sklad, přepážky a rozumnou otvíračku i pro pracující lidi.
Hm, tak něco takového bych tedy na poště rád viděl...
Na PPL nedám dopustit. 1000x lepší služby než ČP. Poštu už měli dávno zrušit. Ničeho kloudného se od nich nikdo nedočká.
zdzd: je to o lidech. Máme SUPER poštu, člověk když vychytá datum a denní dobu, skoro nečeká. Nejhorší jsou termíny po sockách, snad brzy zavedou ty socko karty a potlačí prodej losů, vložek a drogerie, to zdržuje, to je fakt 
U PPL, pokud se střídají řidiči, může to být půl roku pohody a radosti a pak zase rok utrpení. Každý kurýr je jiný, ta fluktuace je u těhle firem dost velká, takže když se za půl roku kurýr naučí, kdy bývám na firmě a kam případně strčit balík, když tam nejsem, záhy ho vymění za nějakého debila, co neumí ani poslat SMS. Otvíračka pošty je naproti tomu už roky stále stejná a nasraný xicht báby u přepážky mi nedokáže zkazit radost z balíku, na tohle jsem splachovací
U PPL, pokud se střídají řidiči, může to být půl roku pohody a radosti a pak zase rok utrpení. Každý kurýr je jiný, ta fluktuace je u těhle firem dost velká, takže když se za půl roku kurýr naučí, kdy bývám na firmě a kam případně strčit balík, když tam nejsem, záhy ho vymění za nějakého debila, co neumí ani poslat SMS. Otvíračka pošty je naproti tomu už roky stále stejná a nasraný xicht báby u přepážky mi nedokáže zkazit radost z balíku, na tohle jsem splachovací
petrfm píše: A to často ty hovada napíšou, že přijedou v pondělí mezi 13-18h a balík dorazí na firemní adresu v pátek v 19h.
Tak to já mám jinou zkušenost. Všechny tyto služby vždy pošlou dopředu SMS a (nebo) zavolají. Pracuji i bydlím ve stejném místě a není pro ně problém zajet na adresu, kterou v telefonu upřesním.
Česká pošta zejména u malých zásilek co roznáší pošťačky končí prakticky vždy jen papírem ve schránce i když jsem doma. A když hned volám na pobočku, tak se dozvím, že nikdo neotvíral. Hluchý ještě nejsem. Končí to omluvou, ale příště to je znova. Nabídka, že to přinesou další den, je mi obvykle k ničemu, to už doma nejsem.
Jedině vetší zásilky co vozí autem, tak tam se to poslední dobou u ČP zlepšilo. Tam problém není. Jen by taky mohli dopředu zavolat.
U nás pošta začala byť aj kamenným obchodom pre štvrtého operátora, takže simky, dobíjanie atď... som zvedavý, ako za chvíľu dopadneme.